Görüş Bildir
Haberler
Papa'dan Suriye ve Ukrayna Mesajı

Papa'dan Suriye ve Ukrayna Mesajı

Onedio Medya
20.04.2014 - 18:52 Son Güncelleme: 20.04.2014 - 19:56

Papa'dan Suriye Ve Ukrayna Mesajı

Hristiyanlık dininin en önemli bayramı olarak adlandırılan Paskalya Bayramı, Papa Francis’in yönetiminde St. Peter Meydanı’nda kutlandı.

Vatikan’daki St. Peter Meydanı önünde kutlanan Paskalya Bayramı’na 150 binden fazla kişinin katıldığı bildirildi. Papa Francis meydanda toplanan binlerce Hristiyan’a yaptığı konuşmada savaşların sona ermesi ve aşırı israftan kaçınılması uyarısında bulundu. Suriye ve Ukrayna’daki savaşların bir an önce bitmesi gerektiğini açıklayan Papa, dünyada bir sürü aç insan varken yapılan israfı kınadı. Tüm dünyadaki aç insanlar için dua eden Papa, birçok ülkede yaşanan aşırı tüketim çılgınlığını eleştirerek yoksul insanların korunması gerektiğini belirtti.

Törene beyaz bir kıyafet giyerek katılan Papa, tüm dünyayı Suriye’de geç kalınmış olan barışı sağlamaya çağırdı. Papa, “Suriye’deki savunmasız insanların gerekli insani yardımı alması için özel bir şekilde dua ediyoruz” dedi. Papa Ukrayna’da yaşanan olaylar hakkındaysa uluslararası toplumun desteği ile Ukrayna’da barışın desteklenmesi gerektiğini ve birlik içinde şiddeti önlemek için her türlü çabanın gösterilmesi gerektiğini belirtti. Papa ayrıca Irak, Venezuela, Güney Sudan ve Orta Afrika Cumhuriyeti’nde yaşanan şiddet olayları için de dua etti.

Gine, Sierra Lione ve Liberya’da yaşanan ölümcül Ebola salgını hakkında da konuşan Papa, hastalığın pençesine düşmüş insanlar için daha fazla tıbbi yardım çağrısında bulundu. Papa Nijerya’daki Boko Haram militanlarının saldırılarını hakkındaysa, “Acımasız terör saldırıları durdurulmalı” dedi.

Hristiyanlık aleminin en eski ve en önemli bayramı olarak anılan Paskalya Bayramı her yıl Mart ayı sonu ile Nisan ayı sonu arasındaki bir dönemde kutlanıyor. Paskalya Bayramı, Hazreti İsa’nın çarmıha gerildikten sonra 3. günde dirilişini temsil ediyor.

(İHA)

Kaynak: http://www.trtturk.com/haber/papadan-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0