Görüş Bildir
Haberler
Moody's Türkiye'nin Kredi Notunun Görünümünü Negatife Çevirdi

Moody's Türkiye'nin Kredi Notunun Görünümünü Negatife Çevirdi

yelda kahveci
11.04.2014 - 08:53

Moody's: 'Büyümeyi tetikleyecek reformlar azalmış olabilir'

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu Baa3 olarak sabit bırakırken, not görünümünü negatife çevirdi.

Bu sabah açıklanan raporda kararın verilmesinde 'yükselen siyasi bilinmezlik ve düşük küresel likiditenin ülkenin dış finansman pozisyonu üzerinde yarattığı baskı ve bunun dış ve yerel yatırımcı güveni üzerindeki ters etkisi'nin neden olduğu belirtildi.

Ayrıca raporda büyümeyi tetikleyecek reformların siyasi türbülansın yaşandığı ve politika belirsizliğinin görüldüğü bu dönemde azalmış olmasının muhtemel olduğu da belirtildi.

Ülke notunun Baa3'te sabit bırakılmasıyla ilgili olarak ise borçların milli gelire olan oranının gittikçe azalmasının önemli bir rol oynadığı belirtilirken, döviz üzerinden gerçekleşen borçlanmanın azalmasının da bu kararda etkili olduğunun altı çizildi.

Türkiye ile aynı nota sahip ülkelere bakıldığında Türkiye ekonomisinin ekonomik gücü, boyutu, zenginliği ve sahip olduğu çeşitliliğin notun sabit kalmasında etkili olduğu açıklandı.

Moody's buna rağmen ülkenin kredi notunun yakın vadede artırılacağına dair herhangi bir sinyal vermezken, dış finansman tarafından yaratılan baskıların üstesinden gelinmesinin ancak böyle bir imkan sağlayabileceğinin altını çizdi.

Moody's tarafından raporun yayınlanmasının ardından dolar 2,12 seviyelerini test ederken, euro ise 2,94 seviyelerinde seyrediyor. BIST 100 endeksi ise sabah 07:40 itibariyle yüzde 1'lik artışla 73,150 puan seviyelerindeydi.

WSJ Türkiye

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0