Görüş Bildir
Haberler
Pokemon GO Telefonunuzdan Hangi Verileri Alıyor Biliyor Musunuz?

Pokemon GO Telefonunuzdan Hangi Verileri Alıyor Biliyor Musunuz?

Pokemon GO oyunu, kısa sürede dünya çapında bir oyun çılgınlığı başlattı. Peki bu oyunu oynarken hangi verileri Niantic firması ile paylaşıyoruz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1990'lı yılların en dikkat çekici çizgi filmlerinden biri olan ve o dönemde milyonarca hayran edinen Pokemon'un artık akıllı telefonlarda oluğunu hepimiz biliyoruz. Akıllı telefonlar üzerinden oynanabilen mobil oyun Pokemon GO, kısa sürede milyonların 'cep'ine girdi.

Oyunun gerçek hayatın içinde oynanması sebebiyle milyonlar kendini sokaklara attı, zengin kişiler helikopter kiralayıp şehrin üzerinde uçarak Pokemon avına çıktı hatta şimdiden bir çok kaza yaşandı. 

Kişisel veri gizliliğinin çok önemli bir hale geldiği günümüzde oyunun yaratıcısı Niantic firmasının tam olarak hangi verilerimize ulaştığını sizlerle paylaşmak istedik. 

Lokasyon bazlı çalışan oyun ilk olarak nereye ne zaman gittiğinizi, nasıl gittiğinizi, orada ne kadar zaman geçirdiğinizi ve sizinle aynı anda hangi kullanıcılar oradaydı tespit edebiliyor. Ayrıca, Pokemon GO 'Gizlilik Sözleşmesi'ni kabul ettiğinizde email ve IP adresinize, oyuna giriş yapmadan önce ziyaret ettiğiniz web sayfalarına, kullanıcı adınıza ve lokasyonunuza direkt erişim vermeyi kabul etmiş sayılıyorsunuz. 

Eğer oyuna giriş yapmak için Google hesabınızı kullandıysanız (firmanın yaptığı açıklamaya göre bir kod hatasıymış) firma tüm Google hesabınıza sınırsız erişim sağlayarak email, Google dökümanları gibi tüm bilgilere ulaşım sağlıyor. Yani bu firmanın sunucularına yapılan bir siber saldırıda bu verilerin ele geçirilmesi işten değil.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/josephbernst...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
20
17
9
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın