Marmaris'te Ormanı Yakan Şahıs Tutuklandı
Marmaris'te çıkan yangınla ilgili yakalanan şüpheli tutuklandı. Şüpheli verdiği ifadede babasıyla arazi anlaşmazlığı nedeniyle sorunlar yaşadığını ve yangını bu nedenle çıkardığını söyledi.
Yangını çıkardığını itiraf etti
Marmaris'in Hisarönü Mahallesi Bördübet ve Yedi Adalar bölgesinde 21 Haziran'da 20.00 sıralarında çıkan yangınla ilgili Muğla İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışma kapsamında yakalanan 34 yaşındaki S.A, Muğla İl Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından Marmaris Adliyesine sevk edildi.
Yangının çıkış sebebiyle ilgili araştırma kapsamında çok sayıda kamera kaydını, fotokapanları ve plaka tanıma sistemlerini inceleyen ekipler, şüpheli görülen S.A'nın yakalanması için çalışma başlatmış ve zanlı, dün saat 16.30'da Bördübet Saklıkoy mevkisinde ormanlık alanda bulunmuştu. Alkollü olduğu belirlen S.A, gözaltına alınırken saklandığı yerdeki ağaçlık alanda, 2 benzin bidonu ele geçirilmişti.
Şüpheli S.A'nın ilk sorgusunda, ailevi sorunlar yaşadığını, babasının bölgede bulunan arazisini sattığını, babası tarafından dışlandığını ve bu nedenle yangın bölgesinde 3 ayrı noktaya sigara izmariti atarak yangın çıkardığını itiraf ettiği, ayrıca şüphelinin ateşin içine girerek intihar etmek istediğini söylediği belirtilmişti.
Tutuklandı
Şüpheli S.A. sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. İşlemlerin ardından tutuklanan şüpheli cezaevine gönderildi.
Orman yakmanın cezası ne?
Haber Global'in aktardığı bilgiye göre, Türk Ceza Kanunu'na göre devletin güvenliğine karşı suç işlemek amacıyla kurulmuş bir örgütün faaliyeti çerçevesinde devlet ormanlarını yakan kişi, müebbet hapis ve 20 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılıyor.
Dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı olarak orman yangınına sebebiyet verenler 2 yıldan 7 yıla kadar hapis ile cezalandırılıyor. Kasten orman yakan kişi, 10 yıldan az olmamak üzere hapis ve 10 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılıyor.
Ormanlara 4 kilometre mesafede veya bu kanunun Orman Kanunu'nun 31. ve 32. maddeleri kapsamına giren köyler hudutları içinde anız veya benzeri bitki örtüsü yakmak yasak olup, bu filleri işleyenler 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve adli para cezasına çarptırılabiliyor.
Bu davalarda vatandaşın da aklına ilk gelen ormanlık alanlar yandıktan veya yakıldıktan sonra yerine imar faaliyetleri sürdürüleceği fakat bu Anayasa’ya aykırı. Anayasa’nın 169’uncu maddesine göre yanan orman alanlarının yeniden ormanlaştırılması gerekiyor.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Bu işi planlayanlara, yaptıranlara sövün arkadaşlar...
Yok biz alet olan beyinsizlere de sövmek istiyoruz... Yayında ve yapımda emeği geçen kim varsa...
neden daha önceki yangınlarda bir tane bile şüpheli yakalanmadı ? fotokapanlar kameralar bu sene mı kondu ilk kez ?? ben açıkcası kumpas olduğunu düşünüyorum... Devamını Gör
İnsan ne olduğunu bilir ama ne olacağını bilemez. Bakalım daha nereler yanacak.
Buna inanan var mı gerçekten? Bulmuşlar bir garibanı sana içerde bakarız, ailen varsa onları da rahat ettiririz demişler büyük ihtimalle. Nasıl bir mantıktır... Devamını Gör