Görüş Bildir
Haberler
Okmeydanı'nda Polis Operasyonu

Okmeydanı'nda Polis Operasyonu

adem kara
26.05.2014 - 09:10 Son Güncelleme: 26.05.2014 - 11:28

Geçen hafta iki kişinin hayatını kaybettiği İstanbul Okmeydanı ile Sancaktepe ve Gazi Mahallesi'nde polis operasyon düzenledi. Helikopter destekli operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Okmeydanı'nda geçen hafta iki kişinin hayatını kaybettiği olayların ardından hem bu semtte hem de Sancaktepe ve Gazi Mahallesi'nde sabah saatlerinde polis operasyon başlattı.

Polis helikopterinin de katıldığı operasyonlarda, 15 şüpheli gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı'na göre, gözaltına alınanlar, Okmeydanı'nda 2 kişinin öldüğü, aralarında polislerin de bulunduğu çok sayıda kişinin yaralandığı olayları organize etmek, izinsiz gösterilere katılmak, kamu malına ve iş yerlerine zarar vermekle suçlanıyor.

Helikopterle destek

Operasyonda çok sayıda çevik kuvvet ve özel harekat ekibi ile çelik yelekli sivil polis memurları da görev aldı.

Polis helikopteri operasyon düzenlenen adreslere havadan koordinasyon sağlarken Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları TOMA’lar da bölgede hazır bekletildi.

Son olaylarda iki ölüm

Okmeydanı'nda Haklar Derneği, 2 Mayıs 2014'te Gezi protestoları sırasında başından gaz kapsülüyle vurulan ve 11 Mart 2014'te ölen Berkin Elvan ve Soma'daki maden faciası için gösteri düzenlemişti.

22 Mayıs 2014 günü düzenlenen gösteriye polis gazla müdahale etmiş, göstericilerin attığı bir molotofkokteylinin isabet ettiği zırhlı polis aracının alev almasının ardından polis ateş açmıştı.

O sırada Okmeydanı Cemevi'nde bir cenazeye katılan Uğur Kurt başından vurularak ağır yaralanmış, akşam saatlerinde de hayatını kaybetmişti. Kurt'un vurulma anı bir güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi.

Uğur Kurt'un vurularak ölmesinin ardından gece boyunca gösteriler devam etmiş, çıkan olaylarda yaralanan Ayhan Yılmaz da 23 Mayıs 2014 cuma günü hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı ve CHA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/pol...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0