Görüş Bildir
Haberler
Moda Tasarımcısı Olmak

etiket Moda Tasarımcısı Olmak

Moda Tasarımcısı Olmak

Yıllarca var olan moda, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Siz de modacı olabilir ve elbiseden takıya, ayakkabıdan çantaya birçok ürün tasarlayabilirsiniz. Tekstil ve moda piyasası son yıllarda oldukça rekabet halinde artık moda tasarımcıları tasarladıkları ürünlerin patentini almak zorunda ve telif hakkını kontrol etmek zorunda kalmaktadır. Çünkü moda endsütrisi gerçekten ekonomo anlamında önemli bir sektör.

Telif hakkı demişken günümüzde artık ünlü moda markaları stilist ve moda tasarımcıların ürünlerin ürteim hakkını almak yerine moda kendi bünyesinde moda tasarımcısı bulundurmaktadır.

Nasıl Moda Tasarımcısı Olurum ?

Ben bir nsonmoda.com editörü olarak moda tasarımcısı olma konusunda size biraz da olsa bilgi vermek isterim. Öncelikle tasarımcı bir anlık özenç ile ve hadi bende olayım demekle olacak bişey değil. Ülkemizde gelişen moda endüstrisi ile birlikte gerek devlet gerekse özel üniversiteler bu taleplere karşılık verdi ve moda ve tekstil, moda ve tasarım gibi böümler açılmaya başladı.

Siz de kendinize moda tasarımı konusunda güveniyor ve estetik, işlevsel değerlere uygun, kültürel tasarımlar yapabilirim,  marka yaratma yeteneğine sahibim, teknolojik gelişmeleri takip ederim diyorsanız ilk aşamayı geçtiniz.

Moda Tasarımcısı olmayı kafanıza koyduktan sonra üniversitelerdeki moda tasarım bölümlerini araştırın  ve en önemlisi mezun moda tasarımcılarının niteliklerine bakın. Ülkemizde özel sektör imkanı olan bölümlere özel üniversiteler daha çok ilgi duymaktadır ve bu konuda başarılı olmaktadırlar. Siz de emeğim boşa geçmesin diyorsanız ilk tercihiniz özel üniversitelerin moda ve tekstil tasarım bölümleri olsun. Hayır ben zaten biliyorum kendimi geliştirmek ve diploma almak istiyorum diyorsanız yapmanız gereken şey yaşadığınız şehre en yakın üniversiteleri araştırmak.

Ünlü Moda Tasarımcısı

Eğer ünlü bir moda tasarımcısı olmak istiyor ve tanınan bir yüz olmak istiyorsanız tek yapmanız gereken üniversite boyunca kendinizi geliştirmek bol bol reklamınızı yapmanız. İmkanınız oldukça defilelere ve marka açılışlarına katılın ve gerekirse kendinizi davet ettirin, moda ile ilgi sempozyumlara katılın tasarımlarınızı ünlü markalara gönderin hatta fikir alışverişinde bulunun.

Ve son olarak hepimiz az çok biliriz; kendi takipçiniz olsun. Neden mi ?

Çünkü hedefiniz küçük olmasın ve ilerde bir marka oluşturabileceğinizi ve satış yapabileceğinizi unutmayın. Bunun için yapacağınız en basit şey bir blog açma ve moda tasarımlarınızı, aksesuar tasarımlarınızı, takı tasarımlarınızı çevrenizle ve takipçilerinizle paylaşın.. Takipçilerinizin geri dönüşleri size ilham verecek daha da azimli çalışmanızı sağlayacaktır. İşte bundan sonra siz de yavaş yavaş bir moda tasarımcısı olmaya başlıyorsunuz demektir...

Kaynak: http://nsonmoda.com/moda-tasarimcisi-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın