Görüş Bildir
Haberler
Meclis'te Liderlere Saldırıya ‘Yasaklı Alan’ Uygulaması

Meclis'te Liderlere Saldırıya ‘Yasaklı Alan’ Uygulaması

adem kara
15.04.2014 - 11:23

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na geçtiğimiz hafta yapılan saldırıdan sonra 11 maddelik yeni önlemler paketinin uygulaması bugün başladı. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın korunması için uygulanan yöntemin bir benzeri muhalefet liderleri için de yapıldı. CHP, MHP ve BDP’nin gurup toplantı salonlarının bulunduğu kuliste ‘yasaklı alan’ oluşturuldu. TBMM yazılı kırmızı bir şerit çekildi.

Buna göre, Salı günleri ziyaretçiler ve liderler ayrı kapılar ve koridorlardan giriş yapacak. Kulislerdeki özel alan polisler gözetiminde tutulacak ve ziyaretçilerin buradan salona girmesine izin verilmeyecek.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na Gurup salonuna girişte bulunan pencereli kapının arkasından yapılan saldırı da önlem getirdi. Kapı ardına kadar açıldı, koridordaki koltuklar da kimse oturmasın ve basın mensupları ile ziyaretçiler karıştırılmasın diye ters çevrildi. Böylece aynı koridoru kullanan MHP ve BDP’nin genel başkanları ve milletvekilleri de herhangi bir saldırıdan korunmuş olacak.

Kulislerin dışında, Meclis kampüsünde de neredeyse ‘metrekareye bir polis’ dikkat çekti. Çankaya ve Dikmen kapılarından araçla giriş yapan personel daha sıkı arandı. Meclise ziyaretçi girişinin yapıldığı Dikmen nizamiyesinde de yoğun önlem alındı. Saat 10:00′dan önce ziyaretçi girişine izin verilmedi.

İktidar ve muhalefetin kullandığı kulis bahçelerine giriş için de, tıpkı grup salonlarında olduğu gibi polisler görevlendirildi. Polisler, ellerindeki listelerdeki isimleri kontrol ederek, ziyaretçi girişine izin verdi. 

Hülya KARABAĞLI | Ankara-ZETE

Kaynak: http://zete.com/2014/04/mecliste-lide...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0