Görüş Bildir
Haberler
Ölürseniz Sosyal Medya Hesabınız Ne Olacak?

Ölürseniz Sosyal Medya Hesabınız Ne Olacak?

Hayrettin Sevener
19.09.2014 - 23:12 Son Güncelleme: 19.09.2014 - 23:57

Ölürseniz Sosyal Medya Hesabınız Ne Olacak?

Konu dışı bir yazı ile karşınızdayım. Sürekli kullandığınız, bazıları için bağımlısı diyebildiğimiz sosyal medya hesaplarınız sizinle nereye kadar gelecek? Eğer ölürseniz bu hesaplarınızın geleceği ne olacak hiç düşündünüz mü? Ben sizin yerinize de düşündüm, araştırdım.

Çok sıkı bir twitter kullanıcı olabilirsiniz. Öldüğünüzde Twitter sizi nasıl yâd edecek, yoksa boşverip arşivinden kaldıracak mı? Sonuçta ölmüşsünüz artık Twitter’a bir katkınız olmayacak. Twitter da benim düşündüğüm gibi düşünmüş. Eğer 6 ay süreyle hesabınıza giriş yapmazsanız Twitter hesabınızı yok sayıyor ve maalesef siliyor. Twitter bu kadar acımasız ve insafsızken, bazı sosyal medya platformları yargı kararı veya ailenizden bir talep gelmedikçe hesaplarınıza dokunmuyor.

Ya Facebook, o da mı siliyor hesabınızı? O da mı duygusuz, acımasız? Yok yok Facebook bu konuda takdire şayan bir özellik getiriyor yakın zamanda. Eğer Facebook kullanıcısı hayatını kaybederse, kullanıcının profili ve varsa sayfaları bir hatıra olarak saklanacak. Tabi sadece arkadaşlara açık bir hesap olarak ölümsüzleşiyor Facebook hesabı ve sayfaları. Arkadaşların haricinde kimse göremiyor bu profilleri. Tanıyor olabileceğiniz kişiler veya doğum günü hatırlatmaları gibi ıvır zıvır sekmelerde de görünmüyor. Ölmeden arkadaş olamamışsınız zaten tanıyor olabileceğiniz kişiler arasında çıkmasın bi zahmet. Derler ya öldükten sonra geride ne bırakacaksın diye… Artık bu sorunun cevabına Facebook profilimi bırakacağım diyebileceksiniz.

Facebook’un bu düşünceli hareketi duygulandırdı beni açıkçası ama aklıma ilginç bir soru daha geldi. Madem Facebook ölenlerin profillerini silmiyor, sonsuza kadar saklıyor; ‘’Ne zaman ölülerin profillerinin sayısı, yaşayanların profil sayılarını geride bırakacak?’’ Facebook hatıra sayfası sayıları, şuan ki oranı baz aldığımızda 50 sene sonra yaşayan profilleri geçecek. Bundan 50 yıl sonra arkadaş listemizin çoğu hayatını kaybetmiş yakınlarımızdan oluşacak :/ Facebook’u tebrik ettik ama ileriyi düşündüğümüzde zor bir durum gibi duruyor bu hatıra sayfalarıyla sık sık karşılaşmamız.

Instagram, Tmblr gibi diğer sosyal medya platformlarındaki durumları araştıramadım çıkmam gerekiyor. Takipte Kalın.

Kaynak: http://guncelteknoloji.net/olurseniz-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın