onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Muhtemelen Duymadığınız 29 İlginç Madde ile Ufkunuzu İki Kat Değil 29 Kat Açıyoruz!

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

etiket Muhtemelen Duymadığınız 29 İlginç Madde ile Ufkunuzu İki Kat Değil 29 Kat Açıyoruz!

Zihninizin derinlerinde gezinmeyi sever misiniz?

Yeni bilgi tohumları ekmeyi, dipsiz kuyulara dalmayı?

Twitter'da uzay ve evren hakkında ilginç ve eşsiz bilgiler paylaşan Lagaribey adlı kullanıcı, verdiği bilgilerle ufkumuzu açma konusunda oldukça ısrarlı...

Serinin ilk içeriği için şuraya:

İkincisi için şuraya:

Üçüncüsü için şuraya:

Dördüncüsü için şuraya:

Beşincisi için şuraya:

Ve sonuncusu için şuraya:

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Bir önceki içeriğimizde Anti-madde Teorisi, Anti-evren Teorisi, Anti Parçacık ve Karanlık Maddeden bahsetmiştik.

Şimdi oradan devam edelim...

1. Zamanda yolculuk konusuna şimdiye kadar hem makro açıdan (Einstein’ın İzafiyet Teorisi), hem de mikro açıdan (Kuantum Teorisi) baktık.

2. Einstein’ın teorisi gezegenler, yıldızlar, karadelikler gibi dev boyuttaki şeylerin mekanizmasını açıklıyor ama kuantumu açıklayamıyordu.

3. Kuantum teorisi de, atomaltı parçacıkların davranışlarını, tabuları yıkan bir anlayışla açıklıyor ama konu makroya geldiğinde duruyordu.

4. Her 2 teori de ispatları yapılmış, bilim çevrelerince kabul görmüş çok önemli, devrim niteliğindeki teorilerdi ama sanki bir şey eksikti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

5. Evreni tamamen kapsayan, her şeyin açıklamasını bilimsel olarak yapan, mikro ve makroyu birleştiren başka bir teoriye ihtiyaç vardı.

6. Bu noktada karşımıza Stephen Hawking çıktı ve “Her Şeyin Teorisi” olarak da bilinen M-teorisini ya da Sicim(tel) Teorisini geliştirdi.

7. Hawking, bu teoriyle makro boyutu açıklayan Einstein’in teorisi ile mikro boyutu açıklayan kuantum teorisini tek teoride birleştiriyordu.

8. Bu teorinin özünde, atom altı parçacıkların nokta şeklinde maddesel değil, sürekli titreyen tel(sicim) gibi olduğu kabulü vardı.

9. Buna göre, evrendeki istisnasız her şeyin özünde enerji vardı ve her şey hareket halinde, çok çok küçük boyutlarda sürekli titriyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

10. Her şeyin özünde enerji olduğunu bilim yakın zamanda keşfetti, ancak spiritüel açıdan durum farklı. Çünkü bazı dinlerin temelinde bu var.

11. Mesela, Budizm'de her şeyin temelinde enerji vardır. Nirvanaya giden yolun en temeli “boşluk"tur, bu boşluğun özü ise enerjidir.

12. Antik Mısır’da da benzer durum var. Mısırlılar, her şeyin temelinde "çekirdek" dedikleri titreyen şeyler olduğunu düşünürlerdi.

13. Kabala’da da durum farklı değil. Kabala inancının temelinde “ışık” vardır, ancak bildiğimiz anlamda değil, Tanrı’nın "sınırsız ışığı"dır.

14. İslam’da ise tasavvuf anlayışında benzer durum var. İbn-i Arabi’nin her şeyin özü dediği cevher-i ferd, titreyen tel(sicim) ile aynıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

15. Tasavvufa göre, cevher-i ferd ilk olarak her şeyin başı olan Elif harfinde başlar, önce harfi, sonra kelimeyi ve kainatı oluşturur.

16. Sicim teorisinin ortaya koyduğu bir diğer şey çok boyutlu evren. Bu kısım aklın sınırlarını zorluyor ancak matematiksel olarak ispatlandı.

17. Bu aşamada, Sicim Teorisinin ikinci bölümüne geçmeden önce birazcık enerji üzerine konuşalım, şimdilik bilimsel temellerden uzak olsa da...

18. Meşhur bilim adamı Nikola Tesla şöyle demişti: Evrenin sırlarını öğrenmek istersen her şeyi enerji, frekans ve titreşim olarak düşün!

19. Tesla’ya göre evren büyük bir titreşimden (enerjiden) başka bir şey değildi ve bizler de bu titreşimin küçük birer yansımalarıydık.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

20. Ve biz dahil canlı cansız her şey, düşüncemiz bile bir tür enerjiydi (telepati?) ve her şeyin ama her şeyin özünde enerji vardı.

21. Tesla’nın bu düşüncesine benzer şekilde, insanın ve evrenin bir tür enerji olduğunu farklı inançlar farklı tanımlamalarla anlatmıştı.

22. Buna göre, insan bedeninin çevresinde, sıradan insanların göremeyeceği bir tür enerji alanı ya da meşhur tabirle "aura" var!

23. Üstelik aura sadece insanlarda değil, canlı cansız her şeyin etrafında var ama canlılardaki hareketli, cansızlardaki sabit.

24. Bu enerji alanı ya da auranın ismi değişiyor. Hintlilerde prana, Çinlilerde çi, Kabala’da nifiş diye geçiyor. Biz ise "nur" diyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

25. Bazen resimlerde ya da betimlemelerde gördüğümüz insan başının üzerindeki "hale"nin temelinde bu var.

25. Bazen resimlerde ya da betimlemelerde gördüğümüz insan başının üzerindeki "hale"nin temelinde bu var.

26. Yine resimlerde, kutsal kabul edilen insan bedeninin etrafındaki ışıklarda ve bizim "nur yüzlü" deyişimizin arkasında gerçekte bu var.

27. Bu inançlara göre enerjiden oluşan insanın belli enerji merkezleri var. “Çakra”yı duymuşsunuzdur: Enerji merkezinin Hint Felsefindeki adı.

28. Çakranın pek çok inançta farklı isimleri var. Mesela tasavvuftaki karşılığı letaif. El, ayak, kalp gibi yerler çakra (letaif) noktası.

29. Bunlara göre çakraları görebilmek için normal insanların enerjisinden yüksek bi enerjiye sahip olmak gerekiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
https://jellybon.com https://www.tahminmatik.com
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
296
88
81
25
20
15
10
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

uzundur bu kadar agir bir sacmalik okumamistim. stephen hawking sicim teorisini gelistirdi kismindan sonra okumayi birakmak gerekirdi.

esen-miray-yilmaz

Yani bir yerden sonra saçmaladı gerçekten. Ne alaka?

Pasif Kullanıcı

Tam hakikatı buluyorum bir gülme geliyor

Erkan Turgutalp

Güzel bağlamışsın ama sonunu getirememişsin. Letaif ile çakra birbirine benzer ama farklılıkları var. Böyle üstünkörü girip bırakman olmamış. Editle bu içeri... Devamını Gör