Görüş Bildir
Haberler
Daha Öz Güvenli Görünmenizi Sağlayarak Hayatınızı Değiştirecek 8 Basit Beden Dili Taktiği

Daha Öz Güvenli Görünmenizi Sağlayarak Hayatınızı Değiştirecek 8 Basit Beden Dili Taktiği

Jasmin
08.07.2021 - 09:45

Eğer doğru bir şekilde kullanmayı öğrenirseniz, beden dili kelimeler kadar güçlü olabilir. Ne kadar yorgun, öz güvensiz ve gergin hissetsek de duruş, jest ve mimiklerimizle karşımızdakini kendimize güvendiğimize ikna edebiliriz. Belki kendinize gerçekten çok güveniyorsunuz fakat bunu karşıya gösteremiyorsunuz, belki de gerçekten öz güven sıkıntıları çekiyorsunuz. Size beden dilini düzgün kullanabilmeniz için sekiz maddelik bir liste hazırladık, umarız işinize yarar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Göz teması kurun.

Beden dili uzmanı Michael Ellsberg'e göre, göz teması yüz yüze etkileşimde en önemli ve güçlü araçlardan biridir. Karşıdaki insanla göz teması kurmak dürüstlüğü, samimiyeti, yaklaşılabilirliği, dikkati ve dinlemeye istekli olmayı ifade eder. Bir konuşma sırasında göz teması kuran kişi, aynı zamanda karşı tarafa da öz güven aşılar ve karşı tarafı daha güvende hissettirir.  Sadece bunu abartmadan ve çok meraklı görünmeden yaparsanız, göz teması oldukça etkili bir yöntemdir.

Öte yandan, birisiyle konuşurken göz temasından kaçınmak için uzağa ya da yere bakmak, karşı tarafta genellikle bir güvensizlik hissi uyandırır.

2. Konuşmalar sırasında hafifçe öne eğilin.

2. Konuşmalar sırasında hafifçe öne eğilin.

Konu iletişim olunca, duruş gerçekten önemlidir. Karşınızdaki insanla oturarak konuşuyorsanız, hafifçe öne eğilebilirsiniz. Öne eğilmek, karşınızdaki insana dikkat ettiğinizi ve söyledikleriyle ilgilendiğinizi gösterir. Aynı zamanda bu duruş, sizin ve muhattapınız arasındaki engelleri azaltır ve daha öz güvenli görünmenizi sağlar.

Ancak geriye yaslanmak, sizinle kişi arasındaki mesafeyi artırır, ilgi ve dikkat eksikliğini gösterir.

3. Konuşurken başınızı dik tutun ve yere bakarak konuşmayın.

3. Konuşurken başınızı dik tutun ve yere bakarak konuşmayın.

Biriyle konuşurken başını öne eğerek yürüyen insanlar genellikle içe dönük bir kişiliğe sahiptir. Sizin için öyle olmasa da, karşı taraf bunu öz saygı ya da öz güven eksikliği olarak algılayabilir. Başı dik yürüyen insanlar daha kendinden emin ve sıcakkanlı görünürler. 

Yapılan araştırmalara bakıldığında, başın dik olması açıklığı ve dürüstlüğü ifade ediyor. Araştırmalara katılan insanlar, başı dik olan bireyin karşısındakinden büyük olasılıkla bir şey saklamadığını ve başkaları tarafından okunmaktan korkmadığını söylemişler.

4. Duruşunuz dik ve açık olsun.

4. Duruşunuz dik ve açık olsun.

Özellikle önemli bir toplantı ya da iş görüşmeniz varsa, duruşunuz gerçekten önemli. Karşınızdakine güven vermek istiyorsanız düz bir duruşa sahip olmalısınız. Omuzlarınızı geriye atarak ve başınızı kaldırarak bunu başarabilirsiniz. Ancak duruşum dik olacak diye kendinizi sıkmayın, rahat olun. Dik durmak sizin hem dingin hem de özgüvenli görünmenizi sağlayacak. Eğer omuzlarınız önde ve başınız aşağıda olursa, güvensiz, utangaç ve hatta sinirli görünebilirsiniz.

Açık duruştan kastım, kol ve bacakları biraz ayrı tutmak aslında. Açık bir duruşa sahip olmak, karşınızdaki insanın dediklerine dikkat ettiğinizi gösterir. Ancak kollarınız ve bacaklarınız birbirine çok yakın ya da çapraz olursa bu dikkatsiz ve güvensiz olduğunuz imajını çizecektir.

5. Ellerinizi görünürde tutun.

5. Ellerinizi görünürde tutun.

Öz güvenli görünmek ve karşınızdaki insana güven vermek için ellerinizi ceplerinizden uzak tutmalısınız. Ellerin ceplerde olması sinirli, güvensiz ve mesafeli bir izlenim oluşturur. Ellerinizi görünürde ve rahat bir pozisyonda tutmak her zaman daha iyidir. Gariptir ki, bir insan kendinden emin hissettiğinde parmakları arasındaki mesafe artar. Kollarınızı kavuşturacaksanız, yine ellerinizin görünmesine dikkat etmelisiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ayaklarınızı konuştuğunuz kişiye doğru çevirin.

6. Ayaklarınızı konuştuğunuz kişiye doğru çevirin.

Küçük bir ayrıntı gibi görünse de, vücudunuzla yaptığınız her şey karşınızdaki insana bir mesaj iletir. İnsanlar, ilgilendikleri kişiye otomatik olarak ayaklarını çevirirler. Dik duruşunuzu koruyarak ayaklarınızı konuştuğunuz kişiye doğru döndürmelisiniz. Bu duruş daha özgüvenli görünmenizi sağlar ve karşınızdaki insanla ilgilendiğinizi gösterir. 

Öte yandan, ayaklarınız karşınızdaki insana dönük değilse bu sizin sinirli, endişeli ve rahatsız görünmenize, hatta o kişinin yanından uzaklaşmayı istiyormuş gibi algılanmanıza yol açabilir.

7. Gülümseyin.

7. Gülümseyin.

Yapılan bir araştırmaya göre, biriyle iletişim kurarken hafifçe gülümser ve kaşlarınızı kaldırırsanız, karşı taraf sizi daha sempatik ve güvenilir bulur. İnsanlar, bir ortamda daha sıcak ve samimi buldukları kişiye yaklaşırlar. Bu yüzden, başkalarıyla sohbet ederken minik bir gülümseme çok yol kat etmenizi sağlayacaktır.

8. Kendi alanınızda rahat davranın.

8. Kendi alanınızda rahat davranın.

Bir ortamda güvensiz, huzursuz ve gerginseniz kendinizi küçük hissedebilirsiniz. Bu küçülme hissi çoğu zaman dışarı yansıyabilir, ellerinizi ve kollarınızı vücudunuza yakınlaştırarak kendinizi küçültebilir ve hareketlerinizi kısıtlayabilirsiniz. 

Eğer öz güvenli görünmek istiyorsanız, sahip olduğunuz alanı rahatça kullanmalısınız. Mesela tek kişilik bir koltukta oturuyorsanız neden hareketlerinizi kısıtlıyorsunuz ki? Kendi hareketlerinizi kısıtlamayı bıraktığınızda hem siz rahatlayacaksınız, hem de karşıdaki insana öz güvenli olduğunuzu göstereceksiniz.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
4
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın