Görüş Bildir
Haberler
Meclis'te Yumruklar Konuştu

Meclis'te Yumruklar Konuştu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Komisyonda Arbede

Meclis Adalet Komisyonu'nda HSYK'ya ilişkin düzenlemelerin yer aldığı yasa teklifinin görüşmelerinde yumruklaşmaya varan arbede yaşandı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya'ya, söz isteyen bütün CHP'li vekillerin konuşması gerektiğini söyledi. Altay, 'İç tüzüğü ölürüm de çiğnetmem. Benim cesedimi çiğnemeden iç tüzüğü çiğneyemezsiniz. Bütün arkadaşlarım konuşacak' dedi. Altay'a karşılık İyimaya, 'Yasanın gerektiği kadar tartışılmaması anlayışında olmam' yanıtını verdi. İyimaya, HSYK temsilcisinin komisyonda bulunmamasını sert bir dille eleştiren CHP'li vekillere karşılık, 'HSYK'nın temsili anayasal seviyede çözülmüştür bana göre... HSYK'dan bir arkadaşın çağrılması noktasında bu durumu oylarınıza sunuyorum' diyerek çağrı yaptı. İyimaya'nın oylama kararına tepki gösteren CHP'li vekiller, Komisyon Başkanı İyimaya'nın oturduğu kürsünün önünde toplandı. Bunun üzerine Ak Partili vekiller kürsünün önüne geldi. Yaşanan tartışma bir anda kavgaya dönüştü. CHP'li vekiller ile Ak Partili vekiller arasında yumruklaşmaya varan arbede yaşandı. Arbedenin ardından Altay, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i arayıp, can güvenliklerinin olmadığını söyleyerek yardım istedi.

ANKARA Milliyet

Kaynak: http://siyaset.milliyet.com.tr/komisy...

Meclis'te yumruklar konuştu

HSYK teklifinin görüşüldüğü TBMM Adalet Komisyonu'nda, Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya, HSYK üyelerinin çağırılıp çağrılmamasını oylamaya sunmak isteyince kavga çıktı. AK Partili ve CHP'li vekiller birbirlerini itip yumruklaştılar. CHP'li vekiller, 'Faşizme geçit yok, her yer yolsuzluk, her yer rüşvet' sloganları attı.

Ak Parti ve CHP'li vekiller önce birbirlerini itip kalktılar sonra yumruklaştılar. Başkan İyimaya kürsüden indi ve toplantıya kısa bir süre ara verildi. İyimaya aradan sonra teklifin görüşülmesine geçilmesini oylattı. AK Parti oylarıyla teklifin görüşülmesine geçildi. Bu kararı CHP'li vekiller, 'Faşizme geçit yok, her yer yolsuzluk, her yer rüşvet' sloganları eşliğinde masalara vurarak protesto ettiler. Protestolar nedeniyle görüşmeler henüz başlamadı.

CHP'li Engin Altay da gerginliğin sona erdirilmesi ve komisyonun ertelenmesi için CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu aradı.

HSYK'DAN KAVGA ÇIKTI

Gergin geçen ve hala usul tartışmalarıyla 4.5 saattir süren kanun teklifinin görüşmelerine hala geçilemeyen Komisyon toplantısı bir saatlik aradan 19.30'da yeniden başladı. Usul tartışmaları 20.20'de alevlendi ve gerginlik kavgaya dönüştü. CHP'li vekiller 'Saatlerdir tartışıyoruz, hala HSYK üyelerinin çağrılıp çağrılmayacağını öğrenemedik' dediler. Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, 'Sayın Bakan'ın etik olarak çağrımızı HSYK'ya bildirmesi gerekirdi bildirmemiş. Ben bu durumu oylarınıza sunuyorum' dedi.  CHP'liler masalara vurarak İyimaya'yı protesto ettiler ve 'Sayın Başkan temel hak ve özgürlükleri oylamaya sunamazsınız. Adalet Bakanı böyle davranır talimat almış ama siz yapmayın' dediler. Daha sonra AK Parti ve CHP'li vekiller başkanlık kürsünün önüne gelerek tartıştılar. Kavga sırasında milletvekilleri önce itişip kakıştılar daha sonra yumruklaştılar. Bazı CHP'liler ise 'HSYK'yı çağırmıyorsunuz, Başbakan'ı çağırın. Yazıklar olsun. Bilal'i çağırın' diye bağırdılar.

CHP ÇİÇEK'İ GÖREVE ÇAĞIRDI

CHP'li Engin Altay, can güvenlikleri olmadığını belirterek, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i göreve çağırdı. Altay, Çiçek'i de telefonla da aradı ve müdahale etmeye çağırdı.

CESEDİMİ ÇİĞNEMEDEN İÇTÜZÜĞÜ ÇİĞNETMEM

CHP'li Engin Altay ''4+4+4'te de aynı şeyi yaptınız. Ölürüm de içtüzüğü çiğnetmem. Benim cesedimi çiğnemeden içtüzüğü çiğneyemezsiniz. Bütün arkadaşlar konuşacak' dedi. Komisyon başkanı ile tartışan CHP'li Öztürk komisyonu CHP'li Mehmet Haberal tarafından çıkarıldı.

Haber: Oya Armutçu

Hürriyet

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/255...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0