onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Kınalıada: İstanbul'un Hemen Yanıbaşındaki Bu Büyülü Yazlık Cenneti Keşfedin!

Kınalıada: İstanbul'un Hemen Yanıbaşındaki Bu Büyülü Yazlık Cenneti Keşfedin!

Özge Tepe
02.05.2023 - 17:04

İstanbul'un hemen yanı başında yer alan Kınalıada, hem tarihi güzellikleri hem de doğal zenginlikleriyle eşsiz bir yazlık cenneti olarak öne çıkıyor. Bu adada geçireceğiniz keyifli vakit, İstanbul'un gürültülü ve stresli yaşantısından kaçmak için harika bir seçenek sunuyor. Kınalıada'da denizin serin sularına dalarken, güzel kumsallarında güneşlenirken ve tarihi yapıları keşfederken kendinizi adeta bir rüyada gibi hissedeceksiniz. Bu yazımızda sizlere Kınalıada'nın en güzel plajları, tarihi mekanları ve doğal güzellikleri hakkında bilgi vereceğiz. 

İstanbul'a en yakın Prens Adaları'ndan olan Kınalıada'yı keşfetmeye hazır mısınız? O zaman bu büyülü adanın sırlarını birlikte çözmeye başlayalım!

İşte Kınalıada gezi rehberi!

Kınalıada Hakkında Bilgi

Kınalıada Hakkında Bilgi

Kınalıada, Prens Adaları olarak bilinen ada topluluğunun içinde İstanbul'a en yakın olanıdır. Adalar ilçesinin 5 mahallesinden biri olan Kınalıada, günümüzde bir yazlık yeri olarak tercih edilmektedir. Adada yaz kış yaşayan yerli bir halk vardır ancak yazın gelenlerle birlikte toplam nüfus 20 binleri geçiyor.

Adanın hemen hemen her noktasında denize girmek kolaydır. Bu yönüyle de Prens Adaları içerisinde en rahatlarından biri kabul edilir. Aynı zamanda bu sayede çok sayıda insanı kendine çeker.

Bizans dönemlerinde ada sürgünlerinin büyük çoğunluğu buraya sürüşmüş. Bu sürgünlerden en önemlisi de Romen Diyojen. En çıplak adalardan biri olan Kınalıada, en az ağaca sahiptir. Adanın neredeyse tamamını yerleşim yerleri kaplamaktadır.

Kınalıada'ya Ulaşım

Kınalıada'ya Ulaşım

İstanbul Şehir Hatları, Mavi Marmara, Turyol firmaları ile Kınalıada'ya ulaşmak mümkün. Bostancı'dan kalkan motorlar yaklaşık 30 dakikada adaya varıyor. Kabataş'tan kalkan vapurlar ise 1 saatte ulaşıyor.

Kınalıada'ya sefer yapan firmalar yaz ve kış olarak 2 tarife kullanıyor. Seferlerin sıklığı da hafta içi ve hafta sonu şeklinde değişkenlik gösterebiliyor.

Ada içi ulaşım çoğunlukla bisiklet ve elektrikli araçlarla sağlanmakta. Daha öncesinde ise faytonlar kullanılıyordu.

Kınalıada'da Gezilecek Yerler

Kınalıada'da Gezilecek Yerler

Kınalıada, sayısız güzelliğe sahip eşsiz bir yer. Burada gezmeniz gereken yerlerin listesi ise şu şekilde:

  • Kınalıada Camii

  • Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi

  • Rum - Ortodoks Panayia Kilisesi

  • Hristos Tepesi ve Manastırı

Kınalıada Camii

Kınalıada Camii

Kınalıada Camii, Çarşı Caddesinde yer alıyor. Bu camii, 1964'te inşa edilmiş. Caminin tarihi ise 1950'li yıllara dayanıyor. Artan nüfus nedeniyle ibadethane talepleri artınca burada cami yapılmasına karar veriliyor. Karaköy Camii’nin sökülerek Kınalıada’ya taşınması kararı alınıyor fakat camiyi taşıyan gemi Boğaz'da yan yatıyor. Olaydan birkaç yıl sonra da halkın desteğiyle adada cami inşa ediliyor.

Adres: Kınalıada, Kınalı Çarşı Cd. No:15, 34977 Adalar/İstanbul

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi

Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi

Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi, adını aldığı Surp Krikor Lusavoriç'e adanmış. Bu kilise 1857’de Narçiçeği Sokak’ta kurulmuş. Son derece estetik bir yapı olan Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi, Ermeni taş oymacılığının en incelikli örneklerini de barındırıyor.

Adres: Kınalıada, Akgünlük Sk. No:10, 34977 Adalar/İstanbul

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Hristos Rum Manastırı

Hristos Rum Manastırı

Hristos Rum Manastırı, Hristos Tepesi'nde yer alıyor. Nefes kesici bir manzaraya bakan bu manastır, 820 yılında Aya İrini Kilisesi’ndeki bir çatışmada öldürülen İmparator 5. Leo’nun da ebedi istirahatgâhı olarak bilinmektedir.

Bir dönem askeri karargah olarak kullanılan Hristos Rum Manastırı, 917 Rus Devrimi sırasında ise Beyaz Rusları ağırlamış.

Adres: Kınalıada, Kınalı Çarşı Cd. No:77, 34977 Adalar/İstanbul

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Sikaryan İkiz Evleri

Sikaryan İkiz Evleri

Burası Kınalıada'nın en zarif ve naif yapılarından biri. Sikaryan İkiz Evleri, üçer katlı iki ahşap köşkten oluşmaktadır. Mimarlığını Avedisyan Kalfa’nın üstlenmiştir. Sikaryan Ailesi’ne ait 11 odalı bu yapı, bir mimari ve simetri harikası olarak dikkat çekiyor.

Sikaryan İkiz Evleri, Fazıl Ahmet Aykaç Sokak'ta yer almaktadır. Bu mimari harikasını mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Kınalıada Plajları

Kınalıada Plajları

Kınalıada'ya yazın geldiyseniz burada yüzmenin de keyfini çıkarmalısınız. Kınalıada'da gidebileceğiniz plajlar ise şu şekilde:

  • Ayazma Plajı

  • Kumluk Plajı

  • Ülker Plajı

  • Teos Beach Club

  • Kınalıada İskele Plajı

Kınalıada'da Yeme İçme

Kınalıada'da Yeme İçme

Kınalıada, yeme içme bakımının da İstanbul'un en zengin adalarından biri. Burada diğer İstanbul adalarında olduğu gibi deniz ürünlerinin ve mezelerinin tadına doyum olmuyor. Sahil şeridindeki restoranlarda balık ve meze keyfi yapabilir; eğer adaya sabah varırsanız kahvaltı keyfinin tadını çıkarabilirsiniz.

Kınalıada'da çay ve tatlı molası verebileceğiniz pek çok yer var. Buradaki pastane ve kafeleri de tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda Kınalıada'ya gelmişken sahildeki dondurmacılardan dondurma yemeyi unutmayın.

Kınalıada'da Konaklama

Kınalıada'da Konaklama

Kınalıada'ya gelmişken burada biraz konaklamak isterseniz çok sayıda işletmeden faydalanabilirsiniz. Burada butik otel tarzında veya lüks otel şeklinde birçok tesis yer alıyor. 

Kınalıada'daki konaklama tesisleri ile siz de Kınalıada gezinizi uzatabilir; adanın keyfini doyasıya çıkarabilir ve şehir hayatından uzaklaşabilirsiniz.

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Bunlar da ilginizi çekebilir:

category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
166
139
134
90
90
75
70
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın