Görüş Bildir
Haberler
Mutfağınızda Sadece Profesyonellerin Bildiği Mutfak Hilelerini Kullanmaya Ne Dersiniz?

Mutfağınızda Sadece Profesyonellerin Bildiği Mutfak Hilelerini Kullanmaya Ne Dersiniz?

Mimarlar hatalarını sarmaşıkla, şefler de mayonezle kapatır diye bilinir. Ama maalesef bütün pişirme hatalarını mayonezli bir sosla kapatmanız pek de mümkün olmuyor. 

Bütün emeğinizi vererek yaptığınız yemeği kurtarmak için bazen daha farklı yöntemlere ihtiyaç duyabiliyorsunuz tabii ki. Ama hiç endişelenmeyin! Fazla pişirmekten, fazla tuzlu olmasına kadar birçok sorunu ufak birkaç malzeme kullanarak halledebilirsiniz. Büyük umutlarla yaptığınız bu yemeği çöpe gitmekten kurtarmak için Bright Side'dan hem gururunuzu hem yemeğinizi kurtarabileceğiniz bu içeriği sizler için hazırladık.

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-tip...

Muhteşem görüntüsüne kanıp aldığınız etin piştikten sonra dünyanın en sert etine dönüşmesini mutlaka yaşamışsınızdır. Çiğnemesi ayrı dert, kesmesi ayrı dert resmen. İstisnasız her seferinde muhteşem bir et yemenizi sağlayacak hileler için hazır mısınız?

  • Meyveleri kullanın: Elma, ananas, mango ne olduğu hiç fark etmez. Minik minik kestiğiniz meyveler ile etinizi pişirdiğinizde, meyvenin suyu etinizin sert olmasını engeller. 

  • Marine edin: Soğan ve elma dilimlerinin olduğu bir kaba etinizi ekleyin ve sonra da biraz zeytinyağı ekleyin. Güzelce tatların birbirine geçmesi ve etinizin yumuşaması için bir gece buzdolabında bekletmeniz daha iyi olabilir.

  • Kola kullanın: Kola muhteşem bir et yumuşatıcısıdır. Pişirmeden önce eti sadece 10 dakika kolada bekletin. Ardından eti koladan çıkarın biraz kurumaya bırakın. Pişirmeden önce biraz karabiber de ekleyebilirsiniz. Bu tarifi oldukça kalın dilimli etler için de kullanabilirsiniz.

  • Limon kullanın: Etiniz pişirmeden önce 30 dakika kadar limon suyunda bekletmeniz de yumuşacık etler pişirmenize yardımcı olacaktır. Eğer isterseniz sirke de kullanabilirsiniz. Eğer buna ek olarak etinizi marine edip 1 gece buzdolabında bekletirseniz muhteşem bir et yemeye hazır olun!

Tuzlu Çorba

Eğer çorbanıza fazla tuz eklediyseniz, şeflerin bunun içinde birkaç hilesi tabii ki var:

  • Elbette en kolay yol, biraz su katmak ve çorbanızı birkaç dakika daha pişirmektir. Bununla birlikte, bu yöntem bütün oranları etkileyebileceği için çorbanızın tadını da değiştirebilir.

  • Eğer tuzsuz et suyunuz var onu eklemek muhteşem bir kurtuluş yolu olabilir sizin için.

  • Eğer et suyunuz yoksa ya da bu yöntem sizin için uygun değilse, tencereye küçük bir torba halinde pirinç koyabilirsiniz. Pirinç tuzu anında içine çekecektir.

  • Bazı şefler de tadı düzeltmek için şeker ekliyor. Bir kaşık şeker ekleyin ve şeker eriyene kadar bekleyip tadına bakın. Tuz seviyesi istediğiniz hale gelene kadar birkaç kez tekrarlayabilirsiniz.

  • Patates, noodle ya da makarna gibi tuzu absorbe eden yiyecekler malzemeleriniz arasında varsa biraz bunlardan eklemeyi deneyebilirsiniz. Eğer yoksa soyulmuş bir patatesi tencerenin içine atıp 10-15 dakika kaldıktan sonra alabilirsiniz. Bu sayede patates fazla tuzu içine çekecektir tıpkı pirinçte olduğu gibi.

Buruk Soğan Tadı

Pişmemiş soğanın kokusunun ve tadının ne kadar rahatsız edici olabildiğini hepimiz biliyoruz tabii ki. Ama soğanın da yemeklerdeki yeri tartışılamaz. Neyse ki soğanı da kullanabilmenin de bir hilesi var. İnce dilimler halinde kestiğiniz soğanı soğuk su ya da buzlu su içinde biraz bekletin. Bu sayede istenmeyen buruk tatlı soğandan kurtuldunuz bile.

Tuzlu Et

Ekşi kremayla fazla tuz koyduğunuz etinizi kolaylıkla kurtarabilirsiniz. Bir kaseye biraz ekşi krema dökün sonra üstüne etlerinizi koyun ve karıştırın. Ya da başka bir alternatif olarak tuzsuz yağ da ekleyebilirsiniz. Tuzsuz garnitür eklemek de bir seçenek olabilir. Mesela patates, kabak ya da lahanayla eti ovmak fazla tuzunu alacaktır. Bu malzemelerle etinizi daha yumuşak ve sulu hale getirebilirsiniz.

Tuzlu Sebzeler

Fazla tuz koyduğunuz sebzelerinize birkaç tane domates eklemek sorununuzu ortadan kaldıracaktır. Eğer piştikten sonra fark ettiyseniz durumu hala geç değil. Üzerine kaynar su ekleyip birkaç dakika daha pişirdiğinizde fazla tuzdan kurtulabilirsiniz. Mantar yemeklerini de yine ekşi krema ile kurtarabilirsiniz.

Yanmış Et ya da Sebzeler

Eti sadece pişirmek isterken, sonunda kömürleşmiş bir yığınla karşılaşırsanız; sadece yanmış katmanı kesin üzerine yağ, su veya et suyu ekleyerek kaynatmaya devam edin. Yanık kokusunu yemeğinizden uzaklaştırmak isterseniz de; etiniz başka bir tabağa alın ve üzerine nemli bir bez örtün. Bu sayede hoş olmayan kokulardan kurtulabilirsiniz. Diğer bir yöntem de, üzerine sıcak süt dökmektir.

Sıcak ve Soğuk Servisi

Sıcak ve Soğuk Servisi

Eğer daha önce farklı sıcaklıkta olması gereken şeyleri aynı anda servis etmeye çalıştıysanız ne kadar zor olduğunu biliyorsunuzdur. Çünkü sıcak olanları sıcak, soğuk olanları da aynı ana kadar soğuk tutmak pek mümkün olmuyor. Bu yüzden yemekleri servis etmeden 5 dakika öncesine kadar sıcak servis edileceklerin tabaklarını daha önceden ısınmış ve kapanmış fırında bekletip, soğuk servis edileceklerin de tabaklarını buzdolabında bekletebilirsiniz.

Yağlı Et Suyu

Eğer kullanacağınız et suyu fazla yağlıysa ve siz de yağından kurtulmak istiyorsanız yapmanız gereken şey çok basit. Et suyunu biraz buzdolabında bekletmeniz yağın üst kısma toplanmasını sağlayacaktır. Üstünden yağını kolaylıkla alıp artık yağsız hale gelen et suyunuzu kullanabilirsiniz.

Tavaya Yapışan Pancakeler

Pancakelerin tavaya yapışmanın farklı sebepleri olabilir. Hamur çok sıvıysa biraz un eklemeniz gerekir. Undan kaynaklandığını düşünüyorsanız bir de irmik unu ile deneyebilirsiniz. İyice çırptığınız Pancake hamurunuzu tavaya dökmeden önce, tavanızı yağla ile ısıtmayı da unutmayın.

Fazla Sıvı Olan Muhallebi

Muhallebinin, krema ya da çırpılmış krema kadar yoğun olması gerekir. Ama ne yazık ki bazen kıvamını tutturamadığımız zamanlar olur. Ama hiç üzülmeyin bunun da hileleri var tabii ki. Üzerine biraz un ekleyip güzelce karıştırabilirsiniz. İstediğiniz kıvama gelene kadar eklemeye devam edin. Birkaç dakika pişirmeniz ya da buzdolabına atmanızda kıvamının yoğunlaşmasını sağlayacaktır.

Dondurulmuş Sebzeler

Dondurulmuş Sebzeler

Dondurulmuş soğanı çözünmesi için 3-5°C'de tutarsanız tadında hiçbir bozulma olmaz. Ama patatesin oda sıcaklığında çözünmesini beklerseniz 1 hafta kadar beklemeniz gerekebilir ve ne yazık ki hafif tatlı olan tadını da kaybedebilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
22
15
4
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Faydalı bilgiler,teşekkürler :)