Görüş Bildir
Haberler
Nasıl Unutulabildiklerine Anlam Veremeyeceğiniz Kayıp Bavullardan Çıkan Birbirinden Acayip Eşyalar

Nasıl Unutulabildiklerine Anlam Veremeyeceğiniz Kayıp Bavullardan Çıkan Birbirinden Acayip Eşyalar

Kayıp bavul deyip geçmeyin, içinden neler çıktığına inanamazsınız!

Amerika'nın Alabama eyaletindeki kayıp eşya bürosu, hava alanlarında unutulan bavullardan çıkan birbirinden ilginç nesnelere ev sahipliği yapıyor. Şimdilerde müzeye dönüştürülen ve turistlerin uğrak yeri haline gelen büroda 40 karat zümrütten şövalye zırhına, Labirent filmindeki Hoggle'dan ejderha uçurtmasına kadar aklınıza bile gelmeyecek türden pek çok eşya var. 

Biz de sizler için sadece Alabama'dan değil, dünyanın dört bir yanındaki kayıp bavullardan çıkan garip ama ilgi çekici eşyaların bir kısmını listeledik. İnsana ilk bakışta 'Ya bu da bavula koyulur mu? Hadi koydun diyelim, gidip de unutulur mu o bavul?!' dedirtecek hatta yer yer saç baş yoldurtacak cinsten bu eşyalar arasında bakalım neler var?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 40 Karat Zümrüt

1. 40 Karat Zümrüt

Alabama'daki kayıp eşya bürosuna gelmeden önce bir valizde nazikçe yatmakta olan işlenmemiş formdaki bu 40 karat zümrüt, yaklaşık 25 bin dolar yani 96 bin Türk lirası değerinde.

2. 300 Kaplumbağa

2. 300 Kaplumbağa

Evet, yanlış okumadınız. Malezya'da bulunan iki bavulun içinden tam 300 tane canlı kaplumbağa ve bir miktar uyuşturucu çıkmış. Kaçak yoldan ülke dışına çıkarılmak istenen bu kaplumbağaların değeri oldukça fazla. Biz diyelim bir kamyon, siz deyin bir gemi yüküyle para...

3. Labirent Filminden Hoggle

3. Labirent Filminden Hoggle

Yapımcılığını George Lucas'ın üstlendiği ve başrolünde David Bowie'nin yer aldığı 86 yapımı Labirent filminin cücesi Hoggle, kayıp bavullardan çıkan ve kayıp eşya bürosunun en çok ilgi gören eşyalarından biri. Ufak bir tamirin ardından sevgili Hoggle, günlerini sakin bir şekilde müzenin en konforlu köşesinde geçiriyor.

4. 5.8 Karat Elmas

4. 5.8 Karat Elmas

Bu elmas bizim olsaydı, kendimizi unutur onu unutmazdık herhalde. Aslında sahibi de dikkat etmeye çalışmış, sağı solu çizilmesin diye çoraba saklamış ama gelin görün ki bu çabanın sonu hüsran olmuş. 46 bin dolar yani yaklaşık 174 bin lira değerinde olan bu değerli taş, açık artırmada yarı fiyatına satılmış.

5. Ejderha Uçurtması

5. Ejderha Uçurtması

Çinlilerin törenlerde kullandığı ejderha uçurtmalarını daha önce görmüşsünüzdür. Ancak kayıp bavuldan çıkan basit bir uçurtma değil, saf ipekten yapılmış ve tamamı el boyaması olan bir uçurtma. Bu tarz bir uçurtmanın yapılması için en az 2 aylık bir süre ve inanılmaz bir el emeği gerekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mısır'a Ait Tarihi Eserler

6. Mısır'a Ait Tarihi Eserler

80'li yıllarda Gucci marka bir bavulun içinden çıkan eski Mısır'a ait bu tarihi eserlerin milattan önce 1500'lü yıllara ait olduğu tahmin ediliyor. Eserler, açık artırmada en yüksek fiyatı veren kişiye satılmış ama satın alan kişiyle ilgili detaylar bilinmiyor.

7. 1 Milyon Dolar

7. 1 Milyon Dolar

Avustralya'da bulunan bir bavulun içinden tam 1 milyon dolar çıkmış. Şu an gözünüzde parayı uyuşturucu ya da rehineyle falan takas etmeye çalışan ama yakalanacaklarını fark edip kaçmak zorunda kalan kötü adamlar canlanmadı mı?

8. Kanada Kazı

8. Kanada Kazı

Her şeyi anladık ama zavallı kazın bavulda ne işi vardı, işte onu bir türlü çözemedik...

9. 5 Kilo Kokain

9. 5 Kilo Kokain

Kayıp bavullardan çıkan şeylerden biri de 4 çift tenis ayakkabısının içine tıkıştırılmış 5 kg ağırlığında kokain. Neyse ki insanları zehirlemeden polisin eline geçebilmiş.

10. 18. Yüzyıldan Kalma Keman

10. 18. Yüzyıldan Kalma Keman

Kayıp eşya bürosunun en nadide eserlerinden biri, bu keman. Açık artırmaya çıkartmak yerine müzede saklamaya karar vermişler, bu nedenle kemanı hala gidip görme şansınız var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Çıngıraklı Yılan

11. Çıngıraklı Yılan

Bu çıngıraklı yılan, kayıp bir bavulun içinden çıkmamış. Uçak yolculuğu sırasında sahibinin bavulunda durmaktan sıkılıp dışarı çıkmaya karar vermiş. Sonrası malum...

12. Tibet Borusu (Dung Chen)

12. Tibet Borusu (Dung Chen)

Dung Chen adındaki bu enstrümanı keşişler tören sırasında kullanıyor ve enstrümandan çıkan ses adeta bir fil sesine benziyor. Yapısı ve uzunluğu ile de bir fil hortumuna benzeyen bu enstrümanın bavulda ne aradığı konusunda ise en ufak bir fikrimiz yok.

13. Vakumlu Poşette 50 Adet Kurbağa

13. Vakumlu Poşette 50 Adet Kurbağa

Kayıp bavullardan çıkan en garip şeylerden biri de vakumlu poşetlere konmuş 50 adet kurbağa. Bu kurbağalarla ne yapacaklardı bilemiyoruz ama aklımıza pek de güzel şeyler gelmiyor.

14. 16. Yüzyıldan Hz. İsa Kalma Motifli Kaşık

14. 16. Yüzyıldan Hz. İsa Kalma Motifli Kaşık

Bu tarz kaşıklar, ilk kez 16. yüzyılda vaftiz törenlerinde vaftiz edilen çocuğa verilmek üzere üretilmiş ve kaşıkların üzerine Hz. İsa ve 12 havarisinin motifleri işlenmiş. Oldukça değerli olan bu kaşıklar muhtemelen illegal yollardan satılmak üzere yurt dışına kaçırılıyordu.

15. Şövalye Zırhı

15. Şövalye Zırhı

Kayıp bavuldan çıkan zırh, görselde kullandığımız zırh kadar havalı değil ama sonuçta bir zırh! İnsan nasıl olur da bavulunda taşıdığı zırhı unutup gidebilir? Şövalye ruhluluk artık sadece Alabama'da bir semt adı maalesef...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus: 500 Dolarlık Barbie Bebek

Bonus: 500 Dolarlık Barbie Bebek

Bu bir küçücük fıçıcık içi dolu turşucuk bebeğin nasıl olup da 500 dolar edebildiğini merak ettiniz, değil mi? Kafası dolu da ondan! Nasıl becerdi bilinmez ama bebeğin sahibi, Barbie'nin kafasının içine tam 500 dolar sıkıştırmayı başarmış. Bu kadar uğraştan sonra o bavulu unutmak da ayrı bir başarı öyküsü tabii...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
147
87
19
10
8
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Charles Wellington

Unutmak diye neden açtınız ki başlığı? Çoğunun "unutulmadığı" belli..

Abi bunları nasıl unutursunuz ya? Lan öyle şeylerin eksikliği unutulabilecek bir şey değil, diş fırçası mı bunlar!

yuuki

unutmakdan ziyade bence kontrolden çekememişlerdir