Görüş Bildir
Haberler
Muhtarlardan Leman Dergisi'ne Suç Duyurusu: 'Öcalan'a Benzetilmişiz'

etiket Muhtarlardan Leman Dergisi'ne Suç Duyurusu: 'Öcalan'a Benzetilmişiz'

İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği üyeleri, Leman dergisinin kapağında yayımlanan bir karikatürde muhtarların 'PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a benzetilerek aşağılandığı ve hakarete uğradığı'' gerekçesiyle karikatürist ve dergi yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği üyesi bir grup Cumhurbaşkanı ile bir muhtarı 'selfie' çekerken yan yana gösteren karikatür nedeniyle Leman Dergisi hakkında suç duyurusunda bulundu. 30 Mart 2016 tarihinde yayınlanan söz konusu karikatürün mesnetsiz, tahkir, alaycı ve onur kırıcı olduğunu söyleyen muhtarlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da kendileriyle birlikte 'selfie' çekmeye davet etti.

15 kişilik muhtar grubu adliye önünde toplandı

15 kişilik muhtar grubu adliye önünde toplandı

Bakırköy Adliyesi önünde bir araya gelen yaklaşık 15 kişilik muhtar grubu burada açıklama yaptı. Grup adına konuşan Dernek Başkanı Selami Aykut karikatürün mesnetsiz, tahkir ve alaycı olduğunu belirterek tekzip ve özür talep etti. Muhtarların hedef alındığını söyleyen Aykut, “30 Mart 2016 tarihli 2016/14 Sayılı Leman Dergisi'nde yayımlanan karikatür, kapak ve manşette görüldüğü üzere muhtarlık camiasına yapılmış olan ve halen ülkemizde ve dünyada açıkça bilinen PKK terör örgütünün elebaşısına benzetilmek sureti ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ile birlikte, güya çekilmiş olan bir 'selfie' karikatürize edilerek çizilmiştir. Mesnetsiz, tahkir edici, alaycı, onur kırıcı, kara mizah olarak gördüğümüz bu durum, tüm muhtarlık camiasını derinden üzmüş ve yaralamıştır. Tertemiz mazisi olan biz muhtarlar, buna dayanarak Leman Dergisi'nin karikatüristinden ve buna izin veren yöneticilerinden bu ayıplarını ve yanlışlıklarını bir an önce düzeltmelerini, tekzip ederek yayınlamalarını, tüm Türkiye Cumhuriyeti muhtarlarından özür dilemelerini bekliyoruz ' diye konuştu.

Hazırladıkları suç duyurusunu savcılığa verdiler

Hazırladıkları suç duyurusunu savcılığa verdiler

Leman Dergisi'nin şikayete sebep olan karikatürü

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karikatür nedeniyle Leman Dergisi'ni kınadıklarını ve ayıpladıklarını söyleyen Selami Aykut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da kendileriyle birlikte 'selfie' çekmeye davet etti. 

Açıklamanın ardından Aykut ve beraberindeki muhtarlar, hazırlamış oldukları suç duyurusunu savcılığa verdi.

'Benim yanım zaten muhtarların yanı, siz o konsolosların yanında'

'Benim yanım zaten muhtarların yanı, siz o konsolosların yanında'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün yargılandıkları MİT Tır'ları davasında bazı ülkelerin konsoloslarının adliyeye gidip davayı  takip ederek Can Dündar ile fotoğraf çektirmelerini  'Siz kimsiniz ya ne işiniz var orada? Diplomasinin de bir adabı var. Burası senin ülken değil. Burası Türkiye. Sen konsolosluk sınırları içinde hareket edebilirsin. Gerisi izne tabi' sözleriyle sert bir şekilde eleştirmişti.

İngiliz Başkonsolos Leigh Turner'ın Can Dündar ile adliyede çektiği 'selfie' Erdoğan tarafından sert sözlerle eleştirildi

Leman Dergisi'nin bu konuyu kapağa taşıması Erdoğan'ın  önceki gün muhtarlarla yaptığı toplantıda gündeme gelmişti. Erdoğan yaptığı konuşmada “Biliyorsunuz bir konsolosun, casusluktan yargılanan bir gazeteciyle fotoğraf çektirdiğini eleştirmiştim. Bir mizah dergisi, benim muhtarlarla çektirdiğim fotoğrafı kapağına taşımış, “Biz konsoloslarla, sen ancak muhtarlarla fotoğraf çektirirsin” demişler. “Benim yanım zaten muhtarların yanı, siz o konsolosların yanında” sözleriyle isim vermeden Leman Dergisi'ni eleştirmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Komik olan muhtarların varlığı değil, komik olan Cumhurbaşkanı'nın muhtarları toplayıp BM'ye, İklim Zirvesine vs posta koyması'

'Komik olan muhtarların varlığı değil, komik olan Cumhurbaşkanı'nın muhtarları toplayıp BM'ye, İklim Zirvesine vs posta koyması'

Leman Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Akgün

Cumhurbaşkanı'nın Leman Dergisi'ne yönelttiği eleştirilerin ardından derginin Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Akgün de dün konuya ilişkin açıklama da bulundu. Akgün, “Bizim derdimiz mahallenin muhtarlarıyla değil, keyfimizin kahyasıyla. Yani nasıl yaşayacağımızı, nasıl öleceğimizi, ne zaman susacağımızı ve ne kadar mizah yapacağımızı emretmeye çalışan keyfimizin kahyasıyla” dedi.

Akgün yaptığı açıklamada şunları söyledi:

'Komik olan muhtarların varlığı değil ki, komik olan Cumhurbaşkanı’nın sürekli olarak muhtarları ayağına çağırıp, onlar üzerinden BM’ye, İklim Zirvesi’ne, vs, posta koymasıdır. Yani bu durumun kendisi komik. Mesela Birleşmiş Milletler, dünyadaki tüm ilçe belediyelerinin başkan yardımcılarını toplayıp, insansız hava araçları lobisinden falan bahsetseydi, bu tabloya ancak denk düşerdi.

'Kendisinin halkçı, bizim elit olmamız komik olmuş. Yahu bin küsur odalı sarayda oturup, muhtarları ayağına çağıran biz değiliz ki. Biz muhtara ikametgah almak için gidip çay höpürdetiyoruz burada. Biz diyoruz ki dünyaya posta koymak için muhtarlarımızı yorma, biz burada ikametgah ilmühaberi için sırada bekliyoruz, kuyruk uzuyor sonra.”

Tayyip Erdoğan’ın “Bunlarınki, Aşık Veysel’i kasketli olduğu için Ankara'ya sokmayan zihniyettir” sözlerini de eleştiren Akgün, açıklamasını Aşık Veysel’in dörtlüğüyle noktaladı:

“Aldanma cahilin kuru lafına

Kültürsüz insanın külü yalandır

Hükmetse dünyanın her tarafına

Arzusu, hedefi, yolu yalandır”

LeMan, muhtarlara özel sayı için hazırlıklara başladıklarını da duyurdu

DHA, Onedio, T24

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
282
117
55
16
5
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Narki

gerizekalılar ya..uğraştıkları işlere bak..gitsen baksan mahalleyi bok götürüyordur lemanın peşine düşmüşler aptal herifler

Tamer Dağ

Derdinizi sikeyim

Pasif Kullanıcı

Tayyibin yanında olduğunuz sürece bana göre hiçbirşeye benzemiyosunuz.