Görüş Bildir
Haberler
Marmaray İçin Florya'da Ağaç Katliamı

Marmaray İçin Florya'da Ağaç Katliamı

Bakırköy Halk Meclisi
24.03.2014 - 12:02 Son Güncelleme: 24.03.2014 - 12:09
İçeriğin Devamı Aşağıda

Marmaray İçin Florya'da Ağaç Katliamı

Hızlı tren ve Marmaray projesi için Florya tren istasyonu çevresinde ağaç katliamı yapıldı. Florya’da bulunan 5 ile 100 yıllık 100 ağaç, Ulaştırma Bakanlığı’nın çalışmasıyla kesildi.

Hızlı tren ve Marmaray yolu projesi için Bakırköy Florya tren istasyonunun yanındaki bölgede 22 Mart günü 100’ün üzerinde ağaç kesildi. Bakırköy Belediyesi kesilen ağaçların 5 ile 100 yıllık ağaçlar olduğunu açıkladı. Çalışmanın Ulaştırma Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü belirten Bakırköy Belediyesi, bu nedenle yapılan işleme herhangi bir şekilde müdahale edemediğini anlattı.

Belediye yetkilileri bölgedeki ağaçların Marmaray projesi ve hızlı tren projelerindeki yol genişletme çalışmaları kapsamında kesildiğini dile getirdi.

Florya bölge sakinlerinin ise yapılan çalışmalardan rahatsız olduğu belirtildi. Olayı öğrenen HDP Küçükçekmece belediye başkan adayı Hatice Altınışık ve HDP Bakırköy Belediye Başkan Adayları ağaç kesimi yapılan alana gitti.

Altınışık şantiye alanının 30 kilometrelik yol boyunca uzandığı ve bu alanın tamamında asırlık ağaçların bulunduğu bir kısmın kesildiği bir kısmının ise kesilmeye devam edileceğini söyledi. Altınışık, yapılacak hattın 40 metre ötesindeki ağaçların bile kesilmiş olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Bu bir orman katliamı. Florya İstanbul’da kalan son yeşil alanlardan bir tanesi ve bölge halkının bundan hiçbir bilgisi yok. Bu şekilde yapılan hiçbir ağaç kesimi İstanbullu’nun hayrına değildir” dedi.

Bugün saat:09.00′da Bakırköy’ün çeşitli STK’ları, belediyeden yetkililer ve Bakırköy Halk Meclisi’nin katılımıyla ağaç kesiminin tespiti ve kesimi yapan şirketin tespiti yapıldı.

Kaynak: http://bakirkoyhalkmeclisi.com/2014/0...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0