Görüş Bildir
Haberler
Navdy ile Daha Güvenli Yolculuklar

Navdy ile Daha Güvenli Yolculuklar

Tek Araba Gidelim
09.09.2014 - 15:01 Son Güncelleme: 09.09.2014 - 16:24

Akıllı telefonlarımız, işlerimizi büyük ölçüde kolaylaştırsalar da hala trafik için büyük bir tehlike oluşturuyorlar. Öyle ki araç kullanırken telefonunuzla ilgilenmenin sonuçları, bazen çok ağır olabiliyor. Trafikte güvenliği artırmayı hedefleyen Navdy sayesinde, artık gözlerinizi yoldan ayırmadan bildirimlerinizi görebilir ve sürüş deneyimi için özelleştirilmiş uygulamaları kullanabilirsiniz.

Navdy, gelişmiş özelliklere sahip bir Bluetooth araç kiti. Onu şimdiye dek üretilmiş araç kitlerinden ayıran en büyük özelliği ise HUD (Head-Up Display) adında şeffaf bir ekrana sahip olması. Navdy’nin arayüzü; yüksek kaliteli bir projektör ve HUD yardımı ile, sürücünün yaklaşık olarak iki metre önüne yansıtılıyor. Böylece dikkatinizi yoldan ayırmadan Navdy’nin uygulamalarını kullanabiliyorsunuz.

Android veya iOS işletim sistemine sahip akıllı telefonunuza, Bluetooth 4.0 üzerinden bağlanan Navdy, üç temel konu üzerine yoğunlaşıyor. Bunlar; iletişim, navigasyon ve müzik.

İletişim ve müzik alanında hemen hemen her uygulama ile uyumlu olarak çalışabilen cihaz, gelen bildirim ve mesajları sesli okuma özelliğine sahip. Ayrıca Navdy’yi kontrol etmek için düğmelere basmanıza veya ekrana dokunmanıza da gerek yok. Cihazı Siri ve Google Now’dan aşina olduğunuz sesli komutlar ile kontrol edebilir ve el hareketlerinizi kullanarak bildirimleri silmek, çağrıları cevaplamak gibi basit işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Navigasyon özelliği de hayli gelişmiş olan Navdy, Google Maps alt yapısı kullanıyor ve HUD üzerinde rotanızı adım adım görüntülüyor. Navigasyonu kullanırken bir bildirim veya çağrı gelse bile, ekran ikiye bölündüğünden, yön bilgileri ekrandan kaybolmuyor.

Özellikle cep telefonu ile konuşurken yapılan kazaların önlenmesi için çok güzel bir çözüm olan Navdy'nin çıkacağı tarihi merakla bekliyoruz.

Kaynak: http://www.teknolo.com
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın