Görüş Bildir
Haberler
Güne Enerjik Başlamanızı Sağlayıp Size Özgüven Katacak 12 Mükemmel Tavsiye

etiket Güne Enerjik Başlamanızı Sağlayıp Size Özgüven Katacak 12 Mükemmel Tavsiye

Sabahları sıcacık yatağınızdan kalkıp yeni bir hayata başlarken süründüğünüzü, o alarmı defalarca ertelediğinizi ve işe, okula yetişirken iki ayağınızın bir pabuca girdiğini biliyoruz. Fakat hayatınızda bir şeyleri düzene sokmak, gün boyu daha enerjik olmak ve biraz daha öz güven sahibi olmak istiyorsanız bu tavsiyelerin hepsini olmasa da en azından birkaçını denemeniz işe yarayabilir. Gece uyku saatlerinizi biraz daha öne çekip daha erken uyanmaya alıştırabilirsiniz vücudunuzu. İlk 4-5 gün herkes için zorlu geçer...

Kaynak: 1

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Büyük bir bardak su için.

1. Büyük bir bardak su için.

Uzmanlar genel olarak daha fazla su içmenin iki temel yararı olan basit bir adım olduğunu kabul ediyor: Metabolizmayı arttırıyor ve vücudunuzu nemlendiriyor. Özellikle bütün gece uyuduktan sonra, daha enerjik hissetmek için uyandığınız anda vücudunuza su almak önemlidir. Her gün uyandıktan hemen sonra bir fincan kahve içmek yerine büyük bir bardak su içmeyi rutininiz haline getirin.

2. Sağlam bir kahvaltı yapın.

2. Sağlam bir kahvaltı yapın.
i.pinimg.com

Kahvaltı yapmak için zamanınızın olmadığını iddia etmeden önce, şunu dinleyin: Araştırmalar, düzenli kahvaltı ile vücut kitle indeksinin azalmasının, hafıza gelişiminin, dikkat becerilerinin geliştirilmesinin ve günlük kalsiyum ve lif alımının sağladığını gösteriyor. Bu alım, günlük aktiviteleriniz için oldukça önemli.

3. Telefon kullanımını sınırlayın.

3. Telefon kullanımını sınırlayın.

İşiniz için kesinlikle kritik önem taşımıyorsa, gözlerinizi açtıktan hemen sonra telefonu kontrol etmeyin. En azından bir süreliğine sosyal medyadan uzak durun, e-postanızı kontrol etmeyin, kısa mesaj uyarısını yok sayın.

4. Yatağınızı düzeltin.

Şimdiye kadar belki de milyonlarca kez duymuşsunuzdur: Yatağını düzelt! Yapılan araştırmalara göre en başarılı insanlar her sabah yataklarını düzenliyorlar. Uzmanlar, güne küçük ve tamamlanmış bir görevle başlarsanız, iyi hedeflere ulaşmanın daha kolay olduğunu düşünüyorlar.

5. 15-30 dakika kendinize zaman ayırın.

5. 15-30 dakika kendinize zaman ayırın.

Yapmaktan hoşlandığınız bir şey için her sabah kendinize mümkün olan bir zaman aralığı tanımlayın. Yazmak, çizmek, boyamak, en sevdiğiniz müzik listesini dinlemek... Sabahın erken saatlerinde yoğun bir gün için acele etmeden önce zamanı kullanabileceğinizi kendinize gösterin. Ya da bir kaç dakikayı meditasyon yaparak geçirebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sevdiğiniz biriyle iletişim kurun.

6. Sevdiğiniz biriyle iletişim kurun.

Köpeğinizi sevin, balıklarınız veya çiçeklerinizle konuşun. Oda arkadaşınızla şakalaşın veya arkadaşınıza bir mesaj atın.

7. Cildiniz için bir rutin belirleyin.

7. Cildiniz için bir rutin belirleyin.

Egzersiz yapmak, doğru beslenmek ve bol su içmek cildiniz için önemli fakat biraz da bakım yapmak sizi daha da iyi hissettirebilir. Sabahları dişlerinizi fırçalarken zamanınız varsa yüzünüze maske yapabilir vücudunuza nemlendiriciyle hafif bir masaj uygulayabilirsiniz.

8. Pratik öğle yemekleri hazırlayın.

8. Pratik öğle yemekleri hazırlayın.

Her sabah olmasa da öğle yemeğinizi evde hazırlayıp yanınızda götürmenin uzun vadede size maddi açıdan avantaj sağlayacağını hepimiz biliyoruz. Kolay hazırlanabilen tariflerle siz de bu alışkanlığı edinmeyi deneyebilirsiniz.

9. Evinizin küçük bir bölümünü temizleyin.

9. Evinizin küçük bir bölümünü temizleyin.

Evet biliyoruz, uzun bir iş gününden önceki sabahlarda kim iş ister ki? Paspas kovasını çıkarmanızdan ya da o saatte elektrik süpürgesini çalıştırmanızdan bahsetmiyoruz. Yalnızca 5 dakika, küçük bir bölümün tozunu alabilir veya akşamdan kalmış dağınıklığı toparlayabilirsiniz. Bu hareketler size gün içinde enerji verecektir.

10. Akşam yemeğini tasarlayın.

10. Akşam yemeğini tasarlayın.

Evden çıkmadan buzdolabını gözden geçirip ne var ne yok bakın. Akşam yemeğini evde yiyecekseniz ne yapabileceğinizi, gelirken marketten ne almanız gerektiğini planlayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yapılacaklar listesi oluşturun.

Kafanızda yapmanız gerekenleri oluşturduğunuzda günü daha öz güvenli tamamlayabilirsiniz. Neler yapabileceğiniz konusunda gerçekçi olun ve gününüzü planlamaya çalışın.

12. Hareket edin.

Sabah egzersizleri stresi azaltır, endorfini, metabolizmayı artırır ve sizi daha enerjik hissettirir. İster salonunuzda dans edin, ister koşuya çıkın ya da yatağınızda birkaç hareket yapın... Vücudunuzu harekete geçirin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
296
74
36
21
12
10
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizemtheballerina

saat 11 oldu hepsini yapam basarili olam derken, ise gec kaldim :D

Friends

sağlam kahvaltının bir önemi olmadığı biliniyor. siz görseldekileri değil hafif olan şeyler yeyin. geri kalanı ile ilgili bir bilgim olmadığı için bir şey di... Devamını Gör

m4tem

Ne zaman kalkip bunları yapacaksıniz çok merak ediyorum. :) daha mantıklı yazılar bekliyorum bu siteden