Görüş Bildir
Haberler
Kupa Finali Timsah Arena'da

Kupa Finali Timsah Arena'da

Batuhan
17.10.2014 - 14:38

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, müjdeyi verdi

Timsah Arena Stadyumu'ndaki mimari ve mühendislik özelliklerinden bazılarını TOKİ ile beraber yapılan stadyumlara da uygulayabileceklerini ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Başkan Altepe'den stadyumun Haziran ayında biteceği konusunda söz aldı.

Bir takım ziyaret ve incelemelerde bulunmak için Bursa'ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın ilk durağı inşaatı tamamlanma aşamasına gelen Timsah Arena Stadyumu oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve inşaat firması yetkilileri ile stadyumda incelemelere bulunan Kılıç, Altepe'den Haziran ayında Türkiye Kupası Finali'nin Timsah Arena'da oynanması için Başkan Altepe'den söz aldı. Mimari alanda uluslararası öneme sahip 'Avrupa Gayrimenkul Ödülleri' yarışmasında ödül kazanan stadyuma hayran kalan Kılıç, 'Kolonsuz bir stadyum olması önemli bir gelişmedir. Arka tarafta görüldüğü üzere inşaat sırasında kurulan kolonlar kaldırılınca stadyum tamamen kolonsuz bir yapı haline gelecek. Yerleşim alanı içerisinde olan stadyum, ticaret alanları ile beraber modern ve uzun seneler hizmet verebilecek bir stadyum olacağını düşünüyoruz' dedi.

'TİMSAH ARENA, DİĞER STADYUMLARA ÖRNEK OLACAK'

Yaptığı incelemeler sonucu stadyumdaki mimariden ve mühendislik özelliklerinden bazılarını TOKİ ile beraber yapılan stadyumlara da uygulayabileceklerini ifade eden Kılıç, 'Mart sonunda bitecek olan stadyum Haziran ayındaki Türkiye Kupası Finali için Başkan Altepe'den söz aldık. Bunun müjdesini de buradan vermek isterim. Bursa'nın yeni stadı, Bursa'ya hayırlı olsun. Ümit ediyorum ki, centilmenlikle, Fair-play ile spor ruhuna yakışır bir biçimde ortaya konacak olan mücadelenin Bursaspor'a başarı getirecektir' diye konuştu.

Haber Türk

Kaynak: http://spor.haberturk.com/futbol/habe...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0