Görüş Bildir
Haberler
Obama: 'Suriye'ye Asker Gönderip Esad'ı Devirmek Sorunları Çözmez'

Obama: 'Suriye'ye Asker Gönderip Esad'ı Devirmek Sorunları Çözmez'

Suriye'deki duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunan ABD Başkanı Barack Obama, Suriye'ye kara birliği göndermenin sorunları tek başına çözmeyeceğini belirtti ve ekledi: 'ABD, İngiltere ya da Batılı ülkelerin Suriye'ye kara birlikleri gönderip Esad rejimini devirmesi hata olur.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Obama, BBC'ye yaptığı açıklamada Suriye'ye yönelik askeri çözüm seçeneklerini dışlayarak, batılı ülkelerin Esad'ı devirmek için yapacağı böyle bir operasyonun sonuç vermeyeceğini ve hata olacağını belirtti.

Barack Obama, başkanlıktaki kalan dokuz aylık süresi içinde Irak Şam İslam Devleti'nin yenilgiye uğratılmayacağını da kabul etti, 'Ancak yavaşça, faaliyet gösterdikleri alanı daraltabiliriz' dedi.

İngiltere'ye üç günlük bir ziyaret gerçekleştiren Obama, Suriye'ndeki 'içler acısı ve çok karmaşık bir durumda' olduğunu söyledi ve sorunun basit bir çözümü olmadığını vurguladı.

ABD Başkanı, 'Suriye'nin uzun vadeli sorunlarını çözmek için tek başına askeri çözüm - ve bizim kara birlikleri göndermemiz sonuç vermeyecek' diye konuştu.

'Uzlaşma için tüm taraflara baskı yapmak gerek,ama bu zor'

'Uzlaşma için tüm taraflara baskı yapmak gerek,ama bu zor'

Obama ABD öncülüğündeki koalisyonun 'Rakka gibi yerlerde IŞİD'i hedef almaya devam edeceğini, ülkenin bu bölümlerini tecrit edeceklerini, Avrupa'ya yabancı savaşçı gönderen bu bölümlerini hapsedeceklerini' söyledi.

ABD Başkanı bunun için 'uluslararası toplumun bir geçiş sürecinde uzlaşmaya varabilmeleri için Rusya, İran ve ılımlı muhalif gruplar dahil tüm taraflara baskı yapması gerekeceğini belirterek 'Ama bu zor' dedi.

Suriye'de Mart 2011'de başlayan savaşta en az 250.000 kişi öldü

Suriye'de Mart 2011'de başlayan savaşta en az 250.000 kişi öldü
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mülakatta, 'parlamentolarında Suriye'ye askeri operasyona onay vermeyip hala ABD'nin bir şeyler yapmasını isteyen ülkeleri' eleştiren Obama 'İkisi birden olmaz' diye konuştu.

Suriye'de Mart 2011'de başlayan savaşta en az 250 bin kişi öldü, milyonlarca kişi evlerini terk etti.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
8
4
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Alican

kıvırma obama.suriyeye girersek çıkamayız vietnamdan beter oluruz desene şuna. karşında rusya var iran var.

cafer malik

Orta doğu'yu yeniden şekillendirme planlarına en iyi kafa kaldıran Suriye oldu. Rusya ve Çin'i arkasına alarak çok zekice bir hamle yaptı. İnşallah deviremez... Devamını Gör

Anarchy

esed'dir o esed, esad olsa devirmeden duramazsınız.