Görüş Bildir
Haberler
Meğer Trafoya Kedi Girmemiş

Meğer Trafoya Kedi Girmemiş

Onedio Medya
27.05.2014 - 10:56 Son Güncelleme: 27.05.2014 - 12:48

Enerji Bakanı Taner Yıldız, konuyla ilgili soru önergelerine verdiği cevapta “Olumsuz hava koşulları söz konusu olduğunda, atmosfere açık bir sistem olan elektrik iletimi sadece ülkemizde değil tüm dünyada olumsuz yönde etkilenmektedir.

Dolayısı ile olumsuz hava koşulları nedeniyle meydana gelen arızalar seçim gününe has bir durum değildir.” dedi. Yıldız, kedi giren trafolarla ilgili sorulara cevap vermedi. Enerji Bakanı Yıldız, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin yapıldığı günün akşamında oy sayım saatlerinde yaşanan çok sayıda elektrik kesintisini, “Espri yapmıyorum, trafoya kedi girdi. Kesinti bundan yaşandı ama bu durum ilk kez yaşanmadı.” sözleriyle açıklamıştı.

CHP İstanbul milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Umut Oran, konuyla ilgili Yıldız’a iki ayrı soru önergesi verdi. Önergelerde, Yıldız’ın kesintilerin gerekçesi olarak kedileri göstermesine işaret eden CHP’liler, hangi illerde ve trafolarda kediler nedeniyle elektriklerin kesildiği konusunda bilgi istedi. Bakan Yıldız, önergelere verdiği cevapta ‘kedi’ konusuna girmedi, kesintileri ‘olumsuz hava koşullarına’ bağladı.

CHP’li Oran, Taner Yıldız’ın cevaplarını ‘ciddiyetsizlik ve sorumsuzluk’ olarak niteledi. Oran şunları söyledi: “30 Mart’ta hiçbir yerde olumsuz hava koşulu yoktu. Enerji Bakanı kedi açıklamasının akıllara ziyan olduğunu kendisi de görmüş olacak ki yanlışı artık sürdüremiyor. Peki 30 Mart gecesi kim kesti 35 ilde birden bu elektrikleri? Bunun açıklanmasını, 76 milyon adına yeniden soracağım kendilerine.”

Aktif Haber

Kaynak: http://www.aktifhaber.com/meger-trafo...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0