onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Rahatsız Edici Uzun Sessizlikler Olmadan Biriyle Konuşmaya Başlamak İçin Kullanabileceğiniz Taktikler

Rahatsız Edici Uzun Sessizlikler Olmadan Biriyle Konuşmaya Başlamak İçin Kullanabileceğiniz Taktikler

esma çetin
03.09.2022 - 09:47

Biriyle sohbet etmek için ilk adımı atmak özellikle içe dönük insanlar için oldukça zor. Aslında, konuşmaya başlama kaygısını azaltmanın bir yolu, neredeyse herkesin bunu yapmaktan korktuğu gerçeğinde teselli bulmaktır. 'Ya salakça bir şey söylersem?' kaygısı, bazen muhabbet açmamızı engeller. Herhangi biriyle sohbet başlatmakta çok daha iyi olmak için yapabileceğiniz pratik şeyleri sizler için derledik. Hadi buyurun 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

1. Sorular sorun.

Diyelim ki bir yere yeni taşındınız. En basitinden 'X yere buradan nasıl gidebilirim?' ya da 'Saçlarımı nerede kestirebilirim?' gibi bir soru sorduğunuzda muhabbet kendiliğinden açılmış olur. Sorunuza cevap aldıktan sonra kendinizi tanıtabilir ve bir sonraki karşılaşmamızda birbirimize “merhaba” diyecek kadar bir arkadaşlığınız gelişmiş olur. 

Bu taktiğin işe yaramasının sebebi birinden bilgi istemenin sizi daha aşağı bir konuma getirmesidir. En önemli şey, insanlara kendilerini önemli hissettiren şeyler hakkında soru sormaktır. İnsanlar genellikle kendilerini nasıl algıladıkları konusunda güvensizdirler. Birinden bilgi istediğinizde, onu onlardan öğrenmek isteyecek kadar zeki gördüğünüzü kabul etmiş olursunuz. Bu yüzden bu taktik her zaman işler.

2. Bir iyilik isteyin veya iyilik yapın.

2. Bir iyilik isteyin veya iyilik yapın.

İyi bir ilk izlenim oluşturmanın ve aynı zamanda bir sohbet başlatmanın en iyi ve en doğal yollarından biri iyilik istemek yada iyilik yapmaktır. Bu, insanların romantik ilişkilere başlamalarının en yaygın yollarından biridir. Ancak bu strateji sadece romantizmle alakalı değil. Ayrıca iş ortamlarında veya sadece gündelik arkadaşlıklarda da çalışabilir. Birinden basit görevlerde size yardım etmesini istemek, onlarla buzları kırmanın bir yoludur. Senden bana bir konuda yardım etmeni istediğimde, yardımıma ihtiyacın olduğunda sen de bana gelebilirsin demektir. 

Buna Benjamin Franklin etkisi denir. Birisi için iyilik yaptığımızda, birinden zaten hoşlandığımızı kendi kendimize rasyonelleştirme eğilimindeyiz. Bu bizi onlar için daha fazla iyilik yapmaya daha duyarlı hale getirir.

3. “Seninle daha önce tanıştığımı sanmıyorum” taktiğini kullanın.

3. “Seninle daha önce tanıştığımı sanmıyorum” taktiğini kullanın.

Bu taktiği kullanmak sosyal duruma bağlıdır. Rastgele bir parktaysanız veya bir mahalleye yeni taşındıysanız, rastgele birine gidip 'Seninle daha önce tanıştığımı sanmıyorum' demek garip olabilir. 

Ancak, iş arkadaşlarınız, kurs arkadaşlarınız, sınıf arkadaşlarınız veya çevrenizden insanların bulunduğu bir partideyseniz, o zaman bu taktiği kullanabilirsiniz. 'Seninle daha önce tanışmadım, benim adım...' diye sohbete başlayabilirsiniz.

4. İltifat edin.

Birine yaklaşmak ve onlara kendileri hakkında güzel şeyler söylemek, onlarla sohbet başlatmanın en iyi yollarından biridir. Ancak iltifatı basit ve doğal tutmak önemli. 

'Çok seksi görünüyorsun, spor yapıyor musun?' gibi bir iltifat tanımadığınız biriyle sohbete başlamak için çok fazladır.  Bazı insanlar bu tarz iltifatlardan hoşlanabilir, ancak ilk karşılaşmada çoğu insan için ürkütücü gelecektir. Sohbetleri başlatan iltifatlar yumuşak, doğal ve samimi olmalıdır. 'Saçların çok güzel gözüküyor, elbisen çok yakışmış' gibi.

5. Bir niyet belirleyin.

5. Bir niyet belirleyin.

Bir insan davranışı araştırma laboratuvarı olan The Science of People'ın baş araştırmacısı Vannesa Van Edwards'a göre bir niyet belirlemek konuşmalarınızı yönlendirmeye yardımcı olur. Diyelim ki bir doğum günü partisine davet edildiniz, o sosyal etkileşimden ne elde etmek istediğinize dair bir niyet belirleyin. Niyetiniz, 'Gülmek ve eğlenmek istiyorum' gibi basit bir şeyden, 'Önemli bir kişiyle veya bir iş ortağıyla tanışmak istiyorum' gibi ciddi bir şeye kadar her şey olabilir.

Niyetiniz, sosyal etkileşiminizi daha kasıtlı hale getirir. Ne tür insanlarla sohbet ettiğinizi ve konuşmalarınızın yönünü belirleyecektir. Ne hakkında konuşacağınız konusunda kararsız kalmanız veya kafanızın karışması daha az olası olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

6. Klişe kalıp cümlelerden yararlanın.

6. Klişe kalıp cümlelerden yararlanın.

Vannesa Van Edwards'a göre, araştırmalarında buldukları en etkili konuşma başlatıcı cümle, 'Merhaba, nasılsın? Ben...' Basit, doğal ve etkili. Örneğin bir grup arkadaşla tanıştırıldığınızda ve gruptaki yeni kişi yüzünden ortamda sessizlik olduysa, 'Ee... siz nasıl tanıştınız?' gibi bir kalıp cümleyi kullanabilirsiniz.

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
9
2
1
1
1
1
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Turgut Güler

Burdaki hangi yöntemi kullanırsan kullan içinde sert parfüm şişesi olan çantayı kafana yersin, türk kadınları it köpek sokak züppesi türdeki tiplere ömrünü v... Devamını Gör

Muhammed Göktaş

1-2 her zaman işe yaramaz. Tecrübe ile sabittir