Görüş Bildir
Haberler
Özel Muayene Yaptırana Kapalı Otopark Serbest

Özel Muayene Yaptırana Kapalı Otopark Serbest

Fatih UZUN
13.01.2014 - 19:05
İçeriğin Devamı Aşağıda

Özel Muayene Yaptırana Kapalı Otopark Serbest

LPG’li araçların kapalı otopark sorunu için önemli bir hamle geldi. Buna göre özel bir muayene raporu alan LPG’li araçlara HGS benzeri araç tanıma kartı takılacak ve bu araçlar kapalı otoparklara girebilecek. Düzenlemenin bir yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Makina Mühendisleri Odası Başkanı Ali Ekber Çakar, TOBB LPG Meclisi’nin kapalı otoparklara LPG’li araçların alınması yönünde bir tutumu olduğunu hatırlattı.

Meclisin aldığı karar sonucunda bir çalıştay düzenlendiğini belirten Çakar, “Bu çalıştayda TSE’ye bir görev verildi. TSE LPG’li araçlara getirilecek yeni standartları belirleyecek. Makine Mühendisleri Odası ise LPG’li araçlara gaz sızdırmazlık raporu verecek. Belli periyodlarda araçlar LPG muayenesine girecek. Bunun yılda bir veya iki kez olmasını bekliyoruz” dedi.

Çakar, bu özel muayeneden geçen araçlara HGS gibi bir araç tanıma kartı takılacağını ve araçların bu kartlarla kapalı otoparklara girebileceğini kaydetti.

1 YILA GEÇEBİLİR

Çakar, “Ancak otoparklardaki yangın yönetmeliklerinde bazı değişiklikler yapılması planlanıyor. Eğer standartlar oluşursa düzenlemenin kabulü 1 yılı bulmayabilir” dedi. Ancak Çakar’a göre asıl problem ise AVM’lerde bulunan kapalı otoparklarda değil apartman altında bulunan kapalı otoparklarda oluşacak. Buralarda kontrol mekanizmalarının iyi kurulması ve denetlenmesi gerekiyor.

  • hürriyet
Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/25...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0