Görüş Bildir
Haberler
Osmanlıspor 2-3 Beşiktaş

Osmanlıspor 2-3 Beşiktaş

Enver K.
21.12.2015 - 18:58 Son Güncelleme: 21.12.2015 - 22:10

Spor Toto Süper Lig'in 16. hafta kapanış maçında Beşiktaş, Osmanlıspor'u 3-2 mağlup etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şenol Güneş: “Kazanmak önemli ama futbol oynamak daha önemli"

Şenol Güneş: “Kazanmak önemli ama futbol oynamak daha önemli"

Maç sonunda hakemin lehlerine vermediği penaltı kararı sorulan Şenol Güneş, Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli'nin derbi sonrasında hakeme yönelik 'İnce İnce kıyıyorlar' açıklamasına gönderme yaptı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Osmanlıspor maçının sonunda Galatasaray’ın hocası Mustafa Denizli’ye göndermede bulundu. Mustafa Denizli’nin Beşiktaş derbisinden sonra “Hakem ince ince kıydı” açıklamasına gönderme yapan Güneş, maç içindeki penaltı pozisyonuna yorum yapmaktan kaçındı.

Maçta Beşiktaş’ın lehine verilmeyen tartışmalı penaltı kararı sorulan Güneş, “Eline vurduğunu kenardan gördüm. Yorum yaparak neyi değiştireceğim. Kim ince doğranıyor, kim doğranmıyor, kim ne yapıyor konuşmak doğru değil. Hakem bugün boğuşmaya fazla izin verdi. Vermezse penaltı oyun devam ediyor, Vermişse golü veriyor santraya gidiyor. Herkes konuşuluyor bana sıra gelmez bu ara.” ifadelerini kullandı.

Güneş sözlerine şöyle devam etti:

FUTBOL OYNAMAK KAZANMAKTAN DAHA ÖNEMLİ”

“Kazanmak önemli ama futbol oynamak daha önemli. Hava soğuktu, biz değiştiremeyiz havanın sıcaklığını ama zemin bizim kontrolümüzde. Ben hibrit sahası yaptıracağım sahaya oyunculara bir şey olmasın diye. Oynadığımız sahaya bakın. Bu zeminde top oynanır mı, günahtır. Kötü sahada oyuncuların büyük takımlara daha iyi motivasyonu oluyor.”

“Oyun olarak hiçbir oyunucuyu eleştirmek istiyorum. Doğru bulmuyorum. İyi zeminde futbolun iyi oynanmasını ve hak edenin kazanamasından yanayım. Biz yarın Sivas’a gideceğiz. Sivas’ın takımı orada da oynamak istemiyor. Kenarda topu çocuklar geç atacak, zeminin kötü olacak. 50 sene önce bunlar vardı. Bugünkü oyunun kötülüğünden çıkmak için söylemiyorum bunu.”

Akçay: "Evimizdeki iyi oyunu, kötü sonuçlarla bitiriyoruz"

Akçay: "Evimizdeki iyi oyunu, kötü sonuçlarla bitiriyoruz"

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Beşiktaş'a son dakikada yedikleri gol neticesinde 3-2 mağlup olmalarının ardından Lig TV mikrofonlarına konuştu.

Akçay maçın ardından şunları söyledi:

'Genelde Beşiktaş'ın gol attığı alan, gol hunisi alanı. Oradan başka gol atma şansı olmuyor. Tüm oyun planları oradaki hareketlilik üzerine kurulu. Evimizdeki iyi oyunu, kötü sonuçlarla bitiriyoruz. Bu bir kader mi, şanssızlık mı, olması gereken mi, Mevlana'nın dediği gibi bir şey istediğin gibi olmuyorsa daha iyisi olacağı içindir, biz daha iyisi olacak diye çalışıyoruz. Ama üzgünüm. Bu kadar iyi bir oyununun mağlubiyetle tamamlanmaması gerekiyordu. Tebrik ediyorum Beşiktaş'ı.'

"Son ana kadar mücadele ettik, acı çektik ama kazanmayı bildik."

"Son ana kadar mücadele ettik, acı çektik ama kazanmayı bildik."

Beşiktaş'ın Osmanlıspor karşısında aldığı 3-2'lik galibiyette attığı 2 golle en büyük pay sahibi olan Jose Sosa, mücadelenin ardından konuştu.

3 puanla ayrıldıkları için mutlu olduğunu söyleyen Arjantinli, 'Çok zor bir maçtı. Son dakikaya kadar mücadele ettik, acı çektik. Hava, saha şartları bizi zorladı. Ama sonuç olarak buradan galibiyetle ayrılıyoruz. İlk yarı Osmanlıspor'un iyi bir oyunu vardı. İkinci yarıda çıktı ve nasıl bir takım olduğumuzu gösterirken, galibiyetle ayrıldık' ifadelerini kullandı.

Ceza alanı dışından attığı golü anlatan Sosa, 'Bana baskı yapmaya gelen oyuncu, kalecinin görüş açısını kapattığı için, ben de ters köşeyi, topun gittiği köşeyi düşündük. Öyle de oldu. Kaleci topu göremedi ve güzel bir gol oldu' dedi.

Osmanlıspor 2-3 Beşiktaş

Osmanlıspor 2-3 Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'de 16. hafta karşılaşmalarında Osmanlıspor'a konuk olan Beşiktaş, oldukça zorlandığı mücadelede rakibini 3-2'lik skorla devirerek zirvedeki yerini korudu.

Hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası'nda Kardemir Karabükspor'u 3-0 mağlup ettikleri maçta rotasyona giden Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Osmanlıspor'a karşı ideal kadroyu sahaya sürdü. Tecrübeli teknik adam, başkent deplasmanında kaledeki tercihini sakatlığı geçen Tolga Zengin'den yana kullandı. Tolga, Galatasaray ve Kardemir Karabükspor maçlarına ilk 11'de başlayan Günay Güvenç'ten kaleyi devraldı.

Bu sezon ilk 14 haftada 90 dakika görev yapan Tolga, UEFA Avrupa Ligi'nde Sporting Lizbon maçında yediği gollerle eleştirilerin hedefi haline gelmiş, Portekiz dönüşü belindeki ağrılar nedeniyle derbi ve kupa maçlarının kadrosuna alınmamıştı. Siyah-beyazlı taraftarlar, karşılaşma öncesi Tolga Zengin'i tribüne çağırıp sevgi gösterisinde bulunurken, Akhisar Belediyespor ve Sporting Lizbon maçlarında hatalı goller yiyen tecrübeli eldiven, kendisine moral veren taraftarlara alkışlarla karşılık verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ise geçen hafta 4-0 kazandıkları Bursaspor maçının kadrosunda 2 değişiklik yaptı. Başkent ekibinin teknik direktörü, sakatlığı bulunan Avdija Vrsajevic'in yerine sağ bekte Muhammed Bayır'ı görevlendirdi. Akçay, adalesinde problem olan Rumen milli futbolcu Gabriel Torje'nin yokluğunda ise formayı Liberyalı Tonie Tisdell'e verdi.

Oldukça yüksek tempoda geçen ilk yarıda Osmanlıspor Rusescu'nun 21. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçerken, 34. dakikada sahneye çıkan Mario Gomez şık bir kafa golüyle skora denge getirdi: 1-1. İlk yarının sonucunu belirleyen gol ise 44'te N'Diaye'den geldi ve ev sahibi ekip devre arasına 2-1 önde girdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İkinci yarıya hızlı başlayan Beşiktaş 49. dakikada Jose Sosa'nın ceza sahası dışından kaydettiği şık golle durumu 2-2'ye getirdi. 90. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Sosa, maçın sonucunu ilân eden golü attı: 2-3.

Bu sonucun ardından Beşiktaş 38 puanla haftayı lider tamamlarken Osmanlıspor ise 19 puanda kaldı.

Goal, Sporx

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
79
24
8
4
4
4
0