Görüş Bildir
Haberler
Muhtemelen Varolduğunu Hiç Bilmediğiniz Son Derece Sıra Dışı 12 Meslek

Muhtemelen Varolduğunu Hiç Bilmediğiniz Son Derece Sıra Dışı 12 Meslek

Yalnızlıktan bunaldınız ve sarılmaya mı ihtiyacınız var? Ya da diyelim ölmüş eşinizin küllerini kolye yapıp boynunuza asmak istiyorsunuz... Her türden eksiğimize cevap verip derman olacak bir meslek mutlaka bulunuyor! Kimisi çok keyifli ve eğlenceliye benzeyen, kiminin pek yanına yaklaşmak istemeyeceğiniz, çoğunlukla da 'İnsanlar Nelerle Uğraşıyor' dedirtecek türden 12 çok tuhaf mesleğe bakalım.

Kaynak: http://www.businessinsider.com/weird-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yılan Sağıcılığı

Yılan sağıcılar, çıngıraklı yılan ve kobralar da dahil, dünyanın en tehlikeli yılanlarının zehirlerini sağıyorlar. Çıkarılan bu zehrin gramı 1000 dolardan alıcı buluyor; ve hastane veya laboratuvarlarda genellikle panzehir üretiminde kullanılıyor.

2. Profesyonel Nedimelik

Bu kişiler size büyük gününüzün her anında destek olmak için var. Bridesmaid for Hire firmasının kurucularından Jen Glantz'e göre nedimeleriniz tebdil-i kıyafet de olabilir; sizin istediğiniz bir şeyi de giyebilir. Nedimeler düğün başına 300 ila 2000 dolar kazanıyor.

3. Buzdağı Taşıyıcılığı

Aslında Titanik'in 1912 yılındaki batışından beridir var bu meslek. Hemen ertesi yıl kurulan 'Uluslararası Buz Devriyesi' The International Ice Patrol (IIP)'in görevi, buzdağlarının yerini tespit etmek; hatta gerekli durumlarda yerini değiştirmek...

4. Yas Tutuculuk

Profesyonel yas tutucular cenazelerinize gelip sizinle beraber yakınınızın yasını tutuyor. Örneğin İngiltere'deki Rent A Mourner firmasında çalışan bir 'mourner' (yas tutucu), 2 saat için 70 dolar kazanıyor.

5. Köpek Sörfü Eğitmenliği

Okyanusa nazır otel ve tesislerde rahatlıkla bulabileceğiniz bu kişiler isterseniz hem size hem de köpeğinize, isterseniz de yalnızca köpeğinize sörf öğretiyor. Hatta oldukça da disiplinli bir biçimde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Doku Algılayıcılık

Doku algılayıcıları, krem, yüz temizleyici, losyon ve hatta traş bıçağı gibi ürünlerini önce ellerinde denemekten sorumlular. Böylelikle bu ürünlerin yüzümüzde bırakacağı his önceden test edilmiş oluyor.

7. Sarılma Partnerliği

Profesyonel sarılma partnerinin saatine 80 dolar ödeyerek doya doya kendinizi sarıp sarmalatabiliyorsunuz. Ancak tabii sarıldığınız kişinin bir takım duygusal hisler geliştirme riski var.

8. Ölü Külü Sanatçılığı

Evet doğru okudunuz. Bu sanatçılar, yaktırıp küllerini bir kavanoz içerisinde aldığımız ölülerimizin bu küllerini, istersek üzerimizde de taşıyabilelim diye kolye, veya mini bir biblo biçimine dönüştürüyorlar.

9. Kanatlı Hayvan Cinsiyeti Uzmanlığı

Aslında uzman demek de çok yerinde olmayabilir; zira bu kişiler bir kanatlı hayvanın cinsiyetine karar verirken genellikle sezgisel davranıyorlar. İngiltere ve Japonya'daki büyük kuluçkahaneler ve üretim çiftliklerinde, bu kişiler yılda 60.000 dolar para kazanıyor.

10. Sıra Bekleyicilik

Profesyonel sıra bekleyiciler ABD'de özellikle Black Friday gibi çılgın alışveriş dönemlerinde; bir de çoğunlukla Apple yeni bir I-Phone çıkardığında sizin yerinize sırada bekliyor. Haftalık kazançları 1000 dolar civarında.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Şans Kurabiyesi Yazarlığı

İşte gerçek insanlar tarafından yapılan bir başka son derece gerçek iş. Tüketicinin karşısına devamlı yeni, eğlenceli ve değişik yazılarla gelmek zordur tabii. Genellikle freelance veya evden çalışarak yaptığınız bu meslekten yılda 40.000 dolar kazanabiliyorsunuz.

12. Köpek Maması Gurmeliği

Köpek yiyeceklerinin hem tadı ve kalitesini, hem de besin değerini test etmek üzere işe alınan bu gurmelerin mamayı yutmaları şart değil; çoğunlukla tükürüyorlar...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
147
87
28
26
14
14
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kemal leblebi

Kanatlı Hayvan Cinsiyeti Uzmanlığı ki mesleğin adı seksörlüktür (bir arkadaşım seksör oradan biliyorum) sezgisel çalışılır dediğine bakmayın adamların yanlış... Devamını Gör

seda uçar

Kendime sarılma partneri tutacağım az kaldı :D

carnation

Gel gel bedava hem :D

yuuki

baya ilginç gülelimmi alıyalımmı karar veremedim bazıları yanlızlıkdan çıkıb sanırsam