Görüş Bildir
Haberler
Obama'nın Konuşmasını Salon Ayakta Alkışladı, Yargıçlar Ayağa Kalkmadı

Obama'nın Konuşmasını Salon Ayakta Alkışladı, Yargıçlar Ayağa Kalkmadı

ATKN
22.01.2015 - 12:05 Son Güncelleme: 22.01.2015 - 13:40
İçeriğin Devamı Aşağıda

Obama'nın ABD Kongresi'nde yaptığı 'Birliğin Durumu' konuşmasını bütün salon ayakta alkışlarken yargıçlar tarafsızlıklarına gölge düşeceği endişesiyle ayağa kalkmadı.

ABD Başkanı Obama, Amerikan Kongresi'nde yaptığı geleneksel 'Birliğin Durumu' konuşmasında Müslümanların saldırgan bir biçimde tek tipleştirilmesini reddettiklerini söyledi. Şiddet içeren aşırı uçların iflas etmiş bir ideoloji olduğunu kaydeden Obama, IŞİD'in ilerleyişini de durdurduklarını kaydetti. Obama'nın konuşmasında, en ön sırada Yüksek Mahkeme yargıçları yer aldı. Obama'nın konuşması bütün salon tarafından ayakta alkışlanırken Yüksek Mahkeme Yargıçları bu yıl da ayağa kalkmadı.

Ağırlıklı olarak ekonomiye değinen ve terörizmle savaşa vurgu yapan Obama'nın konuşmasının bitiminde bütün salon Obama'yı ayakta alkışladı. En ön sırada oturan grubun ayağa kalkmaması dikkat çekti. Ayağa kalkmayan grup yargıçlardı.

Yargıçlar, tarafsızlıklarına gölge düşeceği endişesiyle tezahüratlara ve ayakta alkışa katılmıyor. 9 kişilik mahkemenin bazı üyeleri, bu nedenle 'Birliğin Durumu' törenine katılmayı da reddediyor. Bu yıl sadece altı üye Obama'yı dinlemek için Kongre'ye geldi.

Oturanlar John Roberts (mahkeme başkanı), Anthony Kennedy, Ruth Bader Ginsburg, Stephen Breyer, Sonya Sotomayor, Elena Kagan.

DHA

Obama'nın konuşması

İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter'dan yorumlar

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
3
2
1
0
0
0