Görüş Bildir
Haberler
Mourinho'nun İstanbul'dan Öğrendiği 6 Şey

Mourinho'nun İstanbul'dan Öğrendiği 6 Şey

Ulaş
09.08.2014 - 13:21

Mourinho, Chelsea'nin İstanbul'da Soma yararına katıldığı turnuvayla birlikte takımını daha iyi gözlemleme şansı buldu.

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Chelsea takımları dün gece Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda Soma yararına yapılan turnuvada mücadele ettiler.

Turnuva için Londra'dan İstanbul'a gelen Chelsea için bu maçlar sezon öncesi eksiklerini görmek için önemli bir fırsattı. Görünen o ki Chelsea, takıma katılan pek çok oyuncu olmasına rağmen sezon öncesi iyi sinyaller verdi. Turnuvanın ardından Ada basını Mourinho'nun Chelsea'sini 6 maddede inceledi.

1. Chelsea, serbest vuruşlarda daha iyi

Frank Lampard ve David Luiz artık Chelsea'nin oyuncuları değil. O yüzden serbest vuruşlarda topun başına kimin geçeceği Chelsea için önümüzdeki sezon için önemli olacak.

Şu an için Cesc Fabregas'ı ve dün Fenerbahçe'ye karşı etkili bir serbest vuruş kullanan ve golü hazırlayan Andre Schurrle'yi topun başında gördük. Aynı şekilde Didier Drogba'da dün Beşiktaş maçında topun arkasındaydı. Ancak Cenk, o serbest vuruşu çıkarırken Volkan kadar zorlanmadı.

Görünen o ki Chelsea'nin elinde serbest vuruşlar için daha çok seçenek var ve takım sezon içinde duruma göre kullanabileceği değişik tarzları olan vuruşçulara sahip. İdmanalar sırasında yapılan çalışmalarla topun başına önce kimin geçeceği belirlenecektir.

2. Kamplarda takım ruhuna önem verilmiş

Dün bir hazırlık turnuvası yapılsa da Chelsea'nin dünkü gollerde sevinçleri hep birlikte kutlandı. Mourinho'nun takım ruhuna önem verdiği v bunu aşılamaya çalıştığı da biliniyor.

3. Diego Costa hedefte olacak

Dünkü maçtaki etkili performansından sonra Chelsea'nin rakipleri özellikle Costa için daha çok önlem alacaklardır.

4. Fabregas'ın Matic'le uyumu

Dün akşam sahada yer alan Matic ve Fabregas aynı bölgenin oyuncuları. Tek fark Fabregas hücum özellikleri olmasına rağmen savunmaya daha yakın oynuyor. Matic ise daha çok hücum hattına yaptığı yardımlarla öne çıkıyor. Bu yakın tarzdaki oyuncular sezon içinde oyuncular birbiri yerine de kullanılabilir.

5. Brezilyalılar yorgunluğunu atmış

Takımda yer alan Brezilyalı oyuncular Dünya Kupası'nın ardından üzerlerindeki sarhoşluğu atmışa benziyorlar. Willian, Ramires ve Oscar şu ana kadar olabildiğince hazır olduklarını gösterdiler.

6. Cech henüz hazır değil

Dünkü turnuva gösterdi ki Chelsea'nin kalesi için Courtois daha iyi bir seçenek olabilir. Geçen sezon birkaç sakatlık yaşayan Cech henüz eski formunu yakalayamadığını belli etti.

  • Eurosport
Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/ingilt...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın