Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Öğrendiğinizde Hayatınızı Büyük Oranda Kolaylaştırıp İnsan İlişkilerinizi İyileştirecek 19 Psikoloji Taktiği
Psikoloji sayesinde insanlarla daha hızlı iletişim kurabilir ve daha güçlü bağlar oluşturabiliriz. Bu 19 taktik, birçok psikoloji makalesinde gördüğümüz ve çoğu zaman işe yarayan teknikler. Biz Onedio olarak hayatımızı kolaylaştıracak ve gerçekten günlük hayatta işimize yarayacak psikoloji taktiklerini araştırdık.
1. "'Sen' dili yerine, 'ben' dili kullanmaya çalışın. İnsanlar kendileriyle alakalı bir sorun olduğunda genelde gereksiz gerilirler. Bu gerginliği önlemenin yanında, sorunların da daha hızlı çözülmesini sağlıyor."
2. "Biriyle karşılaştığımda her zaman gülümserim. Karşıdaki insan onu gördüğüm için sevindiğimi düşünür. Ayrıca olumlu ve heyecanlı görünmem sohbetlerimizin daha güzel başlamasına neden oluyor. Bu sayede çok fazla arkadaşım var!"
3. "İş yerinde huysuz ve kaba bir müşteriyle uğraşmak zorunda kalırsanız, onun sabrını ve anlayışını takdir ettiğinizi belirtin. O sırada öyle davranmamış olsa da, kendi kendisine: "Harbiden ne kadar sabırlı ve anlayışlıyım!" diyecek.
4. "Eğer bir insan bilgi sahibi olduğum bir konudan bahsederse, karşımdaki insan bildiklerini daha hevesle anlatsın diye bildiğim şeyleri soru şeklinde soruyorum."
5. "Bir insanla konuşurken onun jest ve mimiklerini taklit ederseniz, sizin hakkınızda daha iyi düşünecektir."
'Ancak bunu olduğunca doğal yapmalısınız yoksa karşınızdaki insan onu taklit ettiğinizi düşünür ve açıkçası bu birazcık garip kaçar.'
6. "Bir yabancıdan yardım isterken direkt konuya girin, ardından da bir iki şaka yapın."
'İnsanlar genellikle merhabalaşır, kendilerini tanıtır, biraz konuşur ve isteklerine geçerler. O kadar da iyi tanımadığınız bir insana bu şekilde yaklaşmak sizi daha samimiyetsiz ve mahcup gösterir.'
7. "Biri size bir şey gösterdiğinde ağzınızı biraz açın. Bu sizin konuyla ilgilendiğinizi gösterir. Ancak bu tepkiyi abartmamalısınız."
8. "İş yerinde hoşlandığım kızın en sevdiği şekerlerden alıp, gün içinde ona verirdim. Amaç beyninde beni sevdiği bir şeyle özdeşleştirmesiydi. Bir süre sonra beni görmek için bahaneler uydurmaya başlamıştı."
9. "Karşıdakini tavsiye vermeden veya daha fazla bilgi almak için zorlamadan dinlemek, konu ile ilgili daha fazla bilgi almanızı sağlar."
10. "Bir müşteri kızgınsa derdini anlatmasına izin verin, sözünü kesmeyin. Arada onaylayan tepkiler verin ki dinlediğinizi bilsin. Konuşma sırası size gelince karşı tarafın size söylediklerini özetleyin. Bu onun verdiği tepkinin nedenini anladığınızı göstererek doğrulanma ihtiyacını karşılar ve sorunu çözmek için daha istekli olur."
'Eğer ikinci kere arayan müşteriler olursa, bir önceki aramalarında memnun olmadıkları konunun çözülüp çözülmediğini sorarım. Bu, onlarla ve onların problemleriyle gerçekten ilgilendiğimi gösterir ve genellikle sakinleşip daha çözümcü yaklaşmaya başlarlar.'
11. "Çok fazla beceri gerektiren bir yarışmada ya da spor müsabakasında rakibinize harika bir iş çıkarttığını ve bunu nasıl yaptığını sorun. Böyle bir soru sormak, eylemleri hakkında onları aktif olarak düşünmeye zorlar ve performanslarını düşürür."
12. "Bir insanla konuşmayı devam ettirmek için konuya sürekli bir şeyler eklemenize gerek yok. Sadece ara sıra karşınızdakinin cümlelerinin bir kısmını soru şeklinde tekrarlamanız yeterli."
'Bu konuşmanın akışını sürdürmeye yeter. Bunu bir müzakere sınıfında öğrenmiştim.'
13. "Paris Hilton bana, biri senden yapmak istemediğin bir şey isterse ilk seferinde kötü bir iş çıkarmamı öğretti. Eğer kötü bir iş çıkarırsam bir daha kimse benden o şeyi yapmamı istemeyecek.
'Bu taktiği son 10 yıldır kullanıyorum ve her seferinde işe yarıyor.'
14. "Birinden büyük bir iyilik istemeden önce, küçük ve önemsiz bir iyilik yapmasını isterim."
'İnsanların yapmaktan çekinmeyecekleri bir iyiliği lütufmuş gibi isteyin. İnsanlar faydalı hissetmekten hoşlanırlar, ancak bu iyi olduklarını göstermez. Bunun aslında yardım edebilme olanağını ve gücünü kendinde hissetmesiyle alakalı.'
15. "Size söyleyeceğim şey daha çok ebeveynler ya da diğer otoriter figürler için geçerli. Karşınızdaki insanın istediğiniz şeyi yapmasını istiyorsanız ona seçenekler sunun. Bu seçenekleri listeleyin ve aralarından en iyisini söyleyin."
' 'Ben bunu beğendim, bunu yapardım ancak bu seçimi yapmak sana kalmış' gibi bir cümleyle bitirin. Çoğu zaman sizin dediğiniz şeyi yapacak ve bu kararın kendilerine ait olduğuna inanacaklardır.'
16. "Kişisel nedenlerle yaptığımı düşünürlerse insanlar, onlar için iyi şeyler yapmama izin verirler."
'Mesela anneme yemek yapmak istiyorum, hayır diyor. Ancak yemeği pratik yapmak için hazırladığımı söyleyince, sesini çıkartmıyor.'
17. "Karşınızdaki insanla konuşmaktan sıkıldıysanız, alnına bakın."
'Bu taktiği sürekli konuşmak istemediğim insanlarda kullanıyorum ve gerçekten işe yarıyor.'
18. "Biri sizi rahatsız ettiğinde sadece dediklerini onaylayın. Ne dedikleri önemli değil, sadece onaylayın. Ateşe körükle gitmeye gerek yok."
19. "Pazarlık yaparken sessiz kalmak sizin lehinize olacaktır. Sessizlik genellikle rahatsız edicidir, bu nedenle karşı taraf bu sessizliği kırmak için konuşmaya devam edecek ve eninde sonunda sizin çıkarınıza bir şeyler teklif edecektir."
'Bir keresinde patronumdan bir şey isterken bu taktiği kullanmıştım. Durumumu belirttim, o biraz kendi kendine mırıldandı, ben sessiz kaldım. Bir süre istediğimin neden gerçekleşmeyeceğini anlattı. Sonunda odaya bir sessizlik hakim oldu ve benim işime yarayacak bir teklif yaptı. O sessizliği kırsaydım patronum daha çok sebep bulacaktı ve asla istediğim olmayacaktı.'
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...
Yorum Yazın
Hah! Şöyle içerikler yapın lütfen♥♥♥♥♥♥
8 numara büyük palavradır söyliyim :D