onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Milyonlar Kazandırabilecek Bir Girişimi Son Hızla Yerle Yeksan Edecek 11 Davranış

Milyonlar Kazandırabilecek Bir Girişimi Son Hızla Yerle Yeksan Edecek 11 Davranış

Bir işin nasıl yapılacağını öğrenmenin yolu, bazen tam tersi düşünerek nasıl yapılmayacağını öğrenmekten geçer. Biz de yenilikçi işler yapmak isteyen hevesli girişimcilere neleri yapmamaları yönünde bazı tavsiyelerde bulunalım dedik. Gayet iyi bir şekilde yola çıktıkları halde hayata tutunmayı başaramayan, kaybolup giden, hüsranla sonuçlanan girişimler neleri mi yanlış yapıyor? 11 maddeyle bakalım!

Kaynak: http://fortune.com/2016/02/22/6-ways-...

1. Hemen borç alın.

Muhteşem bir fiyasko için kuşkusuz ilk yapmak isteyeceğiniz şey, geleceği öngörülemeyen bir nakit akışına dayanarak uzun vadeli borç yükünün altına girmek olmalı. Bu esnada bankadan kredi çekmeyi de unutmayın. İş kurar kurmaz alabildiğiniz kadar borç alın.

2. Mümkün olan en kısa zamanda alabildiğiniz kadar elemanı işe alın.

Genel giderleriniz ne kadar yüksekse o kadar iyi; tebrik ederiz. İş modelinizin tutup tutmayacağı henüz kesin değilken bir sürü eleman işe alın ki, düzenli satış grafiği tutturamadan her ay maaş ödemek zorunda kalasınız.

3. Tüm enerjinizi iş planlaması yapmaya odaklayın; kazanç ve müşteriler bekleyebilir...

s977.photobucket.com

Unutmayın ki iş dünyası plan yapmaktan ibarettir; hayata geçirmekten değil. Her şeyiyle detaylandırılmış bir programınız varsa satışlarınız da otomatik olarak iyi gidecektir, değil mi? 

Daha ilk günden muhteşem bir web sitesine ve havalı bir ofise sahip olmayı da ihmal etmeyin.

4. Tam teşekküllü bir yönetim kadrosu oluşturun ki genel giderleriniz iyice tavan yapabilsin.

Şirketin kuruluş aşamasında finans direktörü, operasyon direktörü, pazarlama direktörü, IT direktörü ve bin bir türlü başka direktörden oluşan tam teşekkül yönetim kadronuzu kurun. İnternet sitenizde 'direktörler, koordinatörler' başlıkları etkileyici görünecektir...

5. Ofis mobilyası, pinpon masası ve konsol oyunlarına çok para harcayın.

Bunlar başarının olmazsa olmazları. İmaj  her şeydir. Bak Apple'a, Google'a? Kazanmak için harcamak zorundasınız, dolayısıyla harcayabildiğiniz kadar para harcamanız gerekiyor. İlk izlenimi yaratmak için tek bir şansınız var; gerisi zaten nasılsa gelir.

6. Sattığınız ürünün, sağladığınız hizmetin kalitesine çok takılmayın; o kendi kendine hallolur. Sektör zaten buna uygun.

Müşteriler de genelde akıllıca seçimler yapar; dolayısıyla şirketi büyütürken ürünün kalitesini düşünmenize gerek yok. Müşteriler, onlara hizmet sunduğunuz için müteşekkir olmalı. Zamanınızı daha çok düşünmeye ve eleman almaya ayırın. Girişim sermayesinden gelen parayı zayıf bir ürüne ve riskli bir yatırıma harcayarak, fırlatacağınız hisselerin hayalini kurun.

7. Vizyoner olmanıza gerek yok; küçücük dünyanızda takılabilirsiniz.

Başarılı girişimcilerin geniş vizyonlu ve büyük resmi görenler olduğu gerçeği tabii ki önceliğiniz değil. Hele de vizyonla iş bitiriciliği harmanlayabilenlerin alıp yürümesinden feyz almaktan daha önemli işleriniz var. Siz her türden başka şeyle uğraşın ki harekete geçmeye vaktiniz kalmasın.

8. Son derece egzantrik ve alışılmadık gözükmek birinci önceliğiniz.

İşinizi ve sorunları yönetirken yalnızca bir miktar çerçevenin dışında ve yaratıcı düşünebilmek yeterliyken, siz yaratıcının da yaratıcısı, kültler kültü olmaya odaklanın. Az tecrübeyle bilgeliğe soyunun, mistik yaklaşımları deneyim. Aksi halde rakiplerinizden nasıl sıyrılırsınız, değil mi?

9. Her şeyden önce kendi işinizi rahat edebilmek için kurdunuz değil mi? Rahatınızı bozmayın.

Diğer iyi girişimlerin işleri rayına oturtana dek gece gündüz, uzun saatler boyu çalışıp gerektiğinde uykusuz kalmaları anlaşılır şey değil. Buna rağmen çok az sayıda girişim hayatta kalabiliyorken siz dokuz - beş rutininizden çıkmayın.

10. En küçük problemde kılı kırk yarın, mikro düşünün.

Muazzam karmaşıklıkta sorunlar dahi genellikle en fazla 3-5 ana başlık altında gruplanabilir ve böylelikle, nereden başlamak ve neyi önceliklendirmek gerekliliği netleşir. Ama siz didik didik edin, veriler arasında kaybolun, her problemi tekil ve mikro ele alın; ve böylelikle aslında gayet yeterli bir sürede yalnızca tek bir sorunu halledebilmiş olun.

11. Ve insanlarla beraber çalışmayı sevmeyin. Her şeyi kendi başınıza da halledebilirsiniz.

İş paylaştırmanız, ekibinizle uyum içinde çalışmanız da şart değil. Zaten iyi bildiğiniz bir alanda iş kurdunuz. Satıştan üretime, pazarlamadan müşteri ilişkilerine, yazılımdan reklama her şeyi kendiniz yapabilirsiniz?

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
119
63
16
10
9
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tatlış penguen

tam tersini yapın köşe olun :)

ersin

wtf

Adam adamoğlu

Ahahahhaha başarılı bir paylaşım