Görüş Bildir
Haberler
Obama Güvenlik Yok Diye Yürüyüşe Katılmamış

Obama Güvenlik Yok Diye Yürüyüşe Katılmamış

Ulaş
12.01.2015 - 22:31
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Paris'teki yürüyüşe sadece büyükelçi düzeyinde katılan ABD'den açıklama geldi. Dışişleri Bakanı Kerry, Obama'nın güvenlik gerekçesiyle yürüyüşe katılmadığını söyledi.

Pazar günü Paris'te yapılan 'Birlik Yürüyüşü'nde ABD'nin sadece büyükelçi düzeyinde temsil edilmesinin ardından ilk açıklama Dışişleri Bakanı John Kerry'den geldi.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Fransa ile ABD arasındaki ilişki için 'Aramızdaki bağ tek bir güne ya da tek bir ana dayanmıyor' diyen Kerry, yürüyüşünün gerçekleştiği sırada Hindistan ve Pakistan'da temaslarda bulunuyordu.

'GÜVENLİK NEDENİYLE KATILAMADI'

ABD'li yayıncı kuruluş CBS'e bilgi veren Beyaz Saray yetkilileri Obama'nın büyük kalabalıklar içerisinde gerekli güvenlik protokolünün uygulanamayacak olması nedeniyle yürüyüşe katılmadığını söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın ve iktidarın diğer önde gelen isimlerinin Paris'teki yürüyüşe katılmaması Amerikan basınında eleştiri konusu olmuştu.

ADALET BAKANI PARİS'TE OLDUĞU HALDE KATILMADI

ABD Adalet Bakanı Eric Holder da terörle mücadele zirvesi için Paris'te bulunmasına karşın yürüyüşe katılmamıştı.

Beyaz Saray: Hata Yaptık

Beyaz Saray: Hata Yaptık
onedio.com

ABD yönetimi, Fransa’nın başkenti Paris’te geçen hafta yaşanan ve 17 kişinin ölümüyle terör olaylarının ardından düzenlenen ‘Terörü lanet ve Fransa halkıyla dayanışma yürüyüşüne’ üst düzeyde katılmamanın hata olduğunu itiraf etti.

ABD Başkanı Barack Obama ve Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın, Paris’teki yürüyüşe katılmamaları, ABD kamuoyu ve medyasında yoğun eleştirilere yol açarken, Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, aralarında Başbakan Davutoğlu’nun da bulunduğu 40 dünya liderinin katıldığı mitinge ABD’nin üst düzeyde katılmamasının hata olduğunu söyledi. Earnes: ‘‘Doğrusunu söylemek gerekirse, daha üst düzey birini yollamalıydık. Şundan şüphe yok ki, başkan ya da başkan yardımcısının, milyonlarca kişinin katılacağı bir mitinge gitmesi, güvenlik yüzünden bir çok kişiyi etkileyecekti’’ dedi.

Fransa tarihindeki en büyük mitinglerden biri olan ‘‘Terörü lanet ve Fransa halkıyla dayanışma yürüyüşüne’’ o sırada başka görüşmeler için Paris’te bulunan ABD Adalet Bakanı Eric Holder da katılmamış, ABD’yi Fransa Büyükelçisi Jane Huntley temsil etmişti.

  • Ajanslar
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0