Görüş Bildir
Haberler
PFDK Galatasaray ve Fenerbahçe'ye Cezayı Kesti

PFDK Galatasaray ve Fenerbahçe'ye Cezayı Kesti

Batuhan
02.01.2014 - 17:46

PFDK Galatasaray ve Fenerbahçe'ye Cezayı Kesti

Galatasaray ve Fenerbahçe'ye ceza yağdıran PFDK, Cristian Baroni'nin maskesi için de nihai kararını verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), gerçekleşen disiplin ihlalleriyle ilgili dosyaları karara bağladı.

Tahkim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, Fenerbahçe'ye, Spor Toto Süper Lig'deki Kayserispor maçında TFF tarafından belirlenen pankartla sahaya çıkılmaması ve saha zemininin statüye aykırı sulanması gerekçesiyle toplam 20 bin lira, Galatasaray'a ise Kayseri Erciyesspor karşılaşmasında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 10 bin lira para cezaları uygulandığı kaydedildi.

Öte yandan, Fenerbahçe-Kayserispor maçında gol sevincini 'Örümcek Adam' maskesi takarak kutlayan sarı-lacivertli oyuncu Cristian Baroni için ise, 'Sportif ekipmanının içerisinde gösteri amaçlı malzeme saklaması ve bunu kullanması suretiyle talimatlara aykırılık nedeniyle sevk yapılmış ise de isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından ve ceza tayinine yer olmadığına karar verildi' denildi.

Ayrıca, Eskişehirspor'a ise Spor Toto Süper Lig'deki Torku Konyaspor maçında takım halinde sportmenliğe aykırı hareket gerekçesiyle 9 bin lira para cezası uygulandı.

PFDK tarafından görüşülen disiplin ihlali dosyalarında verilen diğer cezalar şöyle

32 bin lira: Mersin İdman Yurdu

26 bin lira:

6000 lira: Tekden Denizlispor.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın