Görüş Bildir
Haberler
Polisin zorla poşu takıp gençleri fişlemesi TBMM gündeminde

Polisin zorla poşu takıp gençleri fişlemesi TBMM gündeminde

02.05.2014 - 16:03 Son Güncelleme: 02.05.2014 - 16:04

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, 1 Mayıs kutlamaları sırasında 10 kadar sivil polisin yakaladığı iki genci, zorla kendilerine ait olmayan poşuyu boyunlarına takıp fotoğrafını/görüntüsü çekip fişlemesini TBMM gündemine taşıdı.

'Poşu takmak suç mudur?'

ANKARA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, 1 Mayıs kutlamaları sırasında 10 kadar sivil polisin yakaladığı iki genci, zorla kendilerine ait olmayan poşuyu boyunlarına takıp fotoğrafını/görüntüsü çekip fişlemesini TBMM gündemine taşıdı. Umut Oran, İçişleri Bakanı'na, 'Çektikleri fotoğraf ve görüntüler hangi amaçla nerelerde kullanılmaktadır? Bu polisler hakkında hangi işlemi yapacaksınız? Yürürlükteki mevzuata göre poşu takmak suç mudur? Polisin insanları bu şekilde yanıltıcı biçimde fişlemesinin gerekçesi nedir? Fişleme suç değil midir?' diye sordu.

Polis neden poşuyla fotoğraf çekiyor?

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, İçişleri Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi sundu. Oran'ın önergesinde yer alan sorular şöyle:

  • İstanbul'da dün 1 Mayıs kutlamalarına katılmak isteyen ve İstanbul Üniversitesi öğrencisi olduğunu söyleyen 2 genç Beşiktaş'ta neden 10 kadar sivil polis tarafından durdurularak, zorla boyunlarına poşu takılıp fotoğrafları ve görüntüleri çekilmiştir?

Polislere bu talimatı kim verdi?

  • 'Polis' yazılı reflektörlü yelek giyen bu sivil polislere, gözaltına aldıkları öğrencilerin boyunlarına poşu takıp görüntülerini alma talimatını kendilerine kim verdi?

Fişleme görüntüleri nerede kullanılacak?

- webtv.hurriyet.com.tr/2/63849/26339792/polis-gencin-boynuna-posu-baglayip-fotografini-cekti adresindeki görüntülerde yüzleri görülen söz konusu 10 kadar sivil polis hangi şubede görev yapmaktadır? Çektikleri fotoğraf ve görüntüler hangi amaçla nerelerde kullanılmaktadır?

  • Gençlerin ' bu poşu bizim değil ' demesine rağmen polis yelekli ve bir kısmı sakallı olan sivil şahısların ' Ya oğlum tak, tak şunu ' diye bağırması görüntülerde çok net anlaşılan bu polisler hakkında hangi işlemleri yaptınız/yapacaksınız? Bu polisler hakkında yapılan işlemlerin sonucu ne olmuştur?

Poşu takmak suç mudur?

  • Yürürlükteki mevzuata göre poşu takmak suç mudur? Polisin insanları bu şekilde yanıltıcı biçimde fişlemesinin gerekçesi nedir? Fişleme suç değil midir?
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0