Görüş Bildir
Haberler
Polene ve Bazı Otlara Karşı Olan Alerjinizi Daha da Azdıracak 30 Boğaz Gıdıklayıcı Besin

Polene ve Bazı Otlara Karşı Olan Alerjinizi Daha da Azdıracak 30 Boğaz Gıdıklayıcı Besin

Genellikle mevsimsel alerjilere sahipseniz, kırmızı, sulu gözler, tıkalı bir burun veya kaşıntılı bir boğazdan müzdaripsinizdir. Peki, bazı yiyecekleri tüketmenin size bu etkilerin aynısını yapabileceğini ve alerjinizi azdırabileceğini biliyor muydunuz? Bu duruma 'oral alerji sendromu' deniyor ve polene alerjisi olan kişilerde görülme olasılığı artıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Elma

1. Elma

Polen en sık görülen ilkbahar alerjenidir ve eğer polene alerjiniz varsa, bir elma yemek ağzınızın veya boğazınızın kaşınmasına neden olabilir. Araştırmacılar bunun çapraz reaktivite sonucu olduğunu söylüyor. Alerji ve Klinik İmmünoloji Dergisi'nde yayınlanan bir çalışmada, polen ve elmalardaki antijenlerin, İmmünoglobulin E (IgE) çapraz reaktivitelerini üreten alerjenik epitopları paylaştığı bulunmuştur. IgE'ler, bir alerjene temas ettiğinde vücudunuzun ürettiği antikorlardır ve alerjik reaksiyona neden olan şeydir.

2. Kayısı

2. Kayısı

Alerji ve Klinik İmmünoloji Dergisi'nde de yer alan bir çalışmada, araştırmacılar, geniş çapraz reaktiviteye neden olan şeftali, kiraz, kayısı ve erik içeren Prunoideae alt familyasının meyvelerinde ortak bir ana alerjen olduğunu bulmuşlardır. OAS hastaları arasında alerjik reaksiyona neden olabilecek tüm meyvelerde ortak bir IgE vardır.

3. Kiraz

Kirazlar Prunoideae alt familyasının bir parçasıdır, bu nedenle polene alerjisi olanlarda reaksiyona neden olabilirler.

4. Armut

Ne yazık ki polen alerjisi olanların armudu soyarak yemeleri öneriliyor. Armut polendeki proteine ​​benzer bir protein içerdiğinden, yedikten sonra alerjik reaksiyon yaşatabilir. Ancak, Manchester Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, pişmiş armutların zararlı proteinleri ortadan kaldırmaya yardımcı olabileceğini söylüyorlar.

5. Erik

5. Erik

Prunoideae alt familyasının bir parçası olarak, erik polene alerjisi olanların alerjik reaksiyonlarını tetikleyebilir. Journal of Allergy'de yapılan bir çalışmada, OAS hastaları erik yediklerinde dudak şişmesi ve kaşıntıdan yakındılar, dil ve boğaz gibi bir dizi alerjik tepki yaşamalarının yanı sıra, boğaz kuruluğu ve sertliği olduğunu dile getirdler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kivi

6. Kivi

Polene karşı alerjiniz var mı? Araştırma kividen uzak durmanız gerektiğini gösteriyor. Alerji ve Klinik İmmünoloji Dergisi'nde yapılan bir çalışmada, kivi alerjisi olan kişiler ile polene duyarlı olanlar arasında güçlü bir bağ bulundu.

7. Havuç

Çalışmalar, havuç yediğinizde, polen alerjisiyle aynı belirtileri yaşayabileceğinizi göstermiştir.

8. Yer fıstığı

8. Yer fıstığı

Yer fıstığı mevsimlik alerjisi olanlar için korkunç bir besin olabilir. Alerji, Astım ve İmmünoloji Araştırmaları'nda yapılan bir çalışma, yer fıstığı ve polendeki proteinlerin çapraz reaksiyona neden olabileceğini doğrulamaktadır.

9. Soya

9. Soya

Polen alerjisi olan kişilerde soya fasulyesi de sorun yaratabilir. Aslında, Alerji ve Klinik İmmünoloji Dergisi'nde yapılan bir araştırma, polene karşı alerjisi olan hastalarda soya fasulyesi alerjisinin varlığını göstermiştir.

10. Badem

10. Badem

Polene karşı alerjiniz varsa, araştırmalar ayrıca bademlere karşı da bir duyarlılığa sahip olabileceğinizi gösterir. Avrupa Alerji ve Klinik İmmünoloji Dergisi'nde ortaya çıkan bir çalışmaya göre, polen alerjisi olan hastaların yaklaşık %33'ü badem ve kiraza aşırı duyarlı olduğunu bildirmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Fındık

11. Fındık

Polene alerjisi olan kişiler fındığa karşı dikkatli olmalıdır. Polen ve fındık, insanlarda alerji yapabilen aynı proteine sahiptirler.

12. Maydanoz

12. Maydanoz

Maydonuzun hem polen hem de mugwort (pelin otu) ile çapraz reaksiyon gösterdiği görülmüştür.

13. Kavun

13. Kavun
www.budgetbytes.com

Avrupa Alerji ve Klinik İmmünoloji Dergisi'nde yayınlanan bir çalışmaya göre, kavun ve Plantago poleninde (sinir otu) yaygın alerjenler vardır.

14. Karpuz

Karpuz, vücudu kavun alerjenine benzer şekilde tetikler. Yukarıdaki ile aynı çalışma, karpuzun, kavuna alerjisi olan kişilerde boğazla ilgili semptomları tetikleyebileceğini bulmuştur.

15. Muz

Muz, kabak ailesinin bir parçası olmasalar da, kavun alerjisi reaktif insanlarda kavun ile aynı alerjik reaksiyonu ortaya çıkarır. Kavuna alerjisi olan insanların %50'si muza da aynı tepkiyi vermektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Dolmalık biber

Mugwort (pelin otu), yaygın olarak sonbaharda bulunan bir alerjendir ve biberlerde de bulunabilir. Manchester Üniversitesi'ndeki araştırmacılara göre, dolmalık biber alerjisi olan kişiler astım, burun tıkanıklığı veya kırmızı göz gibi solunum yolu semptomlarıyla karşı karıya kalmaktadır.

17. Brokoli

17. Brokoli

Biberlere ek olarak, mugwort ayrıca brokoli ile çapraz reaksiyona girer.  Hatta, Dermatolojik Tıpta Olgu Sunumu'nda yapılan bir çalışmada, 73 yaşındaki bir Japon erkeğin, haşlanmış brokoli yedikten 30 dakika sonra mugwort-hardal alerjisi sendromu geliştirdiği söylendi.

18. Lahana

18. Lahana

Araştırma ayrıca, mugwort'un lahana ile çapraz reaksiyona girdiğini de göstermiştir. Aslında, The Journal of Allergy ve Clinical Immunology'de basılan 2006 tarihli bir çalışma, reaksiyondan sorumlu alerjeni izole etmiştir.

19. Kereviz

19. Kereviz

Tıpkı havuç gibi, bilim adamları, plasebo kontrollü bir gıda sorunuyla bir kereviz alerjisinin varlığını doğruladılar. Allerji ve Klinik İmmünoloji Dergisi'nde 2000 yılında yapılan bir çalışmada, kereviz kökü üzerine olumsuz tepkiler öyküsü olan 32 olgu test edildi ve sonuçta erkeklerin %91, kadınların %64 oranında alerjen olduğunu buldular.

20. Pazı

20. Pazı

Dünya Metodolojisi Dergisi'nde ortaya çıkan bir inceleme, mugwort ve pazıların çapraz (birçok) tepkisel çift olarak listelendiğini göstermiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Sarımsak

Sarımsak alerjisi nispeten nadir olmakla birlikte, mugwart-hardal alerjisi sendromu sarımsak dahil olmak üzere diğer bitkisel gıdalar için de geçerlidir. Bir Japon çalışmasında sarımsak, polen spesifik IgE antikorları olanlardaki etken gıdalardan biriydi.

22. Kabak

22. Kabak

Kabağın da ragweed(kanarya otu) ile çapraz reaksiyona neden olduğu gösterilmiştir. Alerji ve Klinik İmmünoloji Dergisi'nde 2000 yılında yapılan bir çalışmada, soyut araştırmacılar, doğrulanmış bir kabak alerjisi olan dört insan üzerinde çalışmış ve kabaklardan elde edilen proteinlerin antikorlarla reaksiyona girmiş olduğunu bulmuştur.

23. Anason

23. Anason

Anason, mugwort gibi benzer alerji semptomlarına neden olan başka bir besindir. Klinik ve Deneysel Alerji dergisinde yapılan bir çalışmada, Bet v 1 ve profiline bağlı alerjenlerin anason, rezene, kişniş veya kimyon, tüm Apiaceae baharatlarına karşı alerjiden sorumlu olabileceği bulunmuştur.

24. Kimyon

24. Kimyon

Tahmin edebileceğiniz gibi, Apiaceae familyasının bir üyesi olan kimyon, kereviz-mugwort-baharat sendromunun bir parçasıdır. İsviçre'deki bir araştırmaya göre, rezene, kimyon, kişniş ve anason ekstreleri, anasonlu alerjisi olan bir bireyde benzer IgE bağlanma paternlerine sahiptir.

25. Kişniş

25. Kişniş

Kişniş de alerjenle doldurulmuş Apiaceae familyasının bir üyesidir, bu yüzden baharatın kereviz-mugwort sendromuna neden olması sürpriz değildir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Karabiber

26. Karabiber

Araştırmalar karabiberdeki bir alerjenin mugwort ile aynı alerjik reaksiyona neden olabileceğini göstermektedir.

27. Rezene

27. Rezene

Apiaceae familyasının bir üyesi olarak rezene, kereviz-mugwort-baharat sendromunun bir parçası olan başka bir baharattır. Daha spesifik olarak, Alerji, Astım ve İmmünoloji alerjenleri Annals'ta yapılan ek araştırmalar rezene alerjenlerini tanımlamıştır

28. Şeftali

Prunoideae alt familyasının bir başka üyesi olan şeftali, özellikle meyve alerjisi olanlarda daha fazla alerjik reaksiyona neden olabilir.

29. Portakal

29. Portakal

Belki şaşırtıcı gelecek ama portakala karşı alerjik reaksiyonlar oldukça yaygındır. Plos One'daki bir incelemeye göre, üç ana portakal alerjeni lipid transfer proteini pan-alerjen familyasının üyeleridir.

30. Domates

30. Domates

İtalyan araştırmacılar tarafından yapılan bir araştırma, şiddetli şeftali alerjileri ile ciddi domates alerjileri arasındaki bağlantıyı incelediler ve domateslerin şeftaliye benzer bir alerjik reaksiyona neden olabileceğini keşfettiler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
29
6
6
5
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mine Kömür

onu yeme bunu yeme ne yiyecek bu millet?

Faruk Naçar

listede yok yok :)