Görüş Bildir
Haberler
Nüfusu Az Olmasına Rağmen Kendi Uzantısına Sahip 10 Ülke

Nüfusu Az Olmasına Rağmen Kendi Uzantısına Sahip 10 Ülke

Batuhan
20.01.2014 - 11:58
İçeriğin Devamı Aşağıda

Nüfusu Az Olmasına Rağmen Kendi Uzantısına Sahip 10 Ülke

Ülkelerin gücünün asker sayısından daha çok ekonomi rakamlarıyla değerlendirildiği günlerdeyiz. İlerleyen süreçte internetle birlikte değişimin devam edeceği dünyamızda devletlerin alan adı sayısı ne derece önemli olur bilinmez ama The Conversation kendi alan adına sahip olmalarına karşılık nüfus yönüyle en zayıf 10 ülkeyi listelemiş.

Alan adları ve uzantılarının geleceğiyle ilgili net bir şey söylemek için biraz erken olsa da geçtiğimiz yıl ICANN, özel alan adı uzantısı uygulamasını duyurduğu gün şirketlerin 185 bin dolarlık başvuru ücretine aldırmadan farklı alan adları için başvuru yaptığını hatırlamakta yarar var. Yapılan 1930 başvurunun 101’ine Google, 76′sını Amazon tarafından geldiğini sizinle o dönemde paylaşmıştık.

Ülkemizden ICANN’in özel alan adı uzantısına başvurular ve ilginin düşüklüğünden daha da fazla uzantı yerine (.tr) alan adı uzantısı (.com.tr) kullandığımızı düşündüğümüzde önümüzde uzun bir yolun olduğunu şimdiden söyleyebiliriz. Birleşik Krallık’tan ayrılmak isteyen İskoçya Ulusal Partisini’nin 2008′de kendi uzantısını (.scot) kurduğunu da göz önününde bulundurduğumuzda bu yönde çok ilgisizlik daha da net anlaşılabiliyor.

Kendi uzantılarına sahip olmalarına rağmen nüfus yönüyle en zayıf 10 ülke arasında en çok bilenenlerin Vatikan ve Antartika olacağını tahmin ediyorum. Nüfuslarının azlığına rağmen kendi uzantılarını alan bu ülkelere karşılık toplamda 255 bölgenin uzantısı veya alan adı uzantısı olduğunu da belirtelim.

Ülkemizde uzantı yönüyle yakın zamanda hangi adımlar atılacağını birlikte göreceğiz ama nüfusu az olmasına karşılık uzantısını alan ülkelerle birlikte İskoçya’da bir parti politikası olarak kendi uzantılarını edinmeleri düşündürücü.

webrazzi

Kaynak: http://www.webrazzi.com/2014/01/20/nu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0