Görüş Bildir
Haberler
Mahmut Uslu'dan Havuz Bombası

Mahmut Uslu'dan Havuz Bombası

Caner
04.05.2014 - 13:41
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mahmut Uslu'dan Havuz Bombası!

Fenerbahçe Basın Sözcüsü ve Genel Sekreteri Mahmut Uslu, birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Sky360'da 'Centilmenler Kulübü' adlı programa katılan Uslu, 'Herkes Ersun Yanal’ı soruyor gelecek seneyle ilgili kontratı devam ediyor mu?' sorusuna 'Karşılıklı sözler var. Söz verilince bizde yapılır. Yani devam edecektir.' cevabını verdi.

Uslu, Obradovic'in sözleşmesinin devam ettiğini ve gelecek yıl da Fenerbahçe Ülker'in başında olacağını söyledi. Tecrübeli yönetici, Galatasaray ile yaşanan son gerilim ve yayın haklarıyla ilgili ise ilginç açıklamalarda bulundu:

'Biz hiç Galatasaray’ın demeçlerine cevap vermiyoruz. Önemsiz şeyler. Bakın şampiyon olduk bir şey dedik mi? Mesela ben demeç verdim: ”8 puan öndeyiz inşallah şampiyon olacağız ama artabilir” dedim. Saldırmaya başladılar.

Evvelki gün Arda’nın çok güzel bir lafı vardı; “İnsanlar sadece birinciyi hatırlarlar “ diye. Biz hep finalist olduk ama kimse hatırlamıyor bizi. İkincisi bu ilkokuldan başlar. Bugün ilkokul çocuğu bile futbol sahalarındaki tezahüratı biliyorsa bu yanlış. Bunu eğitmemiz lazım aileler yardım ediyor buna. İnanıyorum aileler uğraşıyor çocuğuyla ilgili. Şimdi küfür diyorlar, Türkiye’deki insanların yüzde 90’ı konuşurken küfürü ve argoyu kullanıyor. Trabzonlu çocuğa bunu anlatamazsın o çocuk benden nefret eder, edecektir de. Bizim ona göre tedbir almamız lazım çünkü çocuk başarılı olmak istiyor. Başarılı olamadığı zaman taraf tutar mı? Benim ufak kızım vazgeçiyordu. Büyük kızım korkusundan Fenerli oldu. Hep gidiyoruz yeniliyoruz Beşiktaş’a diye. O dönemde Göztepe maçına götürdüm onu. Göztepe küme düşmüş nasıl olsa yeneriz diye. 3-0 önde Göztepe, 3-2 oldu ben kandırdım zannediyorum, o zaman ufak “bak nasıl attık golleri” diye baktı tabelaya “3-2 yeniliyoruz ama” dedi. Çocuklar taraf tutmayı da öyle öğreniyor, konuşmayı da küfür etmeyi de. Bugün bana maçta küfür ediyorlar. Yanında sevgilisi, karısı var. Beraber küfür ediyorlar. Bunu yasakladım demekle, kavgayla dövüşle olmaz. Bunu zaman içinde çözeceğiz.

'Kulüplerin kendi kendini yönetmesi lazım'

E bilet uygulamalarına biz 7 sene önce başladık. Kendiliğimizden daha çok kamera koyduk. Biz e-bilete geçmedik herkes panik öyle bişey yok. E-bileti biz kendimizde yapabiliriz. Bazı ticari olarak anlaşamadığımız konular var Passolig ile ilgili. İnşallah onlar da bizim isteklerimizi yapar. Biz de katılırız yoksa kendimiz zaten yapacağız. Kanun çıkmış biz kanuna hayır diyebilir miyiz?

Küfür olayını çözmemiz lazım. Sayın Başbakan’a da gittiğimde arz ettim. Basketbolda Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş hariç takımların seyirci ortalaması 2500 kişi. bizim Arena’ya takım iyi giderken ortalama 15 bin kişi geliyordu ve bir tane küfür yoktu. Ancak dışarıda küfür ediliyordu. Sen küfürü statlarda yasaklarsan, dışarıya taşar. Biz her şeyi gördük. 12 Eylül’ü yaşadık. Yetkililere anlatıyoruz. Bu yetkililerin bazıları bunları bilmiyor. Bu işleri açık konuşalım. Tabi ki futbol özerk ama sonunda bir de Spor Bakanlığı var. Dünyanın az yerinde var bakanlık. Kalmadı artık herkes kendi kendini yönetiyor. Orta Avrupa’da ligi yöneten federasyon da kalmadı. Bizim Kulüpler Birliği bir vakıf, o da dandik bir sistem. Kanunen öyle bir şey kurulması lazım. Kulüplerin kendi kendini yönetmesi lazım. Kendileri yayın haklarını alması lazım.

'Fenerbahçe ve Galatasaray'ı havuzdan çekerseniz...'

Kimse alınmasın diye fazla detaya girmiyorum ama Fenerbahçe ile Galatasaray’ı havuzdan çekerseniz, yayın hakları 400 milyondan 40 milyona düşer. Net söylüyorum. Reytingler ortada. Biz bilimsel çalışıyoruz. Biz sırf yayın bozulmasın, kavga olmasın diye evet diyoruz. Başka bir örnek vereceğim bizim her konuda Aziz Yıldırım geldiğinden beri istatistiklerimiz var, çok şaşırırsınız. Sporcu sayısı 12 misli artmış, yayın gelirimiz dışında tüm gelirlerimiz 10 misli artmış. Şaka değil bu. 10-15 arasında artmış ama yayın geliri çok artmamış. Bugün bizim ayarımızdaki bir kulüp, yani İtalya’da devamlı ilk ikiye giren bir kulübün bizden geliri çok daha fazla' dedi.

skorer

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/mahmut-usl...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0