Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Pahalısı Yerine Ucuz Olanını Tercih Edenlerin Katiyen Pişman Olmayacağı 15 Şey

etiket Pahalısı Yerine Ucuz Olanını Tercih Edenlerin Katiyen Pişman Olmayacağı 15 Şey

Borgen
13.10.2017 - 13:23

Bazı şeyler vardır ki ucuz olanı pahalısından çok daha iyidir. Bu kimi zaman lezzet, kimi zaman dayanıklılık, kimi zaman ise çok başka şekilde kendini gösterir. Pahalısına para dökmenin çoğu zaman gereksiz olduğu bu 'şey'lerin önde gelenlerini şöyle bir sıralayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Merdiven altı spor salonları.

1. Merdiven altı spor salonları.

Maksat vücut yapmaksa en cengaver bodyciler buralardan çıkar. Dünya para bayılan sosyetik salonlarda beyaz yakalılar kardiyo yaparken bu kendi halindeki mahalle arası salonlardan azmin eseri çelik gibi kaslar yeşerir.

2. Esnaf lokantası yemekleri.

2. Esnaf lokantası yemekleri.

Fajita çektiyse canınız tamam ama sulu yemek yiyecekseniz hiç öyle lüks yerlere gidip para bayılmaya gerek yok, en güzel sulu yemekler esnaf lokantalarında bulunur. Hem de bol kepçe.

3. Pazardan alınan pijamalar.

3. Pazardan alınan pijamalar.

Yatakta giyeceğiniz şey için gidip de pahalı markalara dünya kadar para dökmeye pek gerek yok. Pazar pijamalarının efsane performansı herkesin malumudur. Senelerce giyersiniz hiçbir şeycikler olmaz.

4. Sokaktaki arabadan alınan köfte ekmek.

4. Sokaktaki arabadan alınan köfte ekmek.

En güzel köfte ekmek seyyar arabalarda satılandır. Eti azdır ama bol soğan, bol baharat ile acayip lezzetlidir. Hele ki kokusu insanı mest eder.

5. Ucuza saç kesen mahalle berberinin tıraşı.

5. Ucuza saç kesen mahalle berberinin tıraşı.

Berberlik dediğin yetenek işi. Semte ya da mekana para bayılmak anlamsız. Çok ucuza kesen yetenekli berberi buldun mu bırakamayacaksın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Balık ekmek.

6. Balık ekmek.

Balık ekmek de aynı köfte gibi. Deniz kenarı teknelerde ya da seyyar tezgahlarda yenenlerin en kral balık lokantasında alamayacağız kadar lezzetli tadı vardır.

7. Mahalle arası börekçiden alınan Kürt böreği.

7. Mahalle arası börekçiden alınan Kürt böreği.

Kürt böreği dediğin zaten buralardan yenir. Aynı kır pidesi gibi, ufak mahalle arası dükkanlarda çok ucuza yenen o böreğin tadı çoğu zaman efsanedir.

8. Seyyardan alınan kokoreç.

8. Seyyardan alınan kokoreç.

Kokoreçi hijyen endişesi ile bilindik yerlerden tüketmek mantıklı olabilir ama kesinlikle seyyar arabada satılan kokoreç diğerlerinden çok daha lezzetli oluyor. Güvendiğiniz, uzun zamandır bildiğiniz bir yer var ise seyyardan devam.

9. Arabada satılan pilav.

9. Arabada satılan pilav.

Artık her yere pilavcılar açılsa da arabada satılan pilavın tadı hiçbirinde yok. Bir deneyin pişman olmazsınız.

10. Büfe sosislisi.

10. Büfe sosislisi.

Sosisli dediğin zaten dünyanın her yerinde büfeden yenir. Sosisliye kafelerde, lokantalarda çok para bayılmak dünyanın en anlamsız olayı herhalde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Lahmacun.

11. Lahmacun.

İyi lahmacun bulmak, hele ki büyük şehirlerde büyük dert. Restoranlarda önünüze lahmacun diye gelen şey sizi tatmin etmiyorsa çok daha güzelini çok daha ucuza yeme şansınız var. Sonrada cırcır olma ihtimaliniz var tabii ama iş biraz araştırmaya bakıyor sadece

12. Kuruyemişçideki çekirdek.

12. Kuruyemişçideki çekirdek.

Pakette satın alınan hiçbir çekirdek kuruyemişçiden kağıt külah içinde alınan taze çekirdeğin yerini tutmaz.

13. Çay ocağı çayı.

13. Çay ocağı çayı.

Çaya kafelerde dünya para bayılıyor olabiliriz ama tek işi çay olan çay ocaklarının çayı hepsine beş basar. Çoğu zaman ya bayat ya da sallama çayı dünya paraya kakalayan kafelerin yerine daha tazesini belki beşte birine çay ocağından içebilirsiniz.

14. Kol saati.

14. Kol saati.

100 liralık bir kol saati ile 1000 liralık olanını çoğu zaman birbirinden ayırt edemezsiniz. Pahalı olanı değil modeli hoşunuza gideni alın. Bir saatin son derece basit bir mekanizması vardır zaten, en ucuzları bile çok uzun süre kullanılabilir. Markaya aldanmamak lazım.

15. Makarna.

15. Makarna.

Makarnayı güzel yapan nasıl pişirdiğiniz ve pişirirken kullandığınız soslardır. En ucuz makarna paketinden en harika makarnayı elde edebilirsiniz. Makarna temelde tek bir şekilde yapılır ve çoğu ambalajları dışından birbirinin aynısıdır. Makarnanın en ucuzunu alıp değişik sos tariflerini uygulayarak birbirinden lezzetli yemekler elde edebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
269
85
51
18
16
13
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mustafa ŞEN

#7 Doğrusu Küt Böreğidir. Düzeltmenizi rica ediyorum.

Sertaç Gönültaş

kol saati kullanan biri değilim ama #14 e katılmıyorum. bir saatin basit bir mekanizması yoktur. zenciden aldığınız saati günlük kullanımla 2 ayda haşat eder... Devamını Gör

Mehmet Cinar

Saatlerin basit mekanizmaları vardır, 100 liralık da aynı 1000 liralık da aynı demekle, Ozan Tufan'ın da iki bacağı var, Messi'nin de, Messi'yi transfer etme... Devamını Gör