Görüş Bildir
Haberler
Obama, Sürücüsüz Araçlar Konusunda Gelişmeleri Hızlandırmak İçin Bir Program Başlatacak

Obama, Sürücüsüz Araçlar Konusunda Gelişmeleri Hızlandırmak İçin Bir Program Başlatacak

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çeşitli yayın organlarının raporlarına göre Obama yönetiminin sürücüsüz araçlar konusunda gelişmeleri ivmelendirmek için yeni girişimler açıklaması bekleniyor.

Amerikan Milli Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi’nden Mark Rosekind’ın gazetecilere verdiği bilgiye göre Ulaşım Sekreteri Anthony Foxx sürücüsüz araçlara yönelik girişimlerle ilgili gelişmeleri Detroit’te açıklayacak.

Şu anda sürücüsüz araçların Amerikan yollarındaki durumlarına dair çıkartılmış bir federal kanun bulunmamakta. Kaliforniya ve Texas gibi eyaletler yollarda test edilen sürücüsüz araçlar için kanun taslakları hazırlamaya başlamışlardı. Kaliforniya’nın Motorlu Taşıtlar Departmanı taslağına göre sürücüsüz araçlar direksiyonun başında bir tane sürücü bulundurmak durumunda. Bu da Google’ın sürücüsüz kapsül aracını direksiyonu olmaması gerekçesiyle zor durumda bırakmıştı.

Google, yan kuruluşu Alphabet Inc. aracılığı ile sürücüsüz araçlarının Kaliforniya ve Texas caddelerinde halka açık yollarda bir milyon milden fazla yol aldıklarını belirtmişti

Otomobil üreticileri ve teknoloji şirketleri, sürücüsüz araçlar konusunda düzenlemelerin netlik kazanması için yetkililerden istekte bulunuyorlar. Örnek vermek gerekirse bilirkişiler bir kaza durumunda kimin hatalı olduğunu belirlemek konusunda kararsızlar; araç sahibi mi, üretici mi yoksa GPS sistemi servisi sağlayıcıları mı?

Kaynak: http://www.computerworld.com/article/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın