Görüş Bildir
Haberler
Lenovo Her Bir Saniyede Beş PC Sattı

Lenovo Her Bir Saniyede Beş PC Sattı

Batuhan
17.02.2014 - 21:02

Lenovo Her Bir Saniyede Beş PC Sattı

Lenovo, sona eren üçüncü mali çeyrek döneminin sonuçlarını açıkladı. Firma, bir çeyrekte 32,6 milyon cihaz siparişi aldı; başka bir deyişle saniyede beş bilgisayar sattı.

Lenovo’nun üç aylık dönem geliri 10,8 milyar dolara ulaşarak, yılda yüzde 15 artış kaydetti. Kazançlar 321 milyon dolara yükselirken, vergi öncesi gelir yılda yüzde 30 artarak 265 milyon dolara ulaştı; böylelikle üçüncü çeyrek döneminde kâr daha da hızlı büyümüş oldu.

Lenovo üçüncü çeyrekte, yıldan yıla 2,4 puan artışla pazar payını yüzde 18,5 ile bugüne kadarki en yüksek orana ulaştırdı ve art arda 19 çeyrek boyunca sektörden daha fazla büyümüş oldu. Ayrıca art arda üç çeyrek dönem boyunca Lenovo’nun toplam akıllı telefon ve tablet bilgisayar sevkiyatı 17,3 milyon cihaza ulaştı.

Lenovo’nun üçüncü çeyrekte akıllı telefon, tablet bilgisayar ve akıllı TV gibi PC+ ürünlerini geliştiren Mobil Internet ve Dijital Ev ürünlerinden elde ettiği toplam satışlarının tamamı yıldan yıla yüzde 73 artış göstererek toplamda 1,7 milyar dolara ulaştı; şirketin toplam gelirinin yüzde 16′sını oluşturdu. Bu rakamın geçtiğimiz yıl yüzde 11 ve iki yıl önce ise yüzde 7 olduğu dikkate alındığında, sürekli olarak artan bir kârlılık ve PC+ alanındaki dönüşüm göze çarpıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Lenovo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Yang Yuanqing “Lenovo, geçtiğimiz çeyrek dönemde olağanüstü performans göstererek rekor düzeyde gelir ve kâr sağlamıştır. PC+ sektöründeki büyümemiz, yenilikçi ürünlerimiz ve stratejimizin güçlü şekilde yürütülmesinden yararlanarak, kârlılığımızı artırmaya olan sözümüze bağlılığımızı sürdürüyor ve var olan iş alanlarımızda da bu ivmeyi koruyacağımıza inanıyoruz. Ayrıca kısa bir süre önce duyurduğumuz Motorola ve IBM sunucusu satın alımları da PC+ stratejimiz için mükemmel uygunluktadır. Şu an en büyük önceliğimiz, mevzuat düzenlemelerine tam katılım göstermek olsa da, kapanıştan sonraki 1. günden itibaren bu iş alanlarının da hızla performansımıza katkıda bulunacağından ve uzun vadeli ve sürdürülebilir büyüme için destek olacağından eminiz.” dedi.

Stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/02/lenov...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0