Görüş Bildir
Haberler
Nuriye Gülmen ve Semih Özakça Açlık Grevine Son Verdi

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça Açlık Grevine Son Verdi

FreiGeist
26.01.2018 - 13:43 Son Güncelleme: 26.01.2018 - 15:56

OHAL İnceleme Komisyonu, 324 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın işe iade taleplerini reddetti. Kararın ardından açıklama yapan Gülmen ve Özakça 'Yargı yoluna başvuracağız. Bugün itibariyle açlık grevimizi sonlandırıyoruz. Ama mücadelemiz devam ediyor' dedi.

Gülmen ve Özakça, doktorları ve avukatlarıyla birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

Gülmen ve Özakça, doktorları ve avukatlarıyla birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

📷 Cumhuriyet

Bugün açlık grevinin 324, Yüksel Caddesi’deki eylemlerin de 444’üncü günü olduğunu vurgulayan Nuriye Gülmen 'OHAL Komisyonu işe iade talebimizi reddetti. Yargı yoluna başvuracağız. Bugün itibariyle açlık grevimizi sonlandırıyoruz. Ama direnişimiz devam ediyor. Hastane süreci bitip sağlığımıza kavuştuktan sonra mücadelemiz devam edecek. Bu mücadele biz bitti demeden bitmeyecek. Mücadele etmekten, direnmekten bizi vazgeçiremediler. Hepinize teşekkür ediyorum' dedi. 

Semih Özakça ise şöyle konuştu: 

'Bu direniş tarihsel bir direniştir. Bizce bu direnişi en büyük kazanımı dünya halklarına bir umut olmasıdır. Hem de en kötü ve ağır koşullarda. Bu direniş, irademizi teslim etmezsek bir şeyler başarabileceğimizi gösterdi. Annem ilk kez gözaltına alındı. Birçok davası oldu. Annemle gurur duyuyorum. Sevgili eşim benim açlığıma ortak oldu. Beraber acıları, umutları ve hayatı paylaştık. Küçük Prens'ten bir not almıştım: 'Sevgi birbirinin gözünün içine bakabilmek değil, beraber aynı yöne bakabilmektir.' Biz hem bir birimizin gözünün içine baktık, hem de aynı yöne baktık.

Ret kararını da yargı yolu açıldığı için somut kazanım olarak görüyoruz. Biz bu direnişle komisyonun da çalışmasını sağladık. Ret gerekçesinde memuriyetimden önceye dayalı bir dava nedeniyle ret kararı verildiğini gördük.'

Kanun Hükmünde Kararname ile işlerine son verilen Gülmen ve Özakça, "İşimi geri istiyorum" talebiyle geçen yıl açlık grevine başlamıştı.

Kanun Hükmünde Kararname ile işlerine son verilen Gülmen ve Özakça, "İşimi geri istiyorum" talebiyle geçen yıl açlık grevine başlamıştı.

Gülmen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nden, Özakça ise Mardin Mazıdağı Cumhuriyet İlkokulu’ndan ihraç edildi. 

Akademisyen Gülmen'in işe iade talebiyle 9 Kasım 2016’da Ankara’daki Yüksel Caddesi’nde başlattığı eyleme Özakça da katıldı ve iki eğitimci Mart 2017’de açlık grevine başlayacaklarını duyurdu.

Gülmen ve Özakça, açlık grevinin 75. gününde gözaltına alınmış ve örgüt üyeliği suçlamasıyla 23 Mayıs 2017’de tutuklanmıştı.

Semih Özakça, 20 Ekim 2017’de görülen üçüncü duruşmada tahliye edildi. 1 Aralık 2017'de görülen davanın altıncı duruşmasında Nuriye Gülmen 6 yıl 3 ay ceza verilerek tahliye edildi. 

Semih Özakça'nın ise tüm suçlamalardan beraatine ve adli kontrol şartının kaldırılmasına karar verildi.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

BU KADININ ATATÜRK ALEYHİNE YAPTIĞI PAYLAŞIMLARI GÖRÜPTE HALA DESTEK ÇIKAN VAR İSE ALLAH BELASINI VERSİN. AYRICA GOLLUMA DÖNMÜŞ LAN AHSHDFGGH

Arda Doğan

Bir Atatürkçü olarak daha bu olayların en başında bunların nasıl insanlar olduğunu,Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı olduklarını anlamıştım.Ben öncelikle bu insa... Devamını Gör

Mert Karakaya

bana bu işler saçma geliyor ya! bilemiyorum yani sırtına yeşil parkayı alınca böyle her şeye karşı durma durumları filan bilmiyorum ama mallık be moruk...