Görüş Bildir
Haberler
Melih Gökçek'i Yargılamak İçin Soruşturma İzni İstendi

Melih Gökçek'i Yargılamak İçin Soruşturma İzni İstendi

Türkiye Direniyor
05.02.2014 - 21:04 Son Güncelleme: 05.02.2014 - 21:19

Gökçek Hakkında Soruşturma!

Türkiye Mühendisler ve Mimarlar Odası (TMMOB) , TMMOB Şehir Plancıları Odası, Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) ve Ankara Direniyor Sosyal Medya Platformu avukatlarının Melih Gökçek hakkında yaptıkları suç duyurusunda, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma açılması için izin istedi.

TMMOB, TMMOB Şehir Plancıları Odası, HKP ve Ankara Direniyor Sosyal Medya Platformu’nun 18 Ekim 2013 tarihinde ODTÜ arazisinde yapılan ağaç kıyımı için “çevre hakkının gasp edildiği, kamu zararına sebebiyet verildiği, imar kirliliğine neden olduğu, bir kısmı doğal sit alanında geçecek olan yol nedeniyle nitelikli mala zarar verme suçunun işlendiğini” belirterek Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

BAKANLIKTAN İZİN İSTENDİ

Suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma izni almak için İçişleri Bakanlığı’na 7 Kasım 2013 tarihinde başvuruda bulunduğu ortaya çıktı. Melih Gökçek ve diğer belediye çalışanları hakkında görevi kötüye kullanma iddiasıyla soruşturma yapılması için Bakanlık’tan izin istendi.

Melih Gökçek otoyol çalışmaları için 18 Ekim 2013 tarihinde gece vakti polis desteğiyle iş makinalarıyla girdiği ODTÜ’de ağaç kıyımına sebep olmuştu. Başta ODTÜ’lü öğrenciler olmak üzere protesto eden insanlar polisin sert müdahalesine maruz kalmıştı.

İşte o belge:

(Kaynak: OdaTV - Melike Çapan)

Kaynak: http://sozcu.com.tr/2014/gundem/gokce...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Melih Gökçek İçin Soruşturma İzni İstendi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ODTÜ kampüsünün içinden geçirmek istediği otoyol için 18 Ekim gecesi iş makineleri ile ODTÜ arazisine girerek ağaçları sökmüş, bu durumu protesto etmek isteyen ODTÜ'lüler ve 100. Yıl Mahallesi sakinlerine de polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etmişti. Bunun üzerine TMMOB, Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi ve Halkın Kurtuluş Partisi Belediye Başkanı Melih Gökçek ve belediye görevlileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

'ÇEVRE HAKKI GASP EDİLDİ'

Avukat Doğan Erkan ve Metin Bayyar'ın hazırladıkları suç duyurusu dilekçesinde özetle, 'Belediye ekipleri tarafından yol çalışması yapılmak üzere ODTÜ arazisine girilerek yüzlerce ağaç kesildi. Gece yarısı ağaç kesim çalışması kolluk kuvveti eşliğinde gerçekleştirildi. Tepki gösteren kişiler TOMA ve biber gazı kullanılarak darp edildi. ODTÜ arazisinin bütününe ilişkin hazırlanan koruma amaçlı imar planının mevzuat uyarınca henüz kesinleşmemesine rağmen yol çalışma işlemlerine başlandı. Belediye görevlileri tarafından ormanlar kesilerek çevre hakkı gasp edildi, kamu zararına sebebiyet verildi, imar kirliliğine neden olundu. Bir kısmı doğal sit alınından geçecek yol nedeniyle Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet edildi. Ağaçlar kesilerek nitelikli mala zarar verme suçu işlendi' denildi.

SORUŞTURMA İZNİ İSTENDİ

Memur Suçları Bürosu savcısı yapılan bu suç duyurusu üzerine İçişleri Bakanlığı'na yazı yazarak soruşturma izni istedi. Yazıda 'Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilgili diğer belediye görevlilerinin görevi kötüye kullandıkları iddiasıyla ilgili olarak şikayet olunan kamu görevlileri hakkında 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunun gereğince ön inceleme yapılması gerektiği sonucuna ulaşılmıştır' denildi.

Kaynak: http://haber.gazetevatan.com/melih-go...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0