Görüş Bildir
Haberler
Meclis Kültür Merkezi'nde 'PKK'lı Üç Kadın' Krizi

Meclis Kültür Merkezi'nde 'PKK'lı Üç Kadın' Krizi

Onedio Medya
11.02.2014 - 20:44 Son Güncelleme: 11.02.2014 - 20:56
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meclis Kültür Merkezi'nde 'PKK'lı Üç Kadın' Krizi

Ressam Gülizar Kılıç'ın; Fransa'nın başkenti Paris'te geçen yıl öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in portrelerine yen verdiği yağlı boya tablolarını da sergilediği 'Yüzleşme' adlı sergisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi engeline takıldı.

Evin DEMİRTAŞ Ankara

Ressam Gülizar Kılıç'ın; Fransa'nın başkenti Paris'te geçen yıl öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in portrelerine yen verdiği yağlı boya tablolarını da sergilediği 'Yüzleşme' adlı sergisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi engeline takıldı. TBMM'ye bağlı Mustafa Necati Kültür Evi'nde sanatseverler ile buluşan sergide, TBMM yetkililerinin devreye girmesi ile PKK'lı üç kadının portrelerinin yer aldığı tablolar kaldırıldı. Sansürü protesto eden Kılıç, sergiyi iptal etmek istedi.

TBMM'ye bağlı Mustafa Necati Kültür Merkezi, bugün ilginç bir sansüre sahne oldu. Ressam Kılıç'ın izlenimsel tarzda, kalın fırça darbeleri ile yaptığı yağlı boya tablolarını sergilediği 'Yüzleşme' adlı sergisinde, PKK krizi yaşandı. Mustafa Necati Kültür Evi sorumluları, TBMM yetkililerinden gelen telefonun ardından Paris'te geçen yıl öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in görüntülerini yansıtan yağlı boya tablolarını Kılıç'a haber vermeden sergiden çıkardı. Durumu farkeden Kılıç, sansürü protesto etmek için sergiyi iptal etmek istedi. Ancak serginin açılışına katılmak için Mustafa Necati Kültür Evine gelen davetliler, ısrarla sergiyi gezmek istedi.

Milliyet

Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/meclis-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0