Görüş Bildir
Haberler
Pamir'den Acı Haber

Pamir'den Acı Haber

adem kara
05.04.2014 - 09:44 Son Güncelleme: 05.04.2014 - 19:01
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kayıp Pamir Ölü Bulundu

İstanbul Zekeriyaköy'deki evinden çıkıp kaybolan 3.5 yaşındaki Pamir Dikdik'in cansız bedeni yan evin bahçesindeki havuzda bulundu. Vali Mutlu, havuzun dün arandığı bilgisini verdi.

.

Pamir Dikdik, Cuma sabahı saat 9.00 sıralarında anne babası uyurken, Beşevler sitesindeki evlerinden çıkmış ve bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Sosyal medya üzerinden de yapılan yardım çağrıları ve güvenlik güçlerinin desteği ile bin kişi Zekeriyaköy'de 4-5 kilometrelik bir alanı tarayarak küçük çocuğu aradı.

Ancak saat 14.30 sıralarında kötü haber komşu evlerden birinden geldi. Küçük çocuğun cansız bedeni, villanın havuzunda bulundu.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, haberi Twitter hesabından duyurdu. Vali Mutlu, 'Sevgili Pamir'i maalesef bir evin havuzunda, ölü olarak bulduk. Acılı ailesine başsağlığı diliyorum. Allah hiçbir aileye evlat acısı yaşatmasın' dedi.

'Kilitli kapıyı açıp çıktı'

Ailesinin verdiği bilgiye göre, Pamir Dikdik, evin kilitli kapısını açarak dışarı çıkmıştı. Babası, çocuğun iki hafta önce de, benzer şekilde evden çıktığını, kısa sürede, birkaç sokak uzaklıkta bulunduğunu söylemişti. Ailenin kayıp başvurusunun ardından güvenlik güçleri ve profesyonel arama kurtarma ekipleri Zekeriyaköy'de aramalara başladı. Sosyal medya üzerinden yapılan yardım çağrıları da eklenince, yaklaşık bin kişi küçük çocuğu bulmak için seferber oldu. Su kuyuları kontrol edildi, eğitimli köpekler bölgede arama yaptı.

Babası Serdar Dikdik, cumartesi günü aramaların evin yakınlarında yoğunlaştırılmasını isterken, 'Çocuk burada, kendi mahallemizde kayboldu, gelecek, çıkacak bir yerden. Zekeriyaköy sakinlerinden evlerine, bahçelerine ve avlularına bakmalarını istiyorum' dedi. Babasının tahmini doğru çıktı ama akıllara getirilmek istenmeyen bir sonla... Pamir'in cansız bedeni, evinin hemen yakınındaki villanın havuzunda bulundu. Yosunlar sebebiyle dibi görünmeyen havuzun içinden, dalgıçlar yardımıyla çıkarıldı.

Havuz aranmıştı

Oğlunun cansız bedeninin yanına giden baba Serdar Dikdik, 'Evladımı koruyamadım' diyerek ağladı. Dikdik ailesinin bazı komşuları, havuzun dün ağaçla arandığını ancak bunun çok ilkel bir arama yöntemi olduğunu belirterek, ilk andan itibaren profesyonelce arama kurtarma yapılmadığını iddia edip, tepki gösterdi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, çocuğun cesedinin bulunduğu havuzun önceden arandığı bilgisini verdi. Mutlu, Twitter'daki mesajında, 'Rahmetli Pamir'in bulunduğu havuzun içi, dibi dün farklı araçlarla aranmış, bugünkü 2. kontrolde dalgıçlar yavrumuzu havuz dibinde bulmuştur.' dedi.

Kaynak: Al Jazeera ve AA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/kay...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0