Görüş Bildir
Haberler
NASA Umutsuz: "Artık Engellenemez"

NASA Umutsuz: "Artık Engellenemez"

Onedio Medya
14.05.2014 - 07:17 Son Güncelleme: 14.05.2014 - 10:33

NASA Umutsuz: "Artık Engellenemez"

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, Batı Antarktika’daki buzulların erimesinin durdurulamaz seviyede olduğunu açıkladı.

Amundsen Körfezi’nde bulunan 6 büyük buz tabakasını inceleyen ekibin buzulların erimesinin engellenmesinin mümkün olmadığını duyurdu. Söz konusu erimenin aniden olmayacağını belirten araştırma ekibi, buzulların erimesinin yüzyıllar alabileceğinin altını çizdi. Buzulların erimesi ile dünyadaki su seviyesinin yaklaşık 1.2 metre yükselmesini beklediklerini ifade eden Prof. Eric Rignot ve ekibi, sıcak okyanus sularının buzulları aşındırdığına dikkat çekti. Rignot, deniz yatağında yapılan ölçümlere göre buzullardaki erimenin geri döndürülemez bir seviyeye ulaştığına vurgu yaptı.

Araştırma sonuçlarına göre erimeyle birlikte Batı Antarktika Buz Tabakası ile su seviyesindeki yükseliş üç katına çıkabilecek. İngiltere’nin üçte ikisi büyüklüğündeki 160 bin kilometre kare olan Çam Adası Buzulu PIG. Amundsen Körfezi’nde bulunuyor. Aynı körfezde dünyanın en büyük buz kütleleri de mevzut.

Bölge ayrıca Pope, Smith, Haynes, Thwaites, Smith ve Kohler Buzulları gibi, PIG kütlesi de son zamanlarda giderek incelen buzullar arasında.

 ZAMAN

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/dunya_nasa-um...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın