Görüş Bildir
Haberler
Oğlunun Cenazesini 9 Saat Boyunca Kucağında Taşıdı

Oğlunun Cenazesini 9 Saat Boyunca Kucağında Taşıdı

Onedio Medya
04.08.2014 - 03:07 Son Güncelleme: 04.08.2014 - 11:47
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sivas'ta tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 4 yaşındaki çocuğun cenazesi, ambulans ve cenaze aracı bulunamadığı iddiasıyla ticari taksi ile babasının kucağında Iğdır'a getirildi.

Sivas’ta tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 4 yaşındaki Diyar Gürcan’ın cenazesi, ambulans ve cenaze aracı verilmediği iddiasıyla taksi ile babasının kucağında memleketi Iğdır’a getirildi. 760 kilometre yolculuk yapan acılı baba Mücahit Gürcan (34), sorumlulardan şikâyetçi olacağını söyledi.

Iğdır’ın merkeze bağlı Karaçömek köyü Aliköçek mezrasında oturan İpek-Mücahit Gürcan çiftinin ikinci çocukları Diyar, geçtiğimiz salı gecesi hastalandı. İnşaat işçisi baba Mücahit Gürcan 112’yi arayarak yardım istedi. Acılı babanın anlattıklarına göre ambulansla Iğdır Devlet Hastanesi’ne kaldırılan küçük çocukla ilgilenilmedi. Sadece serum takıldı ve ‘hava ambulansı getirilecek’ denilerek 15 saat bekletildi. Bölgedeki diğer hastanelerde yer olmadığı için hasta Konya’ya sevk edildi. Önce Kars’a götürüldü oradan da Erzurum’a. Yer olmadığı gerekçesiyle hiçbiri Diyar’ı kabul etmedi. Yolda kalbi durunca da Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne götürüldü. Burada doktorlar küçük çocuk için seferber oldu ancak 2-3 kez duran kalp çalıştırılamadı. Küçük Diyar cuma gecesi hayatını kaybetti. Devamını baba Gürcan şöyle anlatıyor: “Bu çocuk’ diyerek cenaze aracı vermediler. ‘Ambulans ve cenaze aracımız yok’ deyip gönderdiler. Ticari bir taksi tuttuk. Taksici de bize küçük bir tabut buldu. Sivas’tan Iğdır’a 9 saat, çocuğumun cenazesini kucağımda getirdim. Başbakan Erdoğan İsrail’in Filistin’de çocukları katlettiğini söylüyor. Onların çocukları can da bizimkisi değil mi? Iğdır Devlet Hastanesi sorumlulardan şikâyetçi olacağım.” Küçük Diyar, 6 aylık hamile annesi İpek Gürcan (27) ve sevdiklerinin gözyaşları arasında Karaçömek köyünde toprağa verildi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0