Görüş Bildir
Haberler
TV
Malum Nedenlerden Ötürü Türk Versiyonunun Çekilmesi Mümkün Olmayan 14 Dizi

etiket Malum Nedenlerden Ötürü Türk Versiyonunun Çekilmesi Mümkün Olmayan 14 Dizi

EC was here.
31.05.2017 - 13:35

Yabancı dizi uyarlamaya pek düşkün bizim dizi sektörü, yapılan uyarlamaların çoğu vasatı aşamasa da arada iyi işler çıktığı olabiliyor; ama bazı diziler var ki onları 'içeriğine sadık kalarak' uyarlamak büyük cesaret istiyor. Böyle dizilerin kimisini teknik olarak kotaramayız, kimisini de toplumun genel kısmının alışık olmadığı hayat tarzlarından dolayı uyarlayamayız.

Zaten orijinali varken böyle girişimlere pek de gerek yok.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Shameless

Cinsellik, eşcinsellik, alkol, uyuşturucu, sigara, küfür gibi unsurların bu kadar yoğun olduğu Shameless'tan bunları çıkardığınızda diziden geriye pek bir şey kalmıyor. Uyarlama dediğiniz yeni dizi aslında bambaşka bir dizi haline geliverir.

Uyarlama işine hiç kalkışılmamalı ya da sadık kalınacaksa tepkilere iyi göğüs gerilebilmeli. (İkincisinden yanayım.)

2. Masters of Sex

Her ne kadar seks üzerine bir dizi olsa da, bedeni meta olarak kullanmaktan öte bir yapım. Olaya bilimsel açıdan bakmasına rağmen bizim buralarda hiç hoş karşılanmayabilir. İşin ilginç yanı, hoş karşılamayan kişiler bir gazeteyi sadece Haydar Dümen okumak için alanların ta kendisi olur genellikle.

3. 24

Her bölüm bir günde geçtiği için İstanbul trafiğine takılırdı Jack Bauer, trafikten çıkmayı beklerken olanlar olurdu. Bir bölümde izleyeceğimiz aksiyonu anca bir sezonda izlerdik.

4. House of Cards

Bunun uyarlaması yapıldığında 'burada bana laf mı sokmuşlar ya' diyen 'birileri' tarafından dizi ekibinin tamamı içeri tıkılabilir.

5. Nip/Tuck

Seksin normali bile tabu olarak görülebiliyor bizde, ama bu dizide modern bir ülkede bile tabu olarak görülen sahneler var. Yani hiç bahsini bile açmaya gerek yok.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Black Mirror

İlk bölümdeki domuz sahnesinde domuz yerine eşek koysanız cuk diye oturur aslında ama RTÜK'te şikayet yağmuru rekoru kırılır.

7. Californication

Biz daha Fi'nin sevişme sahnesi olmayan sevişme sahnelerini konuşaduralım, asıl sahneler Californication'da yaşanıyor. Dizi adeta 'Türkler beni uyarlamasın' diye haykırıyor.

8. Battlestar Galactica

Bizdeki uzay dizisi düşüncesi 'Türk'ün Uzayla İmtihanı'ndan ötesine geçemiyor, geçecek gibi de durmuyor.

9. House M.D.

Hastanede bu kadar rahat bir doktor olsaydı, 'sen kimin bacısına öyle diyon lan' deyip döverlerdi. Karakterimiz bu sefer koltuk değnekleriyle gezinirdi.

10. The L Word

Lezbiyen karakterlerin hayatlarının bilinmeyen yönlerini öğretici bir şekilde anlatan böyle bir dizinin uyarlamasını TRT'de izlediğinizi düşünün. (düşünemedi)

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Game of Thrones

Görsel efekt, aksiyon kalitesi, kostüm ve dekor tasarımı, sinematografi kalitesinin yanına bile yaklaşabilmek için kırk fırın ekmek yemesi lazım bizimkilerin. Hadi bunların hepsi bir şekilde yapıldı diyelim, peki ya Cersei ve Jaime ilişkisi aynen aktarılabilir miydi?

12. Modern Family

Sıradan diziler için bile Türk aile yapısını bozduğu söyleniyor, bir de evlat edinen bir eşcinsel ailenin bu dizilerde yer aldığını düşünün. 'Modern Türk Ailesi' adlı bir dizinin üst sınırı, orijinal dizideki ailenin alt sınırı olabilirdi.

13. Supernatural

Her bölümde cin vakası olurdu muhtemelen. Hadi ona rağmen bir şekilde uyarladınız diyelim; Tanrı'yı bir insan suretinde gösterdiğinizde kanalı boykot etmeye kadar gidecektir vaziyet.

14. True Blood

Sadece kanlı sahneleri nedeniyle ekranın dörtte üçü buzlanır, kalan dörtte birlik kısım da erotizm nedeniyle kapanırdı ve CINE5 mazisi yapardık.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
482
266
115
73
47
44
35
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın