Görüş Bildir
Haberler
MHP'nin Kurultay Kararını AYM mi Verecek?

MHP'nin Kurultay Kararını AYM mi Verecek?

MHP'li bir delege, partinin kurultay dosyasının Anayasa Mahkemesi'nde görülmesi için Yargıtay'a başvurdu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat gelişmeyi Twitter hesabından duyurdu. Fırat, Yargıtay'a başvuruyu bir delegenin yaptığını da belirtti.

MHP Genel Merkez avukatından açıklama

MHP Genel Merkez avukatından açıklama
İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP Genel Merkezi Avukatı Yücel Bulut da Twitter'dan yaptığı açıklamada kurultay dosyasının Anayasa Mahkemesi'ne taşındığı yönündeki iddiaları yalanlayarak “Yargıtay tarafından tesis edilmiş bir karar bulunmamaktadır. Haberler asılsızdır” ifadesini kullandı.

Delegenin Yargıtay'a başvuru gerekçesi

Delegenin Yargıtay'a başvuru gerekçesi

CNN Türk muhabirinin aktardığına göre Yargıtay'a başvuran üst kurul delegesi, başvurusunda bir parti tüzüğünün Anayasa'ya aykırılık denetimini ancak Anayasa Mahkemesi'nin yapabileceğini savundu.

Üst kurul delegesi ayrıca kurultay kararı veren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararının da hukuksuz olduğunu ileri sürdü.

Başvuruda son olarak da, parti tüzüğünde yer alan takdir yetkisinin Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı olup olmadığının Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından denetlenmesini, şayet bu madde hükmü Siyasi Partiler Kanunu'na aykırıysa, Anayasa Mahkemesi'nin bu hususu incelemesinin sağlanması talep edildi.

Başsavcılık bu talebi yerinde görürse, konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacak ve MHP'deki kongre tartışmasında son sözü Anayasa Mahkemesi söyleyecek.

Muhalifler Yargıtay'ın kararını bekliyordu

Muhalifler Yargıtay'ın kararını bekliyordu
İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP'de muhalifler Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ, olağanüstü kurultayın toplanamamasının ardından Yargıtay kararının beklenmesi konusunda uzlaşmış, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Yargıtayın olağanüstü kurultayın yapılması yönünde bir karar alması durumunda kurultayı toplayacaklarını açıklamıştı.

Yargıtay 18. Hukuk Daire Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda, dosyanın bu ay içinde sonuçlandırılacağı belirtilmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
altınsemer

Yargıtay mevzuyu anayasa mahkemesine şutlamış.Ee ne yapacaklardı?Aym en azından bağımsız bir kurul fakat konusu bu değil,aym bireysel hak taciz ve tecavüzler... Devamını Gör