Görüş Bildir
Haberler
Öğrencilerin Kredi Borcu Siliniyor mu?

Öğrencilerin Kredi Borcu Siliniyor mu?

Memuruz.Net
18.02.2014 - 17:25 Son Güncelleme: 18.02.2014 - 19:09

Öğrencilerin kredi borcu siliniyor mu?

Türkiye genelinde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu aracılığı ile öğrenim kredisi kullanan fakat borcunu ödeyemeyen vatandaşların sayısı ve devletini bu kişilerden alacağı tutar TBMM gündemine taşındı.

CHP’Lİ VEKİLDEN SORU ÖNERGESİ

Üniversite öğrencilerinin, Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu’ndan öğrenimleri süresince aldıkları bursların geri ödemesindeki faiz uygulamasına CHP’lilerden tepki geldi. CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, bursların geri ödemesindeki faizlerin kaldırılması için Maliye Bakanlığı’na başvuracaklarını söyledi. CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan; 4922 sayılı Bilgi Edinme Kanunu kapsamında, 2013 yılı sonu itibariyle öğrenim kredisi borcu bulunan vatandaş sayısı ve borç miktarını Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nden elde ettiğini, bu bilgiler ışığında yazılı soru önergesi hazırladığını söyledi.

‘FAİZLER SİLİNSİN’ ÖNERİSİ

Son verilere göre; Türkiye genelinde 795 bin 883 kişinin öğrenim kredisi borcu olduğunu kaydeden Kaptan, “Bu borçlulardan alınacak miktar 2 milyon 90 bin 689 lira. Biz bu borçlara ilişkin faizlerin silinmesi ve anaparanın taksitlere bölünmesi konusunda Maliye Bakanlığı’na başvuru yapacağız” dedi. Borçlu öğrencilerin büyük sıkıntı yaşadığını dile getiren Kaptan, “Bakanlıktan olumsuz yanıt gelse dahi özel bir çalışma yaparak bu konuyu gündemde tutacağız” diye konuştu.

Kaynak: http://www.memuruz.net/ogrencilerin-k...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0