Görüş Bildir
Haberler
Müzik ve Dizi Tanıma Konusunda Facebook, Shazama'a Rakip Oluyor!

Müzik ve Dizi Tanıma Konusunda Facebook, Shazama'a Rakip Oluyor!

Onedio Medya
22.05.2014 - 10:48 Son Güncelleme: 22.05.2014 - 11:47
İçeriğin Devamı Aşağıda

Müzik ve Dizi Tanıma Konusunda Facebook, Shazama'a Rakip Oluyor!

Facebook, önümüzdeki günlerde yayınlamayı planladığı kritik bir yeniliği bugün duyurdu. Buna göre Facebook’a kullanıcıların izledikleri TV programını, filmi ya da dinledikleri müziği tanıyabilme özelliği geliyor. Evet, tıpkı Shazam gibi.

Kullanıcıların Facebook’ta paylaşmak istedikleri iletileri yazarken devreye alabildikleri yeni özellik, akıllı cihazlarının miktofonunu aktive edilmesini sağlıyor. Böylelikle Facebook, o sırada dinlemiş olduğunuz müziği, izlediğini TV programını ya da filmi tanıyabiliyor ve sizin yazmanıza gerek kalmadan linki iletinizde paylaşıyor.

Facebook’a yeni eklenen özellik tamamen opsiyonel ve kullanıcılar istedikleri takdirde kullanabiliyor. Eğer kullanmayı seçerseniz, siz iletinizi yazarken ekranda hareketli bir mavi müzik ikonu beliriyor ve sizin dinlediğiniz şarkıyı vs. tanımaya çalışıyor. Eşleşme sağlayabilrise Facebook’un bulduğu sonucu paylaşımınıza ekleyebiliyorsunuz. Facebook etrafınızda “duyduğu” sesleri kaydetmeyeceğinin ve paylaşımı sizin isteiğinize bıraktığının altını çiziyor. Her Facebook statü güncellemesinde olduğu gibi, kiminle paylaşılacağına siz karar veriyorsunuz.

Eğer dinlediğiniz şarkıyı bu yeni özelliği kullanarak paylaşırsanız, arkadaşlarınız şarkının 30 saniyelik bir ön izlemesini yapabiliyor. Paylaştığınız TV programlarına gelince, haber akışınızda hangi bölümü ve sezonu izlediğiniz bilgileri de paylaşılıyor, böylelikle spoiler tehlikesi de bertaraf edilmiş oluyor, Facebook’un açıklamasına göre. Tv programları dizilerle sınırlı değil, Facebook’un spor programlarını da tanıyabildiği belirtiliyor.

Facebook’un bu yeniliği eğer başarılı olursa, başta Shazam olmak üzere benzer ses tanıma uygulamalarını -örneğin SoundHound- rahatsız edebilir. Facebook bununla da kalmayarak, Twitter’ın ağırlıklı olarak TV’yle yapmaya çalıştığını daha iyi yapıyor olabilir. Bu Facebook’un reklam verenlerin karşısında daha güçlü bir poizyon almasını sağlayabilir. Ancak şunu da eklemek gerekiyor ki Facebook’un bu özellğinin başarılı olması için güçlü rakibinden çok daha iyi bir veri tabanına ihtiyacı olabilir.

Hem iOS hem de Android için geliştirilen özellik, önümüzdeki brikaç hafta içinde Amerika’daki kullanıcılara açılacak. Özelliğin nasıl çalışacağıyla ilgili fikir edinmek için aşağıdaki tanıtım videosunu görmenizi tavsiye ederiz.

webrazzi

Kaynak: http://www.webrazzi.com/2014/05/22/mu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0