Görüş Bildir
Haberler
Old Trafford Müzesi İstanbul'da

Old Trafford Müzesi İstanbul'da

Fatih
23.03.2014 - 23:48 Son Güncelleme: 28.04.2022 - 13:04

Old Trafford Müzesi İstanbul'da

Manchester United'ın 136 yıllık tarihini sergileyen ünlü Manchester United Old Trafford Müzesi, İstanbul'a geldi.

Manchester United 'ın 136 yıllık tarihini, efsane futbolcularının eşyaları ve tarihe tanıklık eden pek çok detay eşliğinde sergileyen ünlü Manchester United Old Trafford Müzesi, İstanbul'da futbolseverlerle buluştu.

İstinye Park'ta bir gün boyunca sergilenen müzenin İstanbul'da gösterilen bölümünde, takımın eski oyuncuları Paul Scholes ile Ole Gunnar Solskjaer'in ayakkabıları, David May'in 1999 UEFA Şampiyonlar Ligi final maçında giydiği forma, 1968 yılına ait oyuncuların isimlerinin işlendiği eşarp, 1956-1957 sezonuna ait Matt Busby imzalı futbol topu ve 1999 yılına ait kulübün destekçilerinin sezonluk bileti gibi önemli sembolik parçalara yer verildi.

1990'lı yıllarda İngiliz ekibinde forma giyen Denis Irwin da müzede futbolseverlerle bir araya geldi. Irwin, Manchester United'ın geçen sezon Premier Lig'de kazandığı şampiyonluk kupası eşliğinde futbolseverlerle fotoğraf çektirip, imza dağıttı. Old Trafford Müzesi, Türkiye'nin ardından dünyanın dört bir yanında birçok ülkeye seyahat edecek.

Manchester United’ın bazen trajik ve çoğu zaman başarılı tarihinin mükemmel bir görüntüsünü futbolseverlere sunan müzenin orijinal halinde, David Beckham ve Sir Bobby Charlton gibi efsane futbolcuların katkılarıyla kazanılan onlarca kupa, Münih Anıtı, Sir Alex Ferguson'ın hologramı, madalyalar, bayraklar, futbolcuların forma ve ayakkabıları ile daha pek çok tarihe tanıklık eden eşya da sergileniyor.

Müzede, David Beckham’ın oldukça geniş ve şaşırtıcı forma koleksiyonu da ön plana çıkan detaylardan biri olarak dikkati çekiyor.

Goal.com

Kaynak: http://www.goal.com/tr/news/447/ingil...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın