Görüş Bildir
Haberler
Oruç Baba Türbesi Park Olarak Kalıyor

Oruç Baba Türbesi Park Olarak Kalıyor

Bakırköy Halk Meclisi
20.10.2014 - 14:58 Son Güncelleme: 20.10.2014 - 15:00

Oruç Baba Türbesi’nin içinde bulunduğu Ümmi Sinan Tekke arsasının büyük kısmı park olarak kalacak. Arsanın küçük bir kısmına ise eskiden var olan Yavaşça Mehmet Ağa Camii’nin yerine yeni bir cami inşa edilecek.

Etrafı demir perdelerle kapatılan, kapıları zincirlenen ve içerisinde kazı başlatılan Fatih’teki Oruç Baba Parkı’nda son gülen taraf mahalleli oldu. Oruç Baba Türbesi’nin içinde bulunduğu Ümmi Sinan Tekke arsasının büyük kısmı park olarak kalacak. Arsanın küçük bir kısmına ise eskiden var olan Yavaşça Mehmet Ağa Camii’nin yerine yeni bir cami inşa edilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, “külliye” yapmak üzere 10 yıllığına Geylani İlim Kültür ve Eğitim Vakfı’na kiralanan ve bir süredir devam eden kazı çalışmaları nedeniyle mahalle halkının tepkisine neden olan alanı “Sosyal Kültürel Tesisler Alanı”ndan, “Cami ve Park Alanı”na çevirdi.

PARK OLARAK KALACAK

Fatih Arpa Emini Mahallesi, 1851 ada, 5 parselde bulunan Oruç Baba Parkı’nın yer aldığı Ümmi Sinan Tekkesi’nde yapılan imar değişikliğiyle, parkın büyük bir kısmının korunmasına, parkın kuzeyinde bulunan küçük bir alanda eskiden var olan Yavaşça Mehmet Ağa Camii’nin yerine de yeni bir cami yapılmasına karar verildi.

KARAR OYBİRLİĞİYLE ALINDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oybirliği ile alınan karar sonrası Meclis oturumunda söz alan CHP Fatih Belediye Meclis Üyesi Ayşegül Okumuş Görgü, Oruç Baba’nın park olarak kalması için uğraş veren mahalle halkına, sivil toplum kuruluşlarına ve oybirliği ile çıkan karar nedeniyle tüm belediye meclis üyelerine teşekkür etti.

Ezgi ÇAPA / İstanbul DHA

Kaynak: http://bakirkoyhalkmeclisi.com/muhali...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0